Atrakcyjne oferty studiów II stopnia na PWSIiP
Państwowa Wyższa Szkoła Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży prowadzi rekrutację na studia II stopnia na kierunkach: Informatyka oraz Technologia żywności i żywienie człowieka, realizowanych na Wydziale Informatyki i Nauk o Żywności. Oferta kierowana jest do osób, które ukończyły już I stopień studiów, uzyskując tym samym tytuł inżyniera lub licencjata. Co dokładnie należy zrobić, aby zostać studentem PWSIiP w Łomży na wymienionych kierunkach? Zapraszamy do zapoznania się z informacjami przedstawionymi poniżej.
Informatyka II stopnia to studia dedykowane dla absolwentów studiów inżynierskich lub licencjackich kierunków: informatyka, automatyka i robotyka, elektronika, elektrotechnika, mechatronika i im podobnych. Studenci w ramach toku kształcenia mają możliwość wybrania jednej spośród oferowanych ścieżek specjalizacyjnych: systemy mobilne lub informatyka przemysłowa. Po ukończeniu studiów, świeżo upieczeni magistrowie będą posiadać wiedzę i umiejętności dotyczące metod, technik, systemów i środowisk programowania, konstruowania modeli informatycznych czy programowania, konfigurowania, użytkowania i utrzymywania programowalnych systemów sterowania. Mówiąc prościej: zostaną specjalistami w zakresie szerokorozumianych, różnorodnych zastosowań nowoczesnych technik i narzędzi informatycznych i telekomunikacyjnych.
W innym kierunku rozwoju zawodowego prowadzi ukończenie studiów II stopnia na kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka. Absolwenci tych studiów zostaną specjalistami w zakresie przetwarzania, jakości, bezpieczeństwa i autentyczności żywności na wszystkich etapach jej wytwarzania: od pozyskiwania surowca po dystrybucję wyrobów gotowych. Magistrowie Technologii żywności zdobędą kompetencje technologiczne i organizacyjne przydatne w przedsiębiorstwach, zakładach i instytucjach zajmujących się produkcją, kontrolą i obrotem żywności oraz żywieniem człowieka. Aby ubiegać się o przyjęcie na studia należy posiadać tytuł inżyniera lub licencjata, uzyskanego w ramach kierunków: technologia żywności i żywienie człowieka, dietetyka, żywienie i ocena jakości żywności, towaroznawstwo i im podobnych.
Niezależnie od wybranego kierunku studiów, przyszli studenci mogą być pewni, że są to studia przyszłościowe, odpowiadające współczesnemu zapotrzebowaniu rynku pracy, a co za tym idzie: gwarantujące absolwentom zatrudnienie oraz stały rozwój zawodowy. Ponadto, wychodząc naprzeciw potrzebom studentów, Uczelnia przygotowała specjalną formę studiów w myśl zasady: studiuj i pracuj. Co to oznacza? Wykłady i seminaria na obu kierunkach będą odbywać się zdalnie od środy do piątku w godzinach popołudniowych, natomiast laboratoria i ćwiczenia stacjonarnie, w salach laboratoryjnych i ćwiczeniowych, w soboty. Ta hybrydowa forma zajęć umożliwi studentom optymalne dopasowanie rozkładu zajęć do swoich obowiązków zawodowych czy rodzinnych. Dzięki temu możliwość zdobycia pełnego wykształcenia wyższego i uzyskanie tytułu magistra, przy jednoczesnym podniesieniu kwalifikacji zawodowych, stanie się znacznie łatwiejsze. Do tego osoby już pracujące będą miały możliwość odbycia praktyk studenckich w firmach sektora IT lub branży spożywczej, w których są zatrudnione, co stanowi duży atut wybrania tej właśnie formy uzupełnienia wykształcenia.
Szczegółowe informacje dotyczące kierunków studiów oraz rekrutacji można uzyskać w Dziekanacie Wydziału Informatyki i Nauk o Żywności:
Państwowa Wyższa Szkoła Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży
Wydział Informatyki i Nauk o Żywności
Akademicka 1, 18-400 Łomża
pok. A 0.28
+48 86 215 66 02