Przejdź do treści Przejdź do menu
niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@

Zambrowska kumpia z komina na Perłę

„Kumpia wieprzowa z komina” otrzyma prestiżową nagrodę - „Perła 2006” podczas odbywających się w Poznaniu Targów Polagra-Farm. „Kumpia” została doceniona w kategorii: produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego. Jej producentem jest Andrzej Modzelewski z Woli Zambrowskiej.

„Perłę” przyznaje Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego.  Celem konkursu jest identyfikacja i zgromadzenie wiedzy o oryginalnych produktach żywnościowych z całej Polski, mogących stać się wizytówką danego regionu.

Kumpia w całości wygląda jak naturalny wyręb wieprzowy – łopatka, spłaszczona, owalna część mięsa z kością. Wytwarzanie kumpii sięga czasów udomowienia świni. W starożytności wieprzowinę podawano jako nieodzowną potrawę na ucztach (Grecja, Rzym).

 
 

W celu świadczenia przez nas usług oraz ulepszania i analizy ich, posiłkujemy się usługami i narzędziami innych podmiotów. Realizują one określone przez nas cele, przy czym, w pewnych przypadkach, mogą także przy pomocy danych uzyskanych w naszych Serwisach realizować swoje własne cele i cele ich podmiotów współpracujących.

W szczególności współpracujemy z partnerami w zakresie:
  1. Analityki ruchu na naszych serwisach
  2. Analityki w celach reklamowych i dopasowania treści
  3. Personalizowania reklam
  4. Korzystania z wtyczek społecznościowych

Zgoda oznacza, że n/w podmioty mogą używać Twoich danych osobowych, w postaci udostępnionej przez Ciebie historii przeglądania stron i aplikacji internetowych w celach marketingowych dla dostosowania reklam oraz umieszczenia znaczników internetowych (cookies).

W ustawieniach swojej przeglądarki możesz ograniczyć lub wyłączyć obsługę plików Cookies.

Lista Zaufanych Partnerów

Wyrażam zgodę