Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Rolowanie długu miasta w wykonaniu ekipy Chrzanowskiego ... |
wczoraj pro prezydencki portalik mylomza donosił : Miasto Łomża w tym roku bez kredytu ... a dziś : Czar prysł, dług Łomży będzie jeszcze większy https://4lomza.pl/index.php?wiad=53917 W czwartek ratusz głośno ogłaszał, że w tym roku miasto nie musi zaciągać planowanego na ten rok 10-milionowego kredytu, a w piątek okazało się, że planowany na przyszły rok kredyt miasta ma wynieść 30 milionów złotych, czyli o 10 milionów więcej niż dotychczas zakładano. Tym samym zadłużenie Łomży na koniec 2020 roku przekroczy już 156 milionów złotych. Już teraz władze miasta planują zaciągnięcie kolejnego kredytu w wysokości 20 milionów w 2021 roku.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Rolowanie długu miasta w wykonaniu ekipy Chrzanowskiego ... |
Niech teraz łomżyńskie społeczeństwo zada sobie pytanie: z czyich pieniędzy będzie spłacane zadłużenie.
|
|
Z bankowych?
|
|
czy swoje długi spłacasz kolejnymi kredytami?
|
|
No to osiedlimy arabskich imigrantów i będą na nas robili.
|
|
to zaproś do swojego prywatnego domu i na swoje utrzymanie i na swoją odpowiedzialność
|
|
Ja mam małą kawalerkę ale u ciebie by się zmieścił i twoja laska by miała zajęcie jak będziesz w pracy
|
|
Twój pomysł o arabskich imigrantach to ich przyjmuj i daj im luksusy za swoje pieniądze
|
|
ciekawe co by powiedział na ten pomysł sprowadzenia do kawalerki arabskich imigrantów, murzyński partner Autor: nie`dotyczy ? a może on lubi jak go biorą na dwa baty ?
|
|
Głodnemu chleb na myśli. Ja o batach nic nie pisałem :)
|
|
Sami sobie wybraliście prezydenta a teraz narzekacie?
|
|
Jak wy to teraz robaczki spłacicie ? Już mi was żal jak sobie pomyślę że żrecie trawę, bo musicie spłacać długi miasta.
|
|
na szczęście na obecnego prezydenta Łomży głosu nie oddałem
|
|
A to nie jest przypadkiem tak że miasto \"nie musi\" zaciągać kredytu w tym roku bo marszałek odrzucił ich wniosek o elektromobilnośc i wkład własny okazał sie zbędny? Jak tak samo skutecznie będą składać wnioski o dofinansowanie w przyszłym roku to tez kredytów nie trzeba będzie zaciągać. __________________- ... & vice versa!
|
|
Władze miasta zrezygnowały z zaciągania planowanego na ten rok kredytu w wysokości 10 milionów złotych. To pierwszy przypadek od 10 lat, gdy dług miasta spada, a nie rośnie. Na koniec roku zadłużenie budżetu Łomży ma wynieść 136 milionów 899 tysięcy 660 złotych i 75 groszy. Niestety, zaplanowany na przyszły rok przez prezydenta Mariusza Chrzanowskiego kredyt miasta ma wynieść 30 milionów złotych. W efekcie zmiany zadłużenie Łomży na koniec 2020 roku – po spłacie 10,8 mln zł rat kredytu - ma przekroczyć 156 milionów złotych. Władze miasta już teraz planują zaciągnięcie kolejnego kredytu w wysokości 20 milionów w 2021 roku. Okazuje się, że szybko zadłużają się także miejskie spółki. Dziś trzy największe mają zaciągnięte kredyty na ok. 22 miliony i zgody władz na zaciągnięcie kolejnych jeszcze większych pożyczek. https://4lomza.pl/index.php?wiad=53954
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |