PRZEPIS NA NASZ REJBAK /babka ziemniaczana/
- ilość na blachę 2,5m x 2,5m wys. 10-15 cm
• 800 kg ziemniaków
• 100 kg boczku
• 60 kg kiełbasy
• 20 kg cebuli
• 100 jaj
• 4 kg mąki
• 4 l śmietany
• vegeta, pieprz do smaku
• olej do smażenia
Niezbędne narzędzia pracy:
- patelnia z pokrywą o średnicy 2 m
- łyżka ze stali nierdzewnej 1,5 m
- widelec ze stali nierdzewnej 1,5 m
- olbrzymia chochla spożywcza
Babka pieczona będzie w specjalnym /szamotowym/ piecu elektrycznym /3,5 tony/ osiągającym temperaturę 320o C.
• 100 kg boczku
• 60 kg kiełbasy
• 20 kg cebuli
• 100 jaj
• 4 kg mąki
• 4 l śmietany
• vegeta, pieprz do smaku
• olej do smażenia
Niezbędne narzędzia pracy:
- patelnia z pokrywą o średnicy 2 m
- łyżka ze stali nierdzewnej 1,5 m
- widelec ze stali nierdzewnej 1,5 m
- olbrzymia chochla spożywcza
Babka pieczona będzie w specjalnym /szamotowym/ piecu elektrycznym /3,5 tony/ osiągającym temperaturę 320o C.