Około 6 metrów kwadratowych powierzchni ma upieczony w sobotę w Łomży największy na świecie rejbak. Babkę ziemniaczaną łomżanom pomagał piec sam pierwszy kucharz III Rzeczypospolitej Maciej Kuroń – znany z telewizyjnego programu Gotuj z Kuroniem. Babka ziemniaczana pieczona była w specjalnym (szamotowym) piecu elektrycznym Temperatura pieczenia dochodział do 320 stopni Celcjusza.
Do upieczenia rekordowo wielkiego rejbaka potrzebne były specjalne – rekordowo wielkie narzędzia pracy:
- patelnia z pokrywą o średnicy 2 m
- łyżka ze stali nierdzewnej 1,5 m
- widelec ze stali nierdzewnej 1,5 m
- olbrzymia chochla spożywcza
Poza tym potrzebne były eż rekordowe ilości składników w tym: 800 kg ziemniaków, 100 kg boczku, 60 kg kiełbasy, 20 kg cebuli, 100 jaj, 4 kg mąki, 4 l śmietany i szczypty przypraw do smaku.
W celu świadczenia przez nas usług oraz ulepszania i analizy ich, posiłkujemy się usługami i narzędziami innych podmiotów. Realizują one określone przez nas cele, przy czym, w pewnych przypadkach, mogą także przy pomocy danych uzyskanych w naszych Serwisach realizować swoje własne cele i cele ich podmiotów współpracujących.
W szczególności współpracujemy z partnerami w zakresie:
Analityki ruchu na naszych serwisach
Analityki w celach reklamowych i dopasowania treści
Personalizowania reklam
Korzystania z wtyczek społecznościowych
Zgoda oznacza, że n/w podmioty mogą używać Twoich danych osobowych, w postaci udostępnionej przez Ciebie historii przeglądania stron i aplikacji internetowych w celach marketingowych dla dostosowania reklam oraz umieszczenia znaczników internetowych (cookies).
W ustawieniach swojej przeglądarki możesz ograniczyć lub wyłączyć obsługę plików Cookies.