Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Prezent na ślub |
Witam, Pytania- jakie prezenty aktualnie daje sie z okazji ślubu? jaka oktualnie Panuje moda?... dawno byłem na weselu i nie bardzo pamiętam xd
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Prezent na ślub |
Popytaj w Zamościu tam insza kultura. Klid
|
|
Nadal kasa w kopercie sprawdza się najlepiej :)
|
|
Kasa w kopercie a zamiast kwiatów wino lub bombonierka . mar
|
|
No faktycznie z prezentem na ślub to nie taka łatwa sprawa, ale znów dawać kopertę to tak oklepane i trochę pójście na łatwiznę. Może warto przejrzeć aktualne promocje w sklepach na moje-zakupy.com/ i coś uda się wybrać. Ja celowałabym może na jakiś aparat fotograficzny albo kamerę.
|
|
Zawsze można wybrać jakiś praktyczny prezent. Ja miesiąc temu miałam ślub kuzynki i sprezentowałam im gofrownice dezala. Taki sprzęt na pewno się przyda, bo moja kuzynka jest łasuchem.
|
|
Ja zawsze daję pieniądze na ślub. Wydaję mi się, że to jednak najlepsze rozwiązanie.
|
|
A jeśli para młoda ma już dziecko, można jemu kupić lalkę albo samochodzik :) Na ślub zazwyczaj daję po prostu pieniądze.
|
|
Ja zazwyczaj daję pieniądze, chyba że zaprosił mnie przełożony to wtedy głupio tak kasę dawać i zazwyczaj coś kupuję.
|
|
Ja najczęściej daję pieniądze, a do tego jakiś fajny gadżet do domu. Ostatnio kupiłam znajomym fajny wałek do ciasta z grawerem w sklepie cooldom.pl. Śmieszny taki, na pewno w połączeniu z kopertą to odpowiedni prezent :)
|
|
A ile do tej koperty w obecnych czasach?
|
|
Zazwyczaj para w zaproszeniu daje wskazówki czego oczekują :) Osobiście uważam, że pieniądze to strzał w 10-tkę. Ja nie chciałam też kwiatów, w zamian prosiliśmy o butelkę wina.
|
|
Co najmniej za parę (miejsce na weselu to średnio od 150 do 200 zł) czyli powiedzmy 400zł (jeśli masz więcej pieniążków przeznaczonych na ten cel to możesz włożyć więcej) U mnie na weselu była koleżanka, która włożyła tyle ile miała -100zł, nie musiała wrzucać nic, ważne, że w ogóle przyszła.
|
|
My zawsze dajemy gotówkę. A wysokość? Najczęściej 500 zł.
|
|
zamiast kwiatków polecam podarować młodej parze upominek oryginalny i praktyczny a zarazem przypominający o dniu dla nich ważnym - kubeczki z nadrukiem. w Łomży wykonuje je drukarnia proprint na krasce w trybie expresowym w bardzo przystępnych cenach. Jest dużo wzorów do wyboru
|
|
Najlepiej żeby para młoda określiła czego oczekuje, wtedy nie ma problemu. Jak ostatnio byłam na ślubie kuzynki to mówili, że nie chcą żadnych prezentów tylko pieniądze.
|
|
ja słyszałem że kiedyś ktoś dał dwa granaty w kopercie i wesele było rozrywkowe...?
|
|
Teraz jak byliśmy u znajomych, który nie znamy jakoś szczegolnie dobrze, a że jakos tak nie wiedzielismy nawet ile im dac w koperte to kupilismy im tez z racji przeprowadzki do nowego domu kamere do monitoringu z ithings.pl Kamerka dziala bezprzewodowo, a ze w sierpniu wyjeżdżaja na urlop to akurat im sie sprawdzi do zdalnej kontroli dobytku
|
|
A może zegar ścienny? Od dawien dawna panuje przekonanie, że dobrze jest obdarować młodą parę dużym, ściennym zegarem. Ma to symbolizować \"wieczną\" miłość nowożeńców oraz dostatnie życie. Można pokusić się o wygrawerowanie napisu.
|
|
Chyba najlepiej alkohol i pieniądze, prezenty nie zawsze się sprawdzają, a pieniądze Młodzi wydadzą według potrzeby ;) Angelka22
|
|
najczęsciej to kopertę z pieniędzmi oraz jakieś winko do tego albo kwiaty
|
|
Według mnie to pieniążki + zdrapki, wino, lub bukiet
|
|
kasa, hajs i szmal :) im wiecej tym bardziej beda zadowoleni. A jako dodatek dobre winko lub bombonierka.
|
|
Jestem zwolenniczką prezentów w formie pieniężnej lub bonów podarunkowych. To najbardziej uniwersalne podarunki.
|
|
Kolejny troll poleca g.ównianą stronkę. Odradzam
|
|
Dzisiaj młodym daje się pieniądze. Moim zdaniem nie ma co się wyłamywać.
|
|
Dostaliśmy w prezencie ślubnym robota Roomba e5. Bardzo przydatna pomoc w ogarnianiu dużego mieszkania :) Lepszego prezentu nie mogliśmy sobie wymarzyć, nasi przyjaciele wiedzą, co dobre.
|
|
Najlepiej chyba dać kopertę albo jakiś przydatny prezent jeśli ktoś wie, że para młoda czegoś potrzebuje. Bo jeśli coś ma się nie przydać, to lepiej dac kasę. :P :)
|
|
Jakie prezenty? XD Każdy chce hajs ;) Nie ma co kupować prezentów, to w tych czasach nie ma sensu. Młodzi małżonkowie sami sobie kupią, co będą chcieli. :D Dawino
|
|
Dokładnie nie warto kupować prezentów ani kwiatów, zamiast kwiatów butelke wina
|
|
Sesja fotograficzna jako prezent dla pary która nie planowała fotografa na swoim ślubie jest ciekawą opcją. Piękne zdjęcia robi fotograf https://patrykstanisz.pl/
|
|
Sesja fotograficzna dla pary która nie planowała fotografa na ślub to interesujący pomysł.
|
|
Kasa w kopercie, ewentualnie można podpytać młodych, co im jest potrzebne :)
|
|
Zawsze można dodatkowo jeszcze do prezentu dorzucić pyszna paczkę czekoladek https://czekolateria.pl/pl/c/Praliny-Bombonierki/34 sa naprawdę prze smaczne i dobre, mnie osobiście smakują praliny marcepanowe od nich i nugatowe
|
|
Heh, czy tylko ja zauważyłam, że tzw. serwisy kawowe (filiżanki, spodki, dzbanki, cukiernice, mlecznik) to jedne z najbardziej bezużytecznych prezentów? W większości polskich domów są tylko wypełnieniem witrynek. Nikt tego na co dzień nie używa, a tylko w okresie świątecznym przeciera z kurzu. A wracając do meritum: jeśli młodzi nie powiedzieli konkretnie co chcą, to dałabym kopertę. Ja miałam to szczęście, że zapytałam wprost koleżankę co chce na prezent od kolegów z firmy (wiem, mało romantyczne, ale kwota była całkiem spora i nie chciałam jej dawać prezentu na odczepnego), dostała dokładnie taki serwis obiadowy, jaki chciała. O wiele bardziej polecam taki kosz ze słodyczami https://upominkowykosz.pl/43-zestawy-slodyczy O wiele praktyczniejsza opcja i każdy bedzie zadowolony :) https://4lomza.pl
|
|
Od siebie polecam: zestaw noży z wyższej półki, serwis kawowy jeśli znacie ich gust, obraz lub rycine (nawet mały format w ich guście) - przy obrazach ważna jest dedykacja. Jeli wiecie, ze para młoda jest religijna mozna również zastanowić sie nad podarowaniem dewocjonaliów: https://www.meritohurt.pl/rozance-drewniane.html Na stronie można zamówić eleganckie drewniane różańce.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |