Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Własny biznes |
Jestem zdecydowany otworzyć jakiś swój biznes, chwiałbym jednak uzyskać parę podpowiedzi czego wam brakuje w Łomży .I jaki interes waszym zdaniem teraz może przetrwać . monika12321
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Własny biznes |
jest wyszukiwarka, takich tematów było dziesiątki, poczytaj...
|
|
Bardzo przydałby się dom opieki dla ludzi starych. Może być to placówka nawet na pobyt dzienny. Dzieci pracują i nie zawsze są w stanie zapewnić opiekę swoim rodzicom, a tak odwozili by ich jak oni kiedyś swoje dzieci do takiego przedszkola dla dorosłych. Możesz spróbować. Społeczeństwo się starzeje takiej placówki nie ma to przedsięwzięcie przyszłościowe.
|
|
w Lomzy zadko kto pracuje jest 7800 ludzi bez pracy,a bedzie wiecej jak Galerie otworza.
|
|
Otwórz jakiś zakład pracy który by zatrudniał z 3 tysiące osób.
|
|
Łomża się wyludnia więc radził bym się wstrzymać. Pomysłowo.
|
|
Brakuje konkretnego burdelu ze żwawymi k(...) i z różnymi dodatkowymi opcjami
|
|
otwieraj to na czym sie znasz
|
|
Denver ma racje:)Bo te z łomżyńskich lokali jakieś niemrawe:)
|
|
Fakt, burdel o nazwie Full Service zrobiłby furore, i lampka szampana po wejściu dla każdego klienta.
|
|
I nikt nic o kebabie?? No jak to tak...
|
|
ha ha ha brakuje u nas fryzjera do części intymnych.Strzyżenie, trwała ,malowanie.Dla tych co nie mają upierzenia precing i tatuaż najlepiej kalkomania nieścieralna,żeby nie bolało. Na pewno byś zarobił!!!!! Odwagi!!!!!
|
|
Sklep z przeterminowaną żywnością :)
|
|
burdel strzał w 10 Pomysłowo.
|
|
Nie dotyczy... Mało ci sklepów z przeterminowaną żywnością u nas?;) kaufland, stokrota i każdy jeden osiedlowy a tobie mało;)
|
|
Teraz jest modne studio dla Psów tj: fryzjer itp. w Łomży akurat mogło by się sprawdzić sam psa niemam i napewno bym nie poszedł z nim gdy bym miał ale duzo ludzi dba o swoje pupilki jak odzieci.
|
|
heja.......OKO ma 100% racji, brakuje fryzjera, tatuażysty miejsc intymnych :) POMYSŁ ZARĄBISTY :)
|
|
i jak z tym biznesem? :)
|
|
WC
|
|
dla ZUSU u PuPU przydała by się konkurencja Latam, Skaczę i jeżdżę
|
|
zajebisty temat ale sie usmiałem może załoóż nową partie poprzemy cię sport to zdrowie
|
|
skup butelek to jest biznes na te czasy
|
|
W następnym roku hitem będzie wypożyczalnia używanych ciuchów.
|
|
zakład pogrzebowy bo wicej ludzi umiera jak sie rodzi, ciucholand bo tych co zyja w wiekszosci nie stac na nowe, piekarnie bo kraski i te inne nie nadarza niedługo jak ludzi juz tylko na sam chleb bedzie stac, no i oczywoscie komornik by sie przydał lub kancelaria sciagajaca długi bo to rosnie i rosnac bedzie. dobrze tez szkołe jezyków obcych aby produkowac jak najlepiej wedukowanych emigrabtów zarobkowych co by nam kwasu nie robili zagranica nie umiejac beknac słowa po niemiecku czy angielsku, a tak to najlepiej jakas mordownie, w sumie w polsce powoli drugie czechy mamy i picie piwa oraz innych wyskokowych rosnie z roku na rok. to klienteli nie zabraaknie, tylko aby jak najtaniej i ciepło teraz na zime. oraz kij na nich jak sie napiepszac zaczna
|
|
meksykańska bądź chińska restauracja (nie mylić z sushi) Pomysłowo.
|
|
Najlepszy obecnie biznes to tanie linie lotnicze. Polacy latają dużo i to czasami w obie strony. Samoloty są aż przeciążone. Zdarza się, że nie ma miejsc siedzących. Jest nowa moda na zwiedzanie krajów turystycznych, takich jak Norwegia, Irlandia, Wielka Brytania. W cenie takiego przelotu dają nawet przewieźć dużą 10 kg walizkę. Na pokładzie można spożyć zakupiony alkohol i przekąski. Są też ubikacje za darmo (chociaż chyba nie wszędzie). Nie wiem, czy nie wziąć kredyt, zakupić kilka maszyn na początek i otworzyć takie usługi. Naszemu LOT-owi na pewno taka konkurencja nie przypadłaby do gustu !! Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
otwórz sklep i sprzedawaj żelki bo ja lubię żelki
|
|
no fakt dobra ,oraz oryginalna pizzeria by się przydała. Pomysłowo.
|
|
pizzeria nie jest złym pomysłem :D
|
|
życzę powodzenia i oby biznes przynosił owoce :)
|
|
To parę pomysłów: 1. Można pomyśleć nad e-biznesem, otworzyć sklep internetowy z własnymi wyrobami, lub sprowadzanymi z hurtowni. 2. Internetowy portal randkowy, Jeśli lubimy kojarzyć pary i dawać szansę ludziom na szczęście. Najlepiej przejrzeć na początku witryny innych takich serwisów, np. Badoo albo http://www.betania.pl. 3. Sklep, restauracja pod franczyzą dokąd tupta jeż?
|
|
To czego brakuje mam mniejsze znaczenie jeżeli masz smykałkę do tego co robisz. Oczywiście możesz pójść na łatwiznę w zajęcia gdzie nie ma większej konkurencji ale jak dla mnie to lepiej sobie wywalczyć miejsce na rynku wiedzą i solidną pracą. Mój brat założył 3 lata temu warsztat samochodowy miejsce jakich wiele w okolicy. porządną hale pod ten biznes postawili mu specjalisci z IR Solid, odpowiednio to wyposażył, złożył papiery o dofinansowanie własnego biznesu z UE i do tej pory nie ma problemów z brakiem klientów. Lokalnym potentatem w branzy nie jest, ale bez problemu jest w stanie utrzymać siebie i rodzine
|
|
Jeżeli chcesz otworzyć własny biznes, zastanów się na czym się znasz i koniecznie zrób porządne rozeznanie rynku w tym temacie. Na pewno nie za pośrednictwem internetowego forum.
|
|
zakupy na telefon albo myjnia samochodowa byla by na miejscu
|
|
Otwórz kebab :D
|
|
I zdecydowałeś się jaki biznes otwierasz? Bo jeśli szukasz hurtowni polecam zajrzeć na stronę- http://hurcik.pl/ są tam oferty wszystkich dostępnych hurtowni w różnych branżach. Mój znajomy korzysta z tej strony szybko wyszukuję hurtownie jaka szuka.
|
|
Wszystko zależy od wielkości popytu na daną usługę w konkretnym regionie. Kolejnym ważnym punktem jest analiza konkurencji.
|
|
No cóż, otworzenie własnego biznesu to nie jest wcale prosta sprawa.
|
|
Zakład pogrzebowy nie zły pomysł.Przejdz się na cmentarz i zobacz ile grobów w tydzień przybywa.Przy tym też trzeba by układać kostke i robić nagrobki za 9 tyś.
|
|
Każdy interes może być dobry, jeżeli się wie, co i jak, no ale utrzymać się na rynku to potem sztuka.
|
|
Biznes to składowa wielu rzeczy i one decydują o sukcesie lub klapie.
|
|
ktoś kto ma trochę oleju w głowie i zakłada biznes nawet nie powinien pomyśleć o tych linakch i sępach trollach co tu powyżej reklamy dają to nie są firmy co wam pomogą. Jak myślisz inaczej i zakładasz firmę to z miejsca na porażkę jesteś skazany to nie są twoi klienci to ty ich klientem będziesz i tylko do czasu jak nie zapłacisz za usługą na reszte mają wywalone. Tylko popatrzcie jak banda zafajdanych trolli daje linki otwierasz taki link i jesteś skazany na porażkę
|
|
Porażka. Odradzam wszystkim korzystanie z usług tej pseudo firemki
|
|
Własny biznes to ciężka praca. Liczy się pomysł i miejsce realizacji.
|
|
Własny biznes - najważniejsza zasada nikomu nie zdradzaj pomysłu a już na pewno nie noś nigdzie biznes planu bo zobaczysz że powiedzą że się nieda i nie wypali a za 6-8 miesięcy powstanie niby z przypadku działalność na wzór twego biznesplanu. Tylko prywatna odłożona kasa lub kredyt konsumpcyjny / hipoteczny ale tak by nikomu nie mówić na co. Tylko tak nikt nie wydyma cie z twego pomysłu a tak się dzieje w tych niby firmach co to dotacje dają wszystko dla tych co mają układy i znajomych ciemny lud się nie dopcha
|
|
burdel, serio
|
|
Mnie by chyba nie było stać na założenie własnego biznesu.
|
|
Rychu zakładaj. Może w końcu będzie cię na coś stać bo z wklejania linków to ty bidulo nie wyżyjesz
|
|
Prowadzenie własnego biznesu nie jest łatwym kawałkiem chleba. Każdy chciałby się wybić w ten sposób, mało komu się udaje.
|
|
Zastanawiam się nad otwarciem własnego biznesu, ale nie wiem czy warto zaryzykować. Myślę o firmie zajmującej się renowacją mebli. Co sądzicie? Macie jakieś tipy? Dawino
|
|
Warto zastanowić się co tak naprawdę chcemy robić i nie tylko patrzeć na oczekiwania rynku. Wiesz w czym byś się spełnił?
|
|
Dziuzeppe wklej jeszcze że dwa razy. Tak na wszelki wypadek żeby na pewno zapłacili
|
|
co ja poradzę, że ta strona się tak zawiesza, że nie wiem czy wysłał się post Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać. - Walt Disney
|
|
Ech, żeby to było takie proste. Marzyć to jedno, a wytrwanie, wysiłek i praca to drugie ;) Dawino
|
|
Jeżeli chcecie mieć własny biznes, to zerknijcie sobie na stronę https://www.bookero.pl/ gdzie możecie skorzystać sobie z systemu rezerwacyjnego. Jest on idealny pod tym względem, że możecie korzystać z niego z wielu różnych urządzeń. Polecam dowiedzieć się, co i jak!
|
|
Jeśli ktoś potrzebowałby pomocy od profesjonalnego tłumacza to polecam firmę internetowe biuro tłumaczeń z nimi się konatktujecie załatwiacie wszytko przez internet bez wychodzenia z domu. Teraz to bardzo wygodna opcja. Polecam ich serdecznie.
|
|
Na stronie: http://studiolapis.pl/logo-a-logotyp-czy-te-pojecia-sa-zamienne-czym-sie-roznia-co-je-laczy/ jest artykuł opisujący różnice między logo a logotypem. Na pewno przyda Ci się taka wiedza
|
|
Ja aktualnie planuje zakup 2 samochodów dostawczych do firmy i chciałem się zapytać, co Waszym zdaniem jest lepsze - leasing czy pożyczka leasingowa? Dodam tylko, że cena aut które chcę zakupić oscyluje w granicy 80 tysięcy złotych. Wydaje mi się, że metoda finansowania jaką jest leasing będzie bardziej opłacalna, dobrze myślę? Pozdrawiam
|
|
Gdybyś rzeczywiscie planował to byś wiedział a że jesteś trollem to wklejasz linki.
|
|
W jakiej branży najlepiej zakładać biznes? Teraz to chyba dużo firm działa w internecie.
|
|
Polecam sprawdzić na stronę biżuteria program partnerskito strona firmy która jest producentem biżuterii. Tutaj znajdziecie mnóstwo potrzebnych informacji oraz możecie sprawdzić ofertę współpracy. Otrzymacie zniżki i możecie rozwijać swoją działalność.
|
|
Jakakolwiek działalność by nie byla, to pamiętać trzeba o odpowiednio oznakowanym parkingu dla klientów. Parking musi mieć odpowiednie oznakowanie poziome, oznakowanie BHP http://www.mak-bud.pl/oznakowanie-bhp-poziome/
|
|
Własny biznes po prostu w Polsce niebezpieczny. Możliwe, że w przyszłości się tym zainteresuję! ___________________ http://pracemagisterskiekrakow.pl/pisanie-prac-magisterskich-z-informatyki/
|
|
Zawsze można pomyśleć o MLM. Tam podobno są naprawdę świetne pieniądze! _________________________ Strony www w Poznaniu i okolicach
|
|
Myślę, że najlepiej uderzyć w biznes internetowy - czyli sklep. Zapotrzebowanie jest duże, klientela także. Teraz, w okresie pandemii wszystko właściwie przeniosło się do Internetu. Zakładając taki biznes musimy jednak pamiętać o najważniejszym - https://www.birdcode.pl/oferta/pozycjonowanie. Bez tego ani rusz. Dla przyjaciółki, która prowadzi własną stronę, właśnie BirdCode robili te działania i przyznam, że jest mega zadowolona.
|
|
Na sklep internetowy też trzeba mieć 10 000 zł. Tu także jest ryzyko. __________________________________ samo-dzielni.pl
|
|
Najważniejsze jest również to, aby kupić odpowiednie wyposażenie do swojej firmy. W końcu chodzi tutaj o efektywność działań etc. Jak przykładowo prowadzicie punkt gastronomiczny i chcecie sprzedawać smaczne, zimne desery, to tutaj https://liron-polska.pl/k/maszyny-do-lodow-wloskich/ warto kupić sobie automat do lodów włoskich. Tam dostaniecie coś funkcjonalnego i w dobrej cenie.
|
|
A zastanawialiście się nad tym czy leasing się opłaca ? Powiem wam, że niedawno natrafiłam na ciekawą stronę gdzie rzeczywiście usługi realizowane są bardzo sprawnie
|
|
Witam wszystkie osoby, które są zainteresowane tematem naszej rozmowy. Jeżeli chodzi o mnie, to miałem problemu finansowe w mojej firmie, dlatego skorzystałem z oferty polecanej mi firmy DEBERG - upadłość spółki 586 ksh , która od wielu lat zajmuje się wsparciem dla firmy w trudnych czasach.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |