Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Biznes w Łomży? opłaca się? |
Cześć. Mam do was takie pytanie a właściwie temat do dyskusji. Jestem młody skończyłem studia ekonomiczne wróciłem do Łomży ( błąd ) ;P mam trochę gotówki... Pytanie jest następujące...Jak myślicie jaki biznes w naszym regionie jest jeszcze opłacalny? Myślałem nad produkcją folii bąbelkowej wraz z jakimiś opakowaniami...może sklep mięsny...rodzina prowadzi masarnie więc z zaopatrzeniem nie byłoby problemu...ale czy mięsnych w Łomży jest nie za dużo? a może jakieś inne pomysły?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Biznes w Łomży? opłaca się? |
Kto pierwszy napisze "night club" ten ciota!
|
|
z całym szacunkiem ale to pytanie nie tu i nie na tym forum, gdzie prym wiodą gimnazjaliści i bezrobotni, zaraz dostaniesz kilka genialnych pomysłów - a sami nic nie robią , bo nic nie potrafią i groszem nie śmierdzą , masz tu przykład trolla, gołodupca i fantasty marzyciela : Jaki biznes warto otworzyc za 250 tys? http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=650219&t=650219
|
|
By się przydała pralnia zużytego papieru toaletowego.
|
|
chyba raczej nie ;) no chyba że normalny łomżyński portal z czatem http://showup.tv/ref/fright
|
|
Egzorcysta chyba jednak masz racje...pomyliłem fora... ;P
|
|
zrób sobie spektrum wiodących tu tematów , to będziesz wiedział czego się spodziewać i jakich odpowiedzi , ///////////////////// co do mięsnego, nie znam branży ale czy uważasz, że " po rodzinie" dostaniesz dobry towar i w DUŻO niższej cenie , jak oni sprzedają to innym odbiorcom? ... a konkurencja duża , w sumie inwestycja niewielka : wynajem dobrego punktu, przystosowanie wg Sanepidu, lady i chłodnie, jakiś środek transportu, na początek to rodzina pomoże z doborem personelu, .... próbuj, powodzenia !
|
|
Ja myślałam o 1)dobrej knajpie na którą miałabym już wizję co do wyglądu i reszty 2)drogerii ale to pod czyimś logiem. Mięsny to raczej nie, bardzo dużo tego, na moim osiedlu kilka osób próbowało coś otworzyć, ale miesiąc-dwa i to by było na tyle :(
|
|
sila robocza w regionie - prawie darma ( bezrobocie ) czyli już polowa sukcesu, ale mieso? - ludzi na ziemniaki zaraz nie bedzie stac. ja bym stawial na remonty i wykończenia - region zaniedbany , mieszkania ruinny , aż wstyd. o ile CI ekipa materiału nie przepije i maszyn nie zniszczy - to może ?
|
|
nie po to kończyłem ekonomie żeby teraz ekipę budowlano-remontową montować xD co do mięsnego...po rodzinie dostałbym taniej...ojciec jest właścicielem ;P sprecyzuje jeszcze inną rzecz. Napisałem sklep mięsny owszem ale głównie chodziło mi o wędzonki...kiełbasy, boczki, szynki i takie tam. Zero chemii...wszystko wędzone w piecu ręcznie stawianym..wędzone na dobrym drzewie...pytanie tylko czy Łomżyniaków stać na takie produkty...myślałem również o związanym z tym takim barze kanapkowym. Kanapki na bazie właśnie wyrobów wędzonych...ciepłe albo zimne...z papryką ogórkiem konserwowym...np kanaka po 3.99 albo 4.99. Myślicie że to już wygląda lepiej niż typowo mięsny?
|
|
fair01 , dobra knajpa ? - masz rację, jak najbardziej i jak najwięcej takich miejsc w Łomży ale z punktu widzenia inwestora, TU to się nie opłaci ! za duże bezrobocie i za mała siła nabywcza pieniądza w tym mieście, tu nie ma kasy na życie i ludzie chcieliby coś dobrego ale najlepiej za półdarmo , i klient tylko okazjonalny , od tzw : "wielkiego święta" a z tego rentowności przedsięwzięcia nigdy nie będzie , zobacz ile lokali w np ostatnim pięcioleciu tu upadło, puby, kawiarnie, restauracje, czekoladziarnia, pizzerie, kebaby itp itd ... a uważasz , że przebijesz Retro, Belfort czy Mensę ? ////////////////////
|
|
czyli taki mały lokalny Subway ? pomysł bardzo ciekawy ale nie tu - brak dużych firm/biurowców gdzie ludzie na lunch kupują takie rzeczy, robotnik gdzie tu zarabia najniższa krajową - kanapki weżmie z domu za 1/3 ceny - 4 - 5 pln to tu za dużo , zobacz ile kosztuje kebab a tu nikt nie myśli co żre, słyszałem tu że : wełna nie wełna aby du,pa była pełna i za półdarmo ... a i " domowy obiad "z trzech dań , za 10 pln można zjeżć , ////////////////////////////
|
|
re: Autor: wacek74 a wiesz ILE tu jest takich firm i ilu domorosłych fachowców się ogłasza, każdy orze jak może, co drugi coś tam myśli, że umie i potrafi, kupić kielnię i pędzel to nie sztuka - zdobyć klientów , to temat rzeka ...
|
|
ktojaknieja ty nie ty nie jestes pewien w pierszym zdaniu ( blad ) bez dyskriminacji jak sie nie dorobisz do 40 _dziestki to zapomin, bierz zycie poki masz sily i mlody jestes a reszte zostaw dla innych powodzonka . masz folje awaj z nia a karton tego potrzebuje a reszta samo pujdzie rynek w tych czasah jest duzy licze na ciebie
|
|
jeszcze jedno w zabrowie a tansze lokale hale polataj to nie skep
|
|
a ja na okolicy dam prace dla kolegi egona
|
|
wacek74 LUDZI NA ZIENIAKI BEDZIE STAC PAMIETAJ ! a remonty raz na 20 lat chlopie ogarnij sie to nie krakow wyboru niema ,rozumiem kazdy pali jana ,ale tez trzeba zrozumiec innych,a inni maja wiecej do powiedzenia .... chwalabogu
|
|
no widzisz, rób folię bo lomzyk będzie potrzebował - raz w życiu - to do przeprowadzki z ogródków działkowych pod most , //////////////////// sorry, nie znam branży opakowań, może to jest TO ? ... powodzenia!
|
|
wal produkcje jak masz ostatni raz ci pisze !! pozdro i na przod
|
|
kolejny idiota szuka mózgu w *****!
|
|
i tu pierwszy i ostatni raz się zgodzę z tym trollem lomzyk, ( czasem i baran coś mądrego napisze w potoku słów ) PRODUKCJA - tak ZAWSZE ale trzeba mieć Know How , pomysł, pieniądze na uruchomienie i zapewniony ZBYT ! ... nie sztuka coś produkować drogo i bez zapotrzebowania na produkt !
|
|
wiesz Egzorcysta, myślę że to byłoby na podobnym poziomie, śmiem twierdzić że kuchnia mojej mamy z którą bym współpracowała jest po prostu fantastyczna :) i jak się okazuje wcale nie musi być drogo, czasem mi mówi "zobacz ile ja zapłaciłam za obiad dla 3 osób a ile w restauracji musiałabyś za to zapłacić" :D no tak, wiem, wiem, koszt wynajęcia lokalu, podatki, z tym też trzeba się liczyć.. Mam też konkretny plan co do wyglądu jeśli tylko kiedyś udałoby mi się ten plan zrealizować. Wiem, że ludzie marudzą i ceny trzeba ustalać również pod tym kątem (pracuję w takim miejscu, w którym na co dzień mam kontakt z ludźmi), ale coraz bardziej podoba mi się ten plan. Mogłabym troszkę zaskoczyć kuchnią niby w miarę prostą a jednak dośc oryginalną. No i wystrojem. Ale to nie mój wątek, staramy się tu pomóc innej osobie, lecz nie mówię, że mój "plan" nie może być dla kogoś swego rodzaju inspiracją, pozdrawiam :)
|
|
lozyk nie troll pamietaj
|
|
egzorcysta mtsl glowa nie jajkami i bede cie szanowal
|
|
a co myślisz, że mi na szacunku żula zależy ? dzidzia, pomyśl trochę
|
|
sorry, fair01, otwieraj jak najbardziej , nie jest moim celem dołowanie Ciebie, czy blokowanie Twojej inwestycji , POWODZENIA! PS: a co masz na myśli: mały lokal z domową kuchnią czy elegancką restaurację ?
|
|
fair01, pomimo, że to akurat nie ten watek, to podejrzewam, że temat ciekawy dla autora tematu jak i innych ludzi i autor się nie obrazi , ///////////////////////// jak chciała byś się czegoś więcej dowiedzieć na temat gastronomii, coby póżniej nie było niespodzianek, to mogę wystąpić jako : " adwokat diabła" ( jak wiesz o co chodzi?) - NIE WSZYSTKO ZŁOTO, CO SIĘ ŚWIECI ! ... bez zazdrości , realnie Ci powiem ...
|
|
recyglikg do tego w czasie dorzuc i dajesz pelno para jak karwoski z moka do odwaznych swiat nalezy nikt odrazu polski nie zbudowal
|
|
najlepiej samemu doojsc co sie zaczelo wtedy czlowiek jest dowartosciowany , a egzorcysty nie sluchaj bo to :sobowtor diabla:
|
|
lomzyk śmierdzisz truchłem , może byś tak hyclem zostałA
|
|
za truchle sie grubo placi pewnie nie wiesz co to jest i jak wyglada to, A pnia zostaw w spokoju
|
|
czego się wstydzisz MAŁA ?
|
|
no i PANNA się rozpruła
|
|
A idźcie, tak to jest wlaśnie z wami rozmawiać:)
|
|
night club sam jestes c**** ---------------------------------------------
|
|
Pewnie że się nie obrażę jak zaczniemy rozmawiać o innych "waszych" interesach...temat założyłem nie tylko abyście mi podsunęli pomysł ale ogólnie co w tej Łomży można byłoby zrobić, aby zarobić ;P mówicie produkcja.... ok macie racje ale z drugiej strony aż takiej gotówki nie mam, a to jest kapitało-chłonne...tutaj musiałbym już brać grubą pożyczkę ( maszyna do folii bąbelkowej ponad 100tys ) oczywiście napisanie biznes planu i ubieganie się o dotacje to żaden problem, nie wiem tylko czy w tak młodym wieku chciałbym podjąć aż takie ryzyko inwestycyjne i aż tak bardzo się zadłużać..z drugiej strony wiadomo, bez ryzyka się nigdy człowiek nie dorobi bo na tym polega biznes... PS Łomżyk nie mam w sumie nic do Ciebie jestem tutaj nowy jedyne o co proszę to o to żebyś pisał bardziej "czytelnie" bo czasem ni chu chu nie idzie zrozumieć o czym ty w ogóle mówisz...nie wspomnie o błędach w pisowni ale do tego się nie czepiam bo sam popełniam ;P macie jeszcze jakieś pomysły? a co myślicie o pralni razem z usługa prasowania i dowozem do klienta? trochę mało studentów w Łomży..ale może by wypaliło?
|
|
Było już coś takiego jak prasowanie ubrań i nie bardzo chyba
|
|
Dla tych co mówio że w łomży biznsu się nie da otworzyć <a href=http://zapodaj.net/1e73e0567d0b1.jpg.html>cen hand.jpg</a>
|
|
dobre :D mamy już centra Chińskie, czeczeńskie :D co dalej? :D
|
|
"z całym szacunkiem ale to pytanie nie tu i nie na tym forum, gdzie prym wiodą gimnazjaliści i bezrobotni" Zapomniałeś jeszcze o starym cnotliwym kawalerze który tu próbuje zaistnieć pod nickiem egzorcysta. Myle się?
|
|
Jeżeli masz dostęp do takich wędlin to masz już klientów z mojej strony Bardzo cenimy wędlinę wyrabianą w tradycyjny sposób Powodzenia
|
|
Żaden.. rynek lokalny ogrnaiczony, malo pieniędzy. Jezeli juz - to należaloby wyjśc poza maisto. Może region? województwo?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |