Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Bezdomne szczeniaki do przygarnięcia |
Około miesiąc temu błąkała się bezdomna ciężarna suczka w okolicach nowego cmentarza. Została nakarmiona i przepadła . Tydzień temu zauważyłam ją bez brzucha - suczka chciała mnie zaprowadzić do szczeniaków ale niestety było ciemno i zgubiłam ją . Parę dni później udało się jej zaprowadzić mnie do nich - suczka schowała pod belkami 7 sztuk malutkich szczeniaczków i tu pytanie - kto chciałby przygarnąć szczeniaczka ? Zdjęcia mogę wysłać na maila . Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę pisać na mail : domino1227@wp.pl .
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Bezdomne szczeniaki do przygarnięcia |
To w jakim wieku są małe? Wychodzi na to, że mają jeszcze zamknięte oczy. I tu napadną zaraz na mnie różni ludzie ;), ale jeśli jeszcze nie otworzyły oczu przemyśl proszę eutanazję szczeniąt. Kto chce przygarnąć szczeniaka pojedzie do schroniska, albo weźmie z innych źródeł, już świadomego i żyjącego pełnią życia psiaka. Tych szczeniąt jest 7. Ile z nich znajdzie właściciela? 2? Oby. Reszta zostaje skazana na poniewierkę, śmierć pod kołami samochodów, śmierć wskutek chorób i głodu. Po co gotować im taki los? Nie mówiąc o tym, że średnio trzy z nich są sukami. Przyjmując, że 2 razy do roku urodzą tylko 4 młode (w tym połowa suk), a te kolejne znów się oszczenią, to za dwa lata będziemy mieć dodatkowych 96, nikomu nie potrzebnych, szczeniąt. Decyzja należy od Ciebie. Bez względu na co się zdecydujesz, trzymam kciuki. Drania i innych mu podobnych zapraszam do monologu :) Podnoście trochę wątek.
|
|
szkoda tych szczeniąt ale nie sądzę ze znajda się ludzie którzy by mogli je przygarnąć jedyne wyjście to zawieść je razem z ich matką do schroniska tam mieli by dom i opiekę jestem tej nadzieji że każde ze szczeniąt znajdzie swego opiekuna
|
|
Macie rację i zdaję sobie sprawę z tego,że czeka mnie trudne zadanie, ale schronisko to ostateczność.W pierwszym poście zaszła pomyłka szczeniaki widzą, same wychodzą i zaczynają samodzielnie jeść.Mam teraz do wykarmienia 8 piesków.Mimo to będę starać się znaleźć im dom.Bardzo przejęłam się ich losem , gdyż bardzo wzruszająca jest historia ich rodziców. Za serce ściska mądrość matki i ojca szczeniąt.Szczeniaki pewnie mają szanse na adopcje ale jaki los czeka w schronisku suczkę? Daje sobie dwa tygodnie, później będę musiała oddać je do schroniska.
|
|
goha007 myślę że lepszy niż wałęsanie się po polach czy ulicach. Powiedz gdzie są te szczeniaki, określ dokładnie miejsce, a schronisko je zabierze wraz z matką. Nie czekaj aż zdziczeją, kto ze chce szczeniaka to i w schronisku go zaadoptuje. Szczeniaki wychowujące się z dala od ludzi robią się dzikie i tracą możliwość pójścia do adopcji.
|
|
Pieski mają codziennie do czynienia z ludźmi więc na pewno nie zdziczeją, są przyjazne ,nie ma szansy żeby zdechły z głodu - codziennie są karmione przeze mnie wraz z koleżanką i ludzi , którzy mieszkają obok ich schronienia, Może znajdzie się ktoś kto chciałby przygarnąć pieska . Schronisko jest tylko i wyłącznie ostatecznością .
|
|
Pamiętaj, że do schroniska przyjeżdżają codziennie ludzie z myślą o zaadoptowaniu małego szczenięcia i takie mają największe wzięcie (małe, słodkie kulki). Później, kiedy tracą urok małego słodziucha mają coraz mniejsze szanse na adopcję. To tyle na ten temat, a ty rób jak ci rozum dyktuje.
|
|
Trzeba zrobić papierowe ogłoszenia, najlepiej z kolorowymi zdjęciami, opisać przypuszczalną wielkość psiaków, charaktery, może podobne są z wyglądu lub zachowania do jakiejś rasy. Nagłośnić w internecie - ogłoszenia, allegro, dogomania. Nie wiem jak inaczej pomóc. Rozumiem, że nie są zaszczepione ani odrobaczone? Może któryś weterynarz zrobiłby to po kosztach? Czy matka jest bezdomna, czy ma właściciela, który o nią nie dba? Fajnie byłoby ją wysterylizować, żeby więcej nie było takich problemów.
|
|
Suczka nie ma właściciela , dokarmiają ją pobliscy ludzie ..szczeniaki nie są zaszczepione ani odrobaczone .
|
|
w schronisku psiaki przeszły by wszystkie szczepienia i sterylizacje jeżeli są suczki
|
|
szkoda mi tej suczki i jej szczeniaczków, może zanieś je do schroniska?
|
|
Uważam, że szczeniaczki i sunię trzeba by zawieźć do schroniska. Zrobić im ładne zamieścić np. na 4lomza i poszukać im domu. A przy którym cmentarzu są szczeniaczki.
|
|
W jakich godzinach jest czynne schronisko ?
|
|
Schronisko Arka tel. (86) 216 31 83 Na stronie nie ma godzin otwarcia, ale jak chce się zawieść tam bezdomne pieski to trzeba zadzwonić i tam chyba ktoś bezie nawet w późniejszych godzinach. A kiedy pieski będą w schronisku?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |