poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Festyn z Radiem Białystok

Jak co roku Radio Białystok robi tourne po całym woj.podlaskim, tylko jakoś w harmonogramie nie moge się dopatrzec Łomży, czyżby Radio Białystok wypięło sie pupą na Łomże?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Festyn z Radiem Białystok

Tak jak cały Białystok . Zresztą mi do szczęścia tego nie potrzeba .

Zambrów też w tym roku ominęli. A znalazł tam Zabłudów, Czyżew!

I tak mi sie to radio nie podoba.

Re: cavalera i Carmello

Radio Białystok nie "wypięło się" ani na Łomżę, ani na Zambrów, tylko (z tego co wiem, bo nie uczestniczyłem w rozmowach) obie strony nie dogadały się co do wysokości partycypacji w kosztach imprezy.
Możemy tylko mieć nadzieję, że dzięki temu w Łomży bardziej efektowny będzie "Gościniec", a w Zambrowie np. Przegląd Orkiestr Dętych, bo te zaoszczędzone na imprezie Radia Białystok pieniądze pewnie gdzieś samorządy jednak wydadzą, a w jaki sposób i na co to ich decyzja...

Zabłudów i Czyżew znalazły się na tej liście, bo tamtym samorządom zależało na tej imprezie i to od nich (przynajmniej w Czyżewie, bo nie wiem jak w Zabłudowie) wyszła inicjatywa, żeby festyn tam się odbył, a ponieważ Radio Białystok jest publiczną rozgłośnią regionalną i była dobra wola obu stron, nie było też powodów, aby było inaczej.

Pozostali autorzy wpisów ponieważ nie pytani o to wyrażali tylko własne opinie niewiele mające wspólnego z tematem chyba nie oczekują na odpowiedzi?

Pozdrawiam

Adam Dąbrowski
adabrowski@radio.bialystok.pl

No cóż za rok macie szansę się poprawić :P

Dziękuję za wyjaśnienie.
Chociaż kwestia przeglądu orkiestr, jeśli chodzi o Zambrów, nie jest tu chyba zbyt celna, gdyż w Kolnie w ramach tego "radiowego festynu" ma się odbyć jakiś przegląd orkiestr dętych. --> Kolno
A z drugiej strony skoro takie małe miasteczka jak Zabłudów czy Czyżew zdołały wygospodarować środki na ten cel, to dziwne że Łomża z dużo większym budżetem nie postarała się o to.

Może oni nie robią czegoś takiego jak nasz gościniec, więc im starcza.

Re: cavalera

Powtarzam, że "...te zaoszczędzone na imprezie Radia Białystok pieniądze pewnie gdzieś samorządy jednak wydadzą, a w jaki sposób i na co to ich decyzja...".
Przegląd Orkiest Dętych w Zambrowie jest tylko przykładem. Zambrów miał dotychczas co roku latem (o ile dobrze pamiętam) 3 duże imprezy: Dni Zambrowa, festyn Studio Lato Radia Białystok i Przegląd Orkiest Dętych. W tym roku władze tego miasta zrezygnowały ze wspólnej imprezy z Radiem, prawdopodobnie więc zaoszczędzone w ten sposób pieniądze przeznaczą na obie pozostałe imprezy lub jedną z nich- na przykład właśnie przywołany przeze mnie Przegląd...

Jest to impreza autorska Zambrowa i prawdopodobnie władze miasta uznały, że mieszkańcom bardziej odpowiada taka formuła rozrywki niż wspólna impreza z Radiem Białystok.

ale wiecie to mi się podoba!. Jest pytanie i zaraz jest rzeczowa odpowiedz.

________
Malachit

10 czerwca będzie impreza w Łomży, w tym dniu 3 koncerty

A czy w Łomzy, oprócz mszy okolicznościowych, są jakieś imprezy?

dabz

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org