Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Festyn z Radiem Białystok |
Jak co roku Radio Białystok robi tourne po całym woj.podlaskim, tylko jakoś w harmonogramie nie moge się dopatrzec Łomży, czyżby Radio Białystok wypięło sie pupą na Łomże?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Festyn z Radiem Białystok |
Tak jak cały Białystok . Zresztą mi do szczęścia tego nie potrzeba .
|
|
Zambrów też w tym roku ominęli. A znalazł tam Zabłudów, Czyżew!
|
|
I tak mi sie to radio nie podoba.
|
|
Re: cavalera i Carmello Radio Białystok nie "wypięło się" ani na Łomżę, ani na Zambrów, tylko (z tego co wiem, bo nie uczestniczyłem w rozmowach) obie strony nie dogadały się co do wysokości partycypacji w kosztach imprezy. Możemy tylko mieć nadzieję, że dzięki temu w Łomży bardziej efektowny będzie "Gościniec", a w Zambrowie np. Przegląd Orkiestr Dętych, bo te zaoszczędzone na imprezie Radia Białystok pieniądze pewnie gdzieś samorządy jednak wydadzą, a w jaki sposób i na co to ich decyzja... Zabłudów i Czyżew znalazły się na tej liście, bo tamtym samorządom zależało na tej imprezie i to od nich (przynajmniej w Czyżewie, bo nie wiem jak w Zabłudowie) wyszła inicjatywa, żeby festyn tam się odbył, a ponieważ Radio Białystok jest publiczną rozgłośnią regionalną i była dobra wola obu stron, nie było też powodów, aby było inaczej. Pozostali autorzy wpisów ponieważ nie pytani o to wyrażali tylko własne opinie niewiele mające wspólnego z tematem chyba nie oczekują na odpowiedzi? Pozdrawiam Adam Dąbrowski adabrowski@radio.bialystok.pl
|
|
No cóż za rok macie szansę się poprawić :P
|
|
Dziękuję za wyjaśnienie. Chociaż kwestia przeglądu orkiestr, jeśli chodzi o Zambrów, nie jest tu chyba zbyt celna, gdyż w Kolnie w ramach tego "radiowego festynu" ma się odbyć jakiś przegląd orkiestr dętych. --> Kolno A z drugiej strony skoro takie małe miasteczka jak Zabłudów czy Czyżew zdołały wygospodarować środki na ten cel, to dziwne że Łomża z dużo większym budżetem nie postarała się o to.
|
|
Może oni nie robią czegoś takiego jak nasz gościniec, więc im starcza.
|
|
Re: cavalera Powtarzam, że "...te zaoszczędzone na imprezie Radia Białystok pieniądze pewnie gdzieś samorządy jednak wydadzą, a w jaki sposób i na co to ich decyzja...". Przegląd Orkiest Dętych w Zambrowie jest tylko przykładem. Zambrów miał dotychczas co roku latem (o ile dobrze pamiętam) 3 duże imprezy: Dni Zambrowa, festyn Studio Lato Radia Białystok i Przegląd Orkiest Dętych. W tym roku władze tego miasta zrezygnowały ze wspólnej imprezy z Radiem, prawdopodobnie więc zaoszczędzone w ten sposób pieniądze przeznaczą na obie pozostałe imprezy lub jedną z nich- na przykład właśnie przywołany przeze mnie Przegląd... Jest to impreza autorska Zambrowa i prawdopodobnie władze miasta uznały, że mieszkańcom bardziej odpowiada taka formuła rozrywki niż wspólna impreza z Radiem Białystok.
|
|
ale wiecie to mi się podoba!. Jest pytanie i zaraz jest rzeczowa odpowiedz. ________ Malachit
|
|
10 czerwca będzie impreza w Łomży, w tym dniu 3 koncerty
|
|
A czy w Łomzy, oprócz mszy okolicznościowych, są jakieś imprezy? dabz
|