piątek, 22 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
0% vat.Nowa stawka dla internetu

CIEKAWE CZY NASZE ABONAMENTY BĘDĄ TEŻ MNIEJSZE

lokos

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: 0% vat.Nowa stawka dla internetu

Napewno będo tylko czy senat zatwierdzi

Nie jestem specjalistą, ale czytałem komentarze, że może nawet dla odbiorców podrożeć bo właściciele sieci nie będą mogli odliczać watu przez co podniosa stawki. Czy to może być prawda?

Zbych

He w naszym kochanym państewku WSZYSTKO jest możliwe .......

W sytuacji sejmowej paniki wszystko się może zdarzyć.

sejm to taki wielki kórnik , w którym każdy stara się być kogutem...

Uważam że ceny zmaleją, kiedyś zmiejszono podatek na 7% i ceny zmalały. Czemu miałoby tak nie być teraz?? Ale nasze brudne Państwo może coś nabruździć.. :(

Mnie dziwi tylko jedno otóż Miller w wiadomościach powiedział że w Polsce jest 150 tyś użytkowników internetu przecież to ostatni fałsz jaki tylko słyszałem z jego słów. Biorąc pod uwage ile teraz jest firm dających usługi internetu, to wnioskuję że w Polsce jest minimum 500tyś użytkowników internetu ( mających oczywiście swój dostęp do neta).

MARCIN

Pewnie miał na myśli firmy oferujące dostęp do netu oraz pojedyńczych userów np. z dsl czy neostradą. Albo opierał się tylko na modemowcach.

Ceny połączeń z internetem w naszym kraju są 2 razy wyższe niż średnia unijna... Jeżeli opłaty za interet nadal będą "maleć" w takim tempie jak teraz to wątpię czy uda nam się dogonić pozostałe państwa Unii. U nas niestety wszystko jest drogie i tyle. Ludzie na Litwe za minutę rozmowy przez komórkę płacą 6 razy mniej niż my, a Słoweńcy za 10 minut rozmowy z USA 3 razy mniej od nas... Wysokie ceny to wina monopolu. TP SA kontroluje 94% procent rynku, a operatorów telefonii komórkowej jest u nas tylko 3, czyli dokładnie tyle ile we wspomnianej wcześniej Litwie, która ma dziesięciokrotnie mniej obywateli. Przerażające, ale prawdziwe...

Zainteresowanych odsyłam do najnowszego numeru tygodnika Wprost lub na stronę http://www.wprost.pl/ar/?O=56704. To nie jest reklama :D.

Ludzie poczekajcie do nowego roku(góra) i daję głowe że wreszcie zacznie się prawdziwa konkuręcia w usługach sieciowych. Już teraz daje się odczuć pewne zmiany, a jak wejdziemy do uni to rusz jak lawina bo w tej kwestji jest tu duże pole do popisu.Pozdrawiam

" Zapała" ma racje ;)

nowy vat 50% a internet o polowe tanszy co sie bardziej oplaca?

Nie 0% , a zw. co jest zdecydowanie niedobre dla internetowych providerów.

myślę że musimy walczyć o sprawę Polskiego Internetu !! łączmy się !

()% taka stawka powinna być a nie 7% 15% czy najgorzej 22% i tak net jest drogi

LoRd.^oo7*

ale w Unii jest Vat na internet.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org