Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nie wiem, śmiać się czy płakać |
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8790913&rfbawp=1175025521.605&ticaid=13765 Polska jest krajem absurdów. Żyjesz i nie wiesz co komu do głowy jutro strzeli.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nie wiem, śmiać się czy płakać |
faktycznie..... debilne założenia i debilny projekt. ADALL
|
|
idiotyzm,kolejny pomysl na wyludzenie pieniedzy ciekawe czy jest to zgodne z prawem UE ?
|
|
Nie widze w tym nic debilnego. 99% społeczeństwa ma w domu tv, więc czemu mają nie płacić abonamentu? Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem
|
|
Oj ludzie ludzie, większość z Was nic by nikomu nie dała a by ciągle brała
|
|
Po cholerę mam płacic za coś czego nie słucham (państwowego radia - słucham tylko kmercyjnych stacji) lub oglądać upolitycznioną państwową tv w której na dodatek niema nic ciekawego. Prywatne stacje jakoś utrzymuja się same z reklam. Dziwne ale prawdziwe. Więc po co ten abonament - na rozwój czegoś czego nie oglądam i nie słucham???
|
|
Tor.... ale czemu ma płacić ten 1% ??? ...wszyscy finansują prpagandę państwa? _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Tvp 1 i 2 w ramach abonamentu skutecznie stresuje wszystkich reklamami
|
|
Popieram racje Marcina. Również nie słucham Polskiego Radia, nie oglądam też publicznej telewizji. to z jakiej racji mam płacić za to ? Z racji tego, że stacja potrzebuje pieniędzy ?
|
|
Kefas: Zapewne ten 1% mógłby złożyć jakiś wniosek, ze nie posiada Tv ani radia. Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem
|
|
"Popieram racje Marcina. Również nie słucham Polskiego Radia, nie oglądam też publicznej telewizji. to z jakiej racji mam płacić za to ? Z racji tego, że stacja potrzebuje pieniędzy ?" Podatek płacisz za sam fakt posiadania telewizora lub/i radia. A że z tych pieniędzy finansuje się radio i telewizję publiczną (choć teraz lepszym określeniem byłoby partyjną) to już inna sprawa.
|
|
Przesadzacie, telewizja publiczna jest jaka jest, ale nie wierzę, że nigdy jej nie oglądacie.(Mecze,skoki,wiadomosci itd. kazdy znajdzie cos dla siebie) Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem
|
|
Tor dzięki, że zaliczyłeś czuubka do debili, ja jako czuub i debil śmiem twierdzić, że nic, a nic. Nawet temat antyaborcyjny jest ten sam co 15, 10 lat temu. Jak politycy szukali tematów zastępczych i podkładali sobie świnki, tak sobie podkładają. Jak Polacy wyjeżdżali za granicę za chlebem tak wyjeżdżają. Nawet stopa procentowa bezrobocia się nie zmieniła. A ty śmiesz mi mówić, że coś się zmieniło? Wal przykładami, a każdy jeden ci powalę. Ciemnogrodzianie. ściemka wszystkim
|
|
Autor: nemo (---.acn.waw.pl) Data: 28-03-07 13:33 Podatek płacisz za sam fakt posiadania telewizora lub/i radia. No właśnie a ile razy można płacić podatek od telewizora? Raz w cenie zakupu, dwa za sam fakt posiadania, trzy za utylizację - i w ten sposób telewizor staje się dobrem luksusowym :)
|
|
Co w przypadku platform cyfrowych/TV kablowych udostepniajacych sygnal TV publicznej? Nie rozumiem, jezeli place abonament kablowce/cyfrakom, z jakiej racji mam placic abonament TVP? Moim zdanie powinni rozliczac sie miedzy soba, a nie mnie razy dwa :/ Ja juz raz za dana oferte programowa zaplacilem...
|
|
czuubek jak nie jestes debilem, to jestes slepy...ja nie mowie o polskiej polityce (choc i tu jest zmiana, ze nie rzadzi juz "uklad okrągłostołowy" sitwa) ale o Polsce jako kraju, ulicach, miastach, ludziach. Naprawde nie widzisz kolorowych blokow, dobrych samochodow, 38 milionow (!!!!!) komorek, pelnych koszykow w supermarketach, itd. Oczywiscie sa ludzie ktorzy nadal klepia biede (90 % z nich na wlasne zyczenie, vide: alkohol i lenistwo), ale poziom zycia w Polsce sie podniosl i nie mozna temu zaprzeczyc, bo CIe nazwe wlasnie debilem wtedy... Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem
|
|
bloki kolorowe w w iększości po remontach, dobre samochody to albo "wyklepańce" ze szrotów na zachodzie, albo kupione za kolosalnie oprocentowane kredyty, komórki to li tylko postęp techniczny, nawet indianie z Amazonii je mają (widziałem to w programie Cejrowskiego), pełne koszyki w supermarketach za pieniądze uzyskane z kredytów (bo ci z samej pensji kupują w "taniej jatce" i "ciuchlandach"). Tor pobudka, to jest to samo gówienko tylko owinięte w złotko. ściemka wszystkim
|
|
Jaki rząd, takie i jego ustawy. Jaki powiedział Adal. Temid
|
|
Autor: Tor (---.petrus.com.pl) Data: 28-03-07 20:20 czuubek jak nie jestes debilem, to jestes slepy...ja nie mowie o polskiej polityce (choc i tu jest zmiana, ze nie rzadzi juz "uklad okrągłostołowy" sitwa) ale o Polsce jako kraju, ulicach, miastach, ludziach. Naprawde nie widzisz kolorowych blokow, dobrych samochodow, 38 milionow (!!!!!) komorek, pelnych koszykow w supermarketach, itd. Oczywiscie sa ludzie ktorzy nadal klepia biede (90 % z nich na wlasne zyczenie, vide: alkohol i lenistwo), ale poziom zycia w Polsce sie podniosl i nie mozna temu zaprzeczyc, bo CIe nazwe wlasnie debilem wtedy... A czemu się poziom podniósł? Tak jak słusznie zauważył czuubek z ogólnodostepnych kredytów albo z pieniędzy płynących z Wysp. W Polsce poza tym nic się nie zmieniło a zapewnienia o pędzącej gospodarce są grubo przesadzone. Jedna jaskółka wiosny nie czyni, to że mamy popyt na mieszkania może wynikać tylko z tego że obecnie w dorosłe życie wkracza wyż demograficzny z przełomu lat 70/78 - ludzie ci chcą gdzies mieszkać, złożyć własne rodziny, a po wtóre z pieniędzy które zarabia się poza granicami kraju - otwarcie rynków pracy UE ( bo sen o USA już się skończył). GDyby nie setki emigrantów i wykorzystanie dobrej chwili przez banki wątpię czy kogoś z tzw klasy średniej stać byłoby na własne mieszkanie.
|
|
Ja mówię, że się podniosł, a sprawą drugorzędną są przyczyny... Wieczni malkontenci, tylko narzekać potraficie. Czego wy byście chcieli???? I co wazniejsze: jakie WY macie pomysly, aby to zrealizowac? bo narzekac to kazdy moze... Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem
|
|
Autor: Tor (---.lom.vectranet.pl) Data: 28-03-07 14:36 Przesadzacie, telewizja publiczna jest jaka jest, ale nie wierzę, że nigdy jej nie oglądacie.(Mecze,skoki,wiadomosci itd. kazdy znajdzie cos dla siebie) A skoki przejmie już niedługo POLSAT bo ma więcej kasy niż TVP;)))))
|
|
I co? jakie pomysly? cisza... Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |