niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Nie wiem, śmiać się czy płakać

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8790913&rfbawp=1175025521.605&ticaid=13765

Polska jest krajem absurdów. Żyjesz i nie wiesz co komu do głowy jutro strzeli.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Nie wiem, śmiać się czy płakać

faktycznie..... debilne założenia i debilny projekt.

ADALL

idiotyzm,kolejny pomysl na wyludzenie pieniedzy
ciekawe czy jest to zgodne z prawem UE ?

Nie widze w tym nic debilnego. 99% społeczeństwa ma w domu tv, więc czemu mają nie płacić abonamentu?

Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem

Oj ludzie ludzie, większość z Was nic by nikomu nie dała a by ciągle brała

Po cholerę mam płacic za coś czego nie słucham (państwowego radia - słucham tylko kmercyjnych stacji) lub oglądać upolitycznioną państwową tv w której na dodatek niema nic ciekawego. Prywatne stacje jakoś utrzymuja się same z reklam. Dziwne ale prawdziwe. Więc po co ten abonament - na rozwój czegoś czego nie oglądam i nie słucham???

Tor.... ale czemu ma płacić ten 1% ??? ...wszyscy finansują prpagandę państwa?

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Tvp 1 i 2 w ramach abonamentu skutecznie stresuje wszystkich reklamami

Popieram racje Marcina. Również nie słucham Polskiego Radia, nie oglądam też publicznej telewizji. to z jakiej racji mam płacić za to ? Z racji tego, że stacja potrzebuje pieniędzy ?

Kefas: Zapewne ten 1% mógłby złożyć jakiś wniosek, ze nie posiada Tv ani radia.

Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem

"Popieram racje Marcina. Również nie słucham Polskiego Radia, nie oglądam też publicznej telewizji. to z jakiej racji mam płacić za to ? Z racji tego, że stacja potrzebuje pieniędzy ?"

Podatek płacisz za sam fakt posiadania telewizora lub/i radia. A że z tych pieniędzy finansuje się radio i telewizję publiczną (choć teraz lepszym określeniem byłoby partyjną) to już inna sprawa.

Przesadzacie, telewizja publiczna jest jaka jest, ale nie wierzę, że nigdy jej nie oglądacie.(Mecze,skoki,wiadomosci itd. kazdy znajdzie cos dla siebie)

Tor dzięki, że zaliczyłeś czuubka do debili, ja jako czuub i debil śmiem twierdzić, że nic, a nic. Nawet temat antyaborcyjny jest ten sam co 15, 10 lat temu. Jak politycy szukali tematów zastępczych i podkładali sobie świnki, tak sobie podkładają. Jak Polacy wyjeżdżali za granicę za chlebem tak wyjeżdżają. Nawet stopa procentowa bezrobocia się nie zmieniła. A ty śmiesz mi mówić, że coś się zmieniło? Wal przykładami, a każdy jeden ci powalę. Ciemnogrodzianie.

ściemka wszystkim

Autor: nemo (---.acn.waw.pl)
Data: 28-03-07 13:33

Podatek płacisz za sam fakt posiadania telewizora lub/i radia.

No właśnie a ile razy można płacić podatek od telewizora? Raz w cenie zakupu, dwa za sam fakt posiadania, trzy za utylizację - i w ten sposób telewizor staje się dobrem luksusowym :)

Co w przypadku platform cyfrowych/TV kablowych udostepniajacych sygnal TV publicznej? Nie rozumiem, jezeli place abonament kablowce/cyfrakom, z jakiej racji mam placic abonament TVP? Moim zdanie powinni rozliczac sie miedzy soba, a nie mnie razy dwa :/ Ja juz raz za dana oferte programowa zaplacilem...

czuubek jak nie jestes debilem, to jestes slepy...ja nie mowie o polskiej polityce (choc i tu jest zmiana, ze nie rzadzi juz "uklad okrągłostołowy" sitwa) ale o Polsce jako kraju, ulicach, miastach, ludziach. Naprawde nie widzisz kolorowych blokow, dobrych samochodow, 38 milionow (!!!!!) komorek, pelnych koszykow w supermarketach, itd. Oczywiscie sa ludzie ktorzy nadal klepia biede (90 % z nich na wlasne zyczenie, vide: alkohol i lenistwo), ale poziom zycia w Polsce sie podniosl i nie mozna temu zaprzeczyc, bo CIe nazwe wlasnie debilem wtedy...

bloki kolorowe w w iększości po remontach, dobre samochody to albo "wyklepańce" ze szrotów na zachodzie, albo kupione za kolosalnie oprocentowane kredyty, komórki to li tylko postęp techniczny, nawet indianie z Amazonii je mają (widziałem to w programie Cejrowskiego), pełne koszyki w supermarketach za pieniądze uzyskane z kredytów (bo ci z samej pensji kupują w "taniej jatce" i "ciuchlandach"). Tor pobudka, to jest to samo gówienko tylko owinięte w złotko.

ściemka wszystkim

Jaki rząd, takie i jego ustawy. Jaki powiedział Adal.

Temid

Autor: Tor (---.petrus.com.pl)
Data: 28-03-07 20:20

czuubek jak nie jestes debilem, to jestes slepy...ja nie mowie o polskiej polityce (choc i tu jest zmiana, ze nie rzadzi juz "uklad okrągłostołowy" sitwa) ale o Polsce jako kraju, ulicach, miastach, ludziach. Naprawde nie widzisz kolorowych blokow, dobrych samochodow, 38 milionow (!!!!!) komorek, pelnych koszykow w supermarketach, itd. Oczywiscie sa ludzie ktorzy nadal klepia biede (90 % z nich na wlasne zyczenie, vide: alkohol i lenistwo), ale poziom zycia w Polsce sie podniosl i nie mozna temu zaprzeczyc, bo CIe nazwe wlasnie debilem wtedy...

A czemu się poziom podniósł? Tak jak słusznie zauważył czuubek z ogólnodostepnych kredytów albo z pieniędzy płynących z Wysp. W Polsce poza tym nic się nie zmieniło a zapewnienia o pędzącej gospodarce są grubo przesadzone. Jedna jaskółka wiosny nie czyni, to że mamy popyt na mieszkania może wynikać tylko z tego że obecnie w dorosłe życie wkracza wyż demograficzny z przełomu lat 70/78 - ludzie ci chcą gdzies mieszkać, złożyć własne rodziny, a po wtóre z pieniędzy które zarabia się poza granicami kraju - otwarcie rynków pracy UE ( bo sen o USA już się skończył). GDyby nie setki emigrantów i wykorzystanie dobrej chwili przez banki wątpię czy kogoś z tzw klasy średniej stać byłoby na własne mieszkanie.

Ja mówię, że się podniosł, a sprawą drugorzędną są przyczyny...

Wieczni malkontenci, tylko narzekać potraficie. Czego wy byście chcieli???? I co wazniejsze: jakie WY macie pomysly, aby to zrealizowac? bo narzekac to kazdy moze...

Autor: Tor (---.lom.vectranet.pl)
Data: 28-03-07 14:36

Przesadzacie, telewizja publiczna jest jaka jest, ale nie wierzę, że nigdy jej nie oglądacie.(Mecze,skoki,wiadomosci itd. kazdy znajdzie cos dla siebie)

A skoki przejmie już niedługo POLSAT bo ma więcej kasy niż TVP;)))))

I co? jakie pomysly? cisza...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org