sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Głupota w Urzędzie Skarbowym

Czołem

Mam nadzieję , że ten post zainteresuje kierownictwo US w Łomży.

Jak wszyscy wiedzą skaładamy zeznania i tłumy ludzi pobierają druki , tymczasem ktoś "mądry" w US wymyślił , że druki te bądą podawać pracownicy z okienek.
Po jaką cholerę angażować w to pracowników - przecież to tylko zajmuje im czas , w którym mogliby obsługiwać ludzi składających zeznania i zmniejszyłyby się kolejki.
O ile pamiętam dwa lata temu druki były wyłożone i nie było problemu.

Ktoś kto tak zorganizował pracę nie powinien dostać premii.

Podobno to dla ograniczenia liczby pobieranych druków - tymczasem przy mnie podchodzi facet do okienka i prosi o 20 formularzy , a pracownik bez pytania podaje gosciowi te druki.

Jeszcze raz pytam po co takie utrudnianie życia wszystkim???

Jeśli zdarzy się , że przeczyta to kierownik (dyrektor?) US , to proszę o interwencję i uświadomienie pracownikom , że ludzie nie jedzą tych druków , tylko zużywają do przygotowania zeznania, i jeśli wydaje się 2x więcej druków niż przyjmuje zeznań , to znaczy że ludzie albo popełniają błędy , albo zachowują sobie kopie swich zeznań - i dobrze, bo każdy może zostać do US wezwany i musi wiedzić na czym stoi.

Myślenie nie boli.

Pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Głupota w Urzędzie Skarbowym

Paranoja i kompletny brak organizacji pracy domeną polskich urzędów!

Pozdrawiam

nie no, rewelacja... teraz to już w ogóle będzie jedna wielka irytacja po obu stronach okienka... tak trzymać... odpowiedni ludzie na odpowiednich stanowiskach. a wszystko oczywiście w interesie podatnika. nie widze inaczej

myślenie nie boli, ale jak widać czasami przychodzi z wielkim trudem

pozdr.

Czy to nie były urzędnik Magistratu -p. Matejkowski -jest szefem tej instytucji?
Tak tylko pytam bo tyle się mówiło o doświadczonych urzędnikach, kompetentnych i życzliwych dla petenta.....:-(

Zbych

Myślę że dlatego wydaje pracownik gdyż mało kto wie które druki ma pobrać i wypełnić. Trochę mnie też zastanowiła sprawa przy zdaniu pita 28. Po odstaniu w kolejce do okinka zdawczego skierowano mnie w kolejkę do okienka informujacego aby sprawdzic czy dobrze wypełniony, po czym znów do kolejki do okienka zdawczego gdzie go odebrano i podstęplowano dowód przyjęcia.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org