Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Głupota w Urzędzie Skarbowym |
Czołem Mam nadzieję , że ten post zainteresuje kierownictwo US w Łomży. Jak wszyscy wiedzą skaładamy zeznania i tłumy ludzi pobierają druki , tymczasem ktoś "mądry" w US wymyślił , że druki te bądą podawać pracownicy z okienek. Po jaką cholerę angażować w to pracowników - przecież to tylko zajmuje im czas , w którym mogliby obsługiwać ludzi składających zeznania i zmniejszyłyby się kolejki. O ile pamiętam dwa lata temu druki były wyłożone i nie było problemu. Ktoś kto tak zorganizował pracę nie powinien dostać premii. Podobno to dla ograniczenia liczby pobieranych druków - tymczasem przy mnie podchodzi facet do okienka i prosi o 20 formularzy , a pracownik bez pytania podaje gosciowi te druki. Jeszcze raz pytam po co takie utrudnianie życia wszystkim??? Jeśli zdarzy się , że przeczyta to kierownik (dyrektor?) US , to proszę o interwencję i uświadomienie pracownikom , że ludzie nie jedzą tych druków , tylko zużywają do przygotowania zeznania, i jeśli wydaje się 2x więcej druków niż przyjmuje zeznań , to znaczy że ludzie albo popełniają błędy , albo zachowują sobie kopie swich zeznań - i dobrze, bo każdy może zostać do US wezwany i musi wiedzić na czym stoi. Myślenie nie boli. Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Głupota w Urzędzie Skarbowym |
Paranoja i kompletny brak organizacji pracy domeną polskich urzędów! Pozdrawiam
|
|
nie no, rewelacja... teraz to już w ogóle będzie jedna wielka irytacja po obu stronach okienka... tak trzymać... odpowiedni ludzie na odpowiednich stanowiskach. a wszystko oczywiście w interesie podatnika. nie widze inaczej myślenie nie boli, ale jak widać czasami przychodzi z wielkim trudem pozdr.
|
|
Czy to nie były urzędnik Magistratu -p. Matejkowski -jest szefem tej instytucji? Tak tylko pytam bo tyle się mówiło o doświadczonych urzędnikach, kompetentnych i życzliwych dla petenta.....:-( Zbych
|
|
Myślę że dlatego wydaje pracownik gdyż mało kto wie które druki ma pobrać i wypełnić. Trochę mnie też zastanowiła sprawa przy zdaniu pita 28. Po odstaniu w kolejce do okinka zdawczego skierowano mnie w kolejkę do okienka informujacego aby sprawdzic czy dobrze wypełniony, po czym znów do kolejki do okienka zdawczego gdzie go odebrano i podstęplowano dowód przyjęcia.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |