Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
pyszczaki |
Witam, mam zamiar załozyć akwarium z pyszczakami, czy ktoś może mi podpowiedzieć jakie rośliny mogę wsadzić, żeby nie zostały zjedzone przez tych łobuzów. I jeszce jedno , czy trudno jest hodować ten gatunek? Z góry dziękuję za podpowiedzi.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: pyszczaki |
spróbuj na forum akwarystycznym tam napewno fachowo ci odpowiedzą poszukaj na google jest tego troche pozdrawiam
|
|
www.akwarystyka.com.pl tam Ci odpowiedzą. pyszczaki hodować nie jest trudno tylko pamietaj ze akwa napewno powyzej 100L jak juz.
|
|
Dzięki za podpowiedzi, akwarium ma 240 litrów. Pozdrawiam
|
|
www.terrarium.com.pl Polecam
|
|
Pyszczaki przeżyją wszystko, nie lubią tylko wahań temp. ale to mordercy, nie tylko roślin ;) Jeśli pyszczaki to raczej ich naturalny biotop, rozbudowane skały mogą być piękne. Można pomóc sobie odpowiednim światłem. Chętnie oddam Tobie moje stadko ;) sztuk 8 :)
|
|
Dzięki za ostrzeżenia :) Może napiszesz mi coś więcej na temat tych zbójów. swieczkowska@o2.pl A o Twoim stadku pomyślę :)
|
|
Jeśli chodzi o rośliny to najlepsze by była z jak najtwardszymi liśćmi ,ale same skały mogą wystarczeć ,chyba ,że chcesz koniecznie rosliny . Akwa w sam raz ,i z tego co wiem to lepiej gdyw stadzie jest przewaga samic. ,,Rymowane słowo łączy scenę Hip-Hop 'ową,,
|
|
chciałabym chociaż ze dwie roślinki, same skały smutno wyglądają.
|
|
Rosliny z pyszczakami to tylko sztuczne. Jest podobno jeden gatunek Kryptokorynty, który ma gorzkie liście i pyszczak nie rusza. Do hodowli są bardzo dobre. To prawda że lepiej mieć przewagę samiczek ale w sklepie ciężko odrazu rozpoznać ponieważ większości kropki na dolnych płetwach(które oznaczają samca) pojawiają sie z dojrzewaniem ryby. Pyszczak bardzo lubi twardą wode czyli naszą kranówkę. Czeste podmianki wody są wskazane. Pyszczaki to naprawdę super ryby. Polecam ...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...
|
|
Wielkie dzięki za wszystkie podpowiedzi. Batarki serio mówiłeś o tym stadku?
|
|
Zależy też z jakiego jeziora chcesz hodować pyszczaki tzn. czy z Malawi,czy z Tanganiki . Wybór należy do Ciebie.
|
|
Interesuje mnie Malawi
|
|
Ja tam mam parę pyszczaków ( chodzi o piekne koleżanki w szkole) i nie chciałbym mieć takiego towarzystwa w domu.
|
|
drogi fistaszku, kup worki foliowe na śmiecie, rozmiar 75 litrów i załatw sprawę :)
|
|
Zamuliłeś. :(((((((((((((((
|
|
swieczkowska co do roslin to kryptokoryny beda odpowiednie :)
|
|
dzięki.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |