niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
pyszczaki

Witam, mam zamiar załozyć akwarium z pyszczakami, czy ktoś może mi podpowiedzieć jakie rośliny mogę wsadzić, żeby nie zostały zjedzone przez tych łobuzów. I jeszce jedno , czy trudno jest hodować ten gatunek? Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: pyszczaki

spróbuj na forum akwarystycznym tam napewno fachowo ci odpowiedzą poszukaj na google jest tego troche

pozdrawiam

www.akwarystyka.com.pl tam Ci odpowiedzą. pyszczaki hodować nie jest trudno tylko pamietaj ze akwa napewno powyzej 100L jak juz.

Dzięki za podpowiedzi, akwarium ma 240 litrów. Pozdrawiam

www.terrarium.com.pl Polecam

Pyszczaki przeżyją wszystko, nie lubią tylko wahań temp.
ale to mordercy, nie tylko roślin ;)
Jeśli pyszczaki to raczej ich naturalny biotop, rozbudowane skały mogą być piękne.
Można pomóc sobie odpowiednim światłem.
Chętnie oddam Tobie moje stadko ;)
sztuk 8 :)

Dzięki za ostrzeżenia :) Może napiszesz mi coś więcej na temat tych zbójów. swieczkowska@o2.pl A o Twoim stadku pomyślę :)

Jeśli chodzi o rośliny to najlepsze by była z jak najtwardszymi liśćmi ,ale same skały mogą wystarczeć ,chyba ,że chcesz koniecznie rosliny .
Akwa w sam raz ,i z tego co wiem to lepiej gdyw stadzie jest przewaga samic.

,,Rymowane słowo łączy scenę Hip-Hop 'ową,,

chciałabym chociaż ze dwie roślinki, same skały smutno wyglądają.

Rosliny z pyszczakami to tylko sztuczne. Jest podobno jeden gatunek Kryptokorynty, który ma gorzkie liście i pyszczak nie rusza. Do hodowli są bardzo dobre. To prawda że lepiej mieć przewagę samiczek ale w sklepie ciężko odrazu rozpoznać ponieważ większości kropki na dolnych płetwach(które oznaczają samca) pojawiają sie z dojrzewaniem ryby. Pyszczak bardzo lubi twardą wode czyli naszą kranówkę. Czeste podmianki wody są wskazane. Pyszczaki to naprawdę super ryby. Polecam

...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...

Wielkie dzięki za wszystkie podpowiedzi. Batarki serio mówiłeś o tym stadku?

Zależy też z jakiego jeziora chcesz hodować pyszczaki tzn. czy z Malawi,czy z Tanganiki . Wybór należy do Ciebie.

Interesuje mnie Malawi

Ja tam mam parę pyszczaków ( chodzi o piekne koleżanki w szkole) i nie chciałbym mieć takiego towarzystwa w domu.

drogi fistaszku, kup worki foliowe na śmiecie, rozmiar 75 litrów i załatw sprawę :)

Zamuliłeś. :(((((((((((((((

swieczkowska co do roslin to kryptokoryny beda odpowiednie :)

dzięki.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org