Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kto z was jest biebrznięty? |
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kto z was jest biebrznięty? |
hmmm, cholerka, na takie wyznania przyszedł czas. Tak jestem biebrznięty. Próbowałem z tym walczyć, szukałem innych sposobów. Ale jak tylko zobaczę te okolice, ten klimat, sięgam po następny łyk.
|
|
Podobno suma nałogów jest stała więc może "biebrznięcie" jest pozytywne? Ja też mam ten nałóg! Zbych
|
|
to jest nieuleczalne, można tylko podawać porcje znieczulające głód
|
|
No dobra, wykażę się niewiedzą i zapytam: Co to znaczy być "biebrzniętym". Bierzmowany to byłem ale biebrznięty ?! Pozdrawiam
|
|
Od Biebrzy i jej dorzecza - ta rzeczka, niedaleko... A po bierzmowanieu jesteś "bierznięty".:-) Zbych
|
|
Zaraz dojdziemy do brzeźnięty (czyt. obrzezany) :D Pozdrawiam serdecznie Tiger
|
|
co za bzdury,czy nie ma tutaj normalnych ludzi!!!!!!!!!!!!!!1
|
|
to nie są bzdury kolego, to nie są bzdury (tym bardziej, że ciężko być "bzdurniętym" - co najwyżej można "bzdurnąć" sobie, alt to nie w tym wątku :) ) --- PGG
|
|
Coś w temacie: http://www.monki.com.pl/bialos1/bialsam.html Trochę bardziej obrazowo: http://www.galeriafoto.pl/modules.php?op=modload&name=My_eGallery&file=index&do=showgall&gid=58 --- PGG
|
|
Jeśli kto używa pieprzu - to jest... :-)) Tomise, nie bądź taki zasadniczy i nie zagłuszaj swoich mozliwości rozwoju, wszak poczucie humoru jest wyższą funkcją inteligencji ludzkiej bo wymaga myślenia abstrakcyjnego. Pozdrawiam. Zbych
|
|
Biebrzyć czy nie biebrzyć oto jest pytanie
|
|
ja napewno tak
|
|
Co jest najlepsze w Biebrzy? Biebrzenie! Pobiebrzymy niedługo, pobiebrzymy! Zbych
|
|
biebrzniety jest tkz. Krol Biebrzy, koles ktory mieszka w srodku BPN przybyl tam bodaj z Wawy bo dosyc mial tamtego, zbyt szybkiego zycia, prowadzi w srodku lasu dom, ma mini muzeum, kilka koni, duzo psow, kotow i kur :))) ----------------------------------- Uważam, że należy opodatkować wszystkich, którzy stoją w wodzie.
|
|
No właśnie! Chciałbym, aby więcej było takich "boskich szaleńców" - to i świat byłby wtedy dużo lepszy! NIECH ŻYJE BIEBRZENIE! Zbych
|
|
Tak się składa , że Biebrzę znam od szczenięcych lat , jeżdziło się tam z ojcem na ryby. A było ich mnóstwo. Przyjezdżały autokary aż z Warszawy i Białegostoku. Pózniej były spływy z Osowca przez te całkiem dzikie , bagniste i pełne najróżniejszego ptactwa tereny. Tego nie da się opisać , to trzeba przeżyć. A gdy przybijało się już do Brzostowa to po drugiej stronie rzeki była położona wśród bagien wioseczka licząca kilkanaście chałup , a w każdej pędzili świetny bimberek. Gości przyjmowali tak: stawiali 20 litrową banieczkę od mleka , nalewali czerpakiem do szklanek , a do drugich szklanek ciepłe jeszcze , od krowy mleko jako zagrycha.A głowy mieli tęgie.W chwili obecnej też są organizowane spływy Biebrzą.Ale jakoś z Łomży chyba nie za wiele ludzi płynie.Cudze chwalicie , swego nie znacie.Naprawdę gorąco polecam. Są to przeżycia niezapomniane do końca życia , tylko trzeba wziąć lornetkę i uwaga na komary. _______________ autochton _______________
|
|
Tak, poczucie humoru jest fajne, a boscy szaleńcy też są fajni :-) Wogle fajne rzeczy są fajne. Ale ja nadal nie rozumiem o co chodzi z tym biebrznięciem. Z poważaniem...
|
|
Matyjasz - biebrzniętym jest ten, kogo Biebrza biebrznie tak mocno, że już do końca swojego zbiebrzonego życie jest pobiebrzony czyli BIEBRZNIĘTY! Jest to zaraźliwe, bo taki może zabiebrzyć innych i wtedy liczba biebrzniętych rośnie lawinowo! I czego ty tu nie rozumiesz? :-)) Zbych
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |