czwartek, 21 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
zdrowie

do:kama30-mam pytanko,jakis czas temu pisałaś o kaszlu,jestem ciekawa czy już uporałaś się z nim,bo mam ten sam problem.jesli tak zdradz proszę jakim cudem...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: zdrowie

zaraziłaś się przez neta.(brak odpowiedniego zabezpieczenia a to takie proste) ja mam jeden niezawodny sposób który używam i nie ma problema.

Polecam dużo witaminy C, ja np. pijam herbatę z cytryną, a nawet wodę mineralną z plasterkiem cytryny, smaczne i zdrowe ;) I taka ciekawostka-ziemniaki zawierają bardzo dużo tej witaminy pod warunkiem, że są przygotowane "w mundurkach" ;) Jeden taki ziemniak ma nawet 12% dziennego zapotrzebowania w witaminę C (dla osoby niepalącej).

Nie ma to jak dobre zabezpieczenie.

fanka bocianka:jesteś wielki-nie pomyślałam,a to takie proste ale czy do końca bezpieczne?

pyza72 już ci odpowiadam : za namową znajomej kupiłam Polopirynę Complex w saszetkach. Piłam przez 2 dni tak jak tam pisze co 6 godzin. Na trzeci dzień "jak ręką odjął" . Sama się dziwię bo to przecież tylko Polopiryna a jadnak znajoma miała rację, ze pomoże :)
..a kaszel był nie do zniesienia, raz mokry, raz suchy....a najbardziej uciążliwy w nocy - budził z nienacka...myślałam że "płuca wypluję...":( Teraz już jestem zdrowa, polecam :)

Oczywiście te rady które były na forum : wit.C, miód, gorąca herbata - też zadziałały wspomagająco ;)

kama30-dzięki wielkie.spróbuje

Na mnie Polopiryna Complex zupełnie nie działa, za to Vicks w saszetkach czyni cuda :)

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

Nie róbcie śmiechu, na tego rodzaju choroby to niezawodne jest( na prawdę teraz nie żartuję) Tabcin R to kapsułki do nabycia w każdej aptece 12 szt ok 26 zł troszkę drogie ale u mnie po 4 tabletkach choroba prawie przechodzi. POLECAM sprawdzić.

O tutaj to macie!!!http://www.doz.pl/apteka/p8550-Tabcin_Trend_kapsulki_elastyczne_12_szt

Zenit, popełniasz częsty błąd, nie zalecane jest picie herbaty z cytryną. Nie będę przytaczać wyników badań nad tym połączeniem, informacje są dostępne w internecie. Cytryna z wodą tak,z herbatą nie.
Ze swojej strony polecam probiotyki, do kupienia w aptekach. Nie choruję już kilka lat :)

fanka bocianka-taki kaszel jest chol..... uciążliwy,wszystkiego spróbuje

To prawda, Tabcin też jest silny :)

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

Cytryna plus herbata = nie najlepsze połączenie

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

fanka bocianka! bez żartów!
3 pastylki dasz bocianowi (jeżeli to bocian jest?), a ta jedna po kościach Ci się "rozpłynie"!
zazdroszczę Ci zdrowia i figury!

No wiesz, cały czas jednak trzeba ćwiczyć.

Ja na kaszel polecam siemię lniane oraz napar z lipy.

na kaszel najlepszy lek na przeczyszczenie

Ja polecam herbatkę z cytryną i witaminy C dużo - najprościej :)

Na typowe przeziębienia, które co roku zaskakują miliony Polaków, polecam mocno Amol, który od jakichś 2-3 lat pomaga mi pozbywać się każdej gorączki. Z antybiotyków przerzuciłem się też na probiotyki i witaminy rozpuszczalne. A na zapchany nos polecam inhalacje z soli - wystarczy nawet do zwykłego kubka z gorącą wodą wsypać odrobinę i siedzieć z nim co wieczór, jak ma się katar. Tylko lepiej pamiętać, żeby nie pić (tego nie polecam) :P

Ja ostatnio biorę magnez i wit b, polecam.

Zdrowie to także dobra wytrzymałość i kondycja fizyczna. Dlatego warto szukać centrów fittness, hoteli, gabinetów rehabilitacji, które posiadają systemy Icaros https://icaros.com.pl/produkty/icaros-health - dla kręgosłupa, dla stawów, dla dobrego samopoczucia.

zgadzam się tabcin też przetestowany i daje radę :D

tez sie zgadam z tym

najlepszy jest Rumjanek -
wypijasz rum, janek wyrypie, i po grypie !
;)

Zawsze też można postawić na olejki eteryczne . Jeśli chodzi o olejki to wyróżniają się one naprawdę wysoką skutecznością, więc może jednak to będzie dobry wybór

Mogę Wam polecić sprawdzić stronę https://zdrowie.pzu.pl/ , na której znajdziecie ofertę nowoczesnych i prywatnych placówek medycznych PZU w całej Polsce. Sam korzystam z ich usług, ponieważ cenię sobie jakość w rozsądnej cenie.

W temacie zdrowia ważne jest, aby myśleć o wszystkich aspektach naszego ciała. Dlatego uważam, że biorezonans Kraków jest cennym narzędziem diagnostycznym. Mierząc pole elektromagnetyczne i odczytując informacje z mózgu, może ocenić stan energetyczny narządów i wykryć wszelkie zmiany w tkankach. To zdecydowanie wiarygodna i dokładna metoda

Airbnb hosts provide chick fil a breakfast hours welcoming accommodations and insider tips for exploring their cities.

Nietrzymanie moczu to powszechny problem, który może dotknąć wiele kobiet, zwłaszcza w okresie menopauzy lub po porodzie. Wkładki na nietrzymanie moczu stanowią dyskretne i wygodne rozwiązanie, które pozwala na zachowanie komfortu i pewności siebie w codziennym życiu. Oferują one skuteczną ochronę, umożliwiając kobietom aktywne uczestnictwo w różnych aktywnościach bez obaw o ewentualne incydenty. Szeroki wybór takich produktów można znaleźć w sklepie https://magmarmedyczny.pl/nietrzymanie-moczu .

Dobre zdrowie to nie tylko dbanie o serce czy wzrok, ale też o słuch, którego jakość wpływa na komfort życia. Regularne badanie słuchu pozwala wykryć niedosłuch na wczesnym etapie. Dzięki bezpłatne badanie słuchu Białystok w Audio Medika - https://audiomedika.pl/ , każdy może szybko uzyskać informację na temat kondycji swojego słuchu. Jeśli badanie wykaże konieczność korzystania z aparatu, Audio Medika oferuje szeroki wybór, od nowoczesne aparaty słuchowe po niewidoczne aparaty słuchowe, aby każdy mógł wybrać odpowiednią opcję poprawiającą komfort codziennych interakcji.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org