Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
zdrowie |
do:kama30-mam pytanko,jakis czas temu pisałaś o kaszlu,jestem ciekawa czy już uporałaś się z nim,bo mam ten sam problem.jesli tak zdradz proszę jakim cudem...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: zdrowie |
zaraziłaś się przez neta.(brak odpowiedniego zabezpieczenia a to takie proste) ja mam jeden niezawodny sposób który używam i nie ma problema.
|
|
Polecam dużo witaminy C, ja np. pijam herbatę z cytryną, a nawet wodę mineralną z plasterkiem cytryny, smaczne i zdrowe ;) I taka ciekawostka-ziemniaki zawierają bardzo dużo tej witaminy pod warunkiem, że są przygotowane "w mundurkach" ;) Jeden taki ziemniak ma nawet 12% dziennego zapotrzebowania w witaminę C (dla osoby niepalącej).
|
|
Nie ma to jak dobre zabezpieczenie.
|
|
fanka bocianka:jesteś wielki-nie pomyślałam,a to takie proste ale czy do końca bezpieczne?
|
|
pyza72 już ci odpowiadam : za namową znajomej kupiłam Polopirynę Complex w saszetkach. Piłam przez 2 dni tak jak tam pisze co 6 godzin. Na trzeci dzień "jak ręką odjął" . Sama się dziwię bo to przecież tylko Polopiryna a jadnak znajoma miała rację, ze pomoże :) ..a kaszel był nie do zniesienia, raz mokry, raz suchy....a najbardziej uciążliwy w nocy - budził z nienacka...myślałam że "płuca wypluję...":( Teraz już jestem zdrowa, polecam :) Oczywiście te rady które były na forum : wit.C, miód, gorąca herbata - też zadziałały wspomagająco ;)
|
|
kama30-dzięki wielkie.spróbuje
|
|
Na mnie Polopiryna Complex zupełnie nie działa, za to Vicks w saszetkach czyni cuda :) ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
Nie róbcie śmiechu, na tego rodzaju choroby to niezawodne jest( na prawdę teraz nie żartuję) Tabcin R to kapsułki do nabycia w każdej aptece 12 szt ok 26 zł troszkę drogie ale u mnie po 4 tabletkach choroba prawie przechodzi. POLECAM sprawdzić.
|
|
O tutaj to macie!!!http://www.doz.pl/apteka/p8550-Tabcin_Trend_kapsulki_elastyczne_12_szt
|
|
Zenit, popełniasz częsty błąd, nie zalecane jest picie herbaty z cytryną. Nie będę przytaczać wyników badań nad tym połączeniem, informacje są dostępne w internecie. Cytryna z wodą tak,z herbatą nie. Ze swojej strony polecam probiotyki, do kupienia w aptekach. Nie choruję już kilka lat :)
|
|
fanka bocianka-taki kaszel jest chol..... uciążliwy,wszystkiego spróbuje
|
|
To prawda, Tabcin też jest silny :) ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
Cytryna plus herbata = nie najlepsze połączenie Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
fanka bocianka! bez żartów! 3 pastylki dasz bocianowi (jeżeli to bocian jest?), a ta jedna po kościach Ci się "rozpłynie"! zazdroszczę Ci zdrowia i figury!
|
|
No wiesz, cały czas jednak trzeba ćwiczyć.
|
|
Ja na kaszel polecam siemię lniane oraz napar z lipy.
|
|
na kaszel najlepszy lek na przeczyszczenie
|
|
Ja polecam herbatkę z cytryną i witaminy C dużo - najprościej :)
|
|
Na typowe przeziębienia, które co roku zaskakują miliony Polaków, polecam mocno Amol, który od jakichś 2-3 lat pomaga mi pozbywać się każdej gorączki. Z antybiotyków przerzuciłem się też na probiotyki i witaminy rozpuszczalne. A na zapchany nos polecam inhalacje z soli - wystarczy nawet do zwykłego kubka z gorącą wodą wsypać odrobinę i siedzieć z nim co wieczór, jak ma się katar. Tylko lepiej pamiętać, żeby nie pić (tego nie polecam) :P
|
|
Ja ostatnio biorę magnez i wit b, polecam.
|
|
Zdrowie to także dobra wytrzymałość i kondycja fizyczna. Dlatego warto szukać centrów fittness, hoteli, gabinetów rehabilitacji, które posiadają systemy Icaros https://icaros.com.pl/produkty/icaros-health - dla kręgosłupa, dla stawów, dla dobrego samopoczucia.
|
|
zgadzam się tabcin też przetestowany i daje radę :D
|
|
tez sie zgadam z tym
|
|
najlepszy jest Rumjanek - wypijasz rum, janek wyrypie, i po grypie ! ;) ________________________________________________________________ Ci co z kolan wstali, pięty se osr@li..
|
|
Zawsze też można postawić na olejki eteryczne . Jeśli chodzi o olejki to wyróżniają się one naprawdę wysoką skutecznością, więc może jednak to będzie dobry wybór
|
|
Mogę Wam polecić sprawdzić stronę https://zdrowie.pzu.pl/ , na której znajdziecie ofertę nowoczesnych i prywatnych placówek medycznych PZU w całej Polsce. Sam korzystam z ich usług, ponieważ cenię sobie jakość w rozsądnej cenie.
|
|
W temacie zdrowia ważne jest, aby myśleć o wszystkich aspektach naszego ciała. Dlatego uważam, że biorezonans Kraków jest cennym narzędziem diagnostycznym. Mierząc pole elektromagnetyczne i odczytując informacje z mózgu, może ocenić stan energetyczny narządów i wykryć wszelkie zmiany w tkankach. To zdecydowanie wiarygodna i dokładna metoda
|
|
Airbnb hosts provide chick fil a breakfast hours welcoming accommodations and insider tips for exploring their cities.
|
|
Nietrzymanie moczu to powszechny problem, który może dotknąć wiele kobiet, zwłaszcza w okresie menopauzy lub po porodzie. Wkładki na nietrzymanie moczu stanowią dyskretne i wygodne rozwiązanie, które pozwala na zachowanie komfortu i pewności siebie w codziennym życiu. Oferują one skuteczną ochronę, umożliwiając kobietom aktywne uczestnictwo w różnych aktywnościach bez obaw o ewentualne incydenty. Szeroki wybór takich produktów można znaleźć w sklepie https://magmarmedyczny.pl/nietrzymanie-moczu .
|
|
Dobre zdrowie to nie tylko dbanie o serce czy wzrok, ale też o słuch, którego jakość wpływa na komfort życia. Regularne badanie słuchu pozwala wykryć niedosłuch na wczesnym etapie. Dzięki bezpłatne badanie słuchu Białystok w Audio Medika - https://audiomedika.pl/ , każdy może szybko uzyskać informację na temat kondycji swojego słuchu. Jeśli badanie wykaże konieczność korzystania z aparatu, Audio Medika oferuje szeroki wybór, od nowoczesne aparaty słuchowe po niewidoczne aparaty słuchowe, aby każdy mógł wybrać odpowiednią opcję poprawiającą komfort codziennych interakcji.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |