Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
cena prądu |
wie ktoś może ile kosztuje jedna kWh z sieci trójfazowej???
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: cena prądu |
Masz tu kalkulator, który zrobiłem w wolnej chwili. Sprawdzisz sobie stawki w zależnośći od licznika i taryfy (G11, G12). PGE Obrót S.A. odział Białystok KALKULATOR ZUŻYCIA ENERGII ELEKTRYCZNEJ Pozdr.
|
|
PS Plik w excelu
|
|
chodzi mi tylko o cenę jednostkową zł/kWh bo musze sie rozliczyć
|
|
No faktycznie, Tobie ten kalkulator się nie przyda, skoro nie wpadłeś na to, że można podstawić dane i uzyskać wynik... Stawka 1kWh w taryfie G11 to: 0,5727 brutto Pozdr.
|
|
pobrałem ten kalkukator ale to był tylko plik do odczytu więc nie można w nim nic podstawiać
|
|
dzięki
|
|
Można podstawić, ale.... ech... szkoda tłumaczyć. Proszę, nie ma sprawy. Pozdr.
|
|
Odnotowaliście już podwyżki w tym roku? My mieliśmy i powiem szczerze, ze trochę przerażenie nas bierze.
|
|
Jak zobaczyłam ile za prąd to chyba wracam do natury, żadnej elektryczności... i tak mnie zaraz nie będzie na to stać :p
|
|
Ja też ostatnio przeżyłam szok. Ta sama taryfa, mieszkanie 26 m2, 2 osoby, telefony ładowane codziennie, w tym 1 kilka razy, laptop co kilka dni, płyta indukcyjna na prąd i piekarnik działają kilka razy w tygodniu, pralka 2 razy w weekend, lodówka wiadomo, podłączona cały czas, parę godzin dziennie chodzi komputer stacjonarny no i boiler elektryczny, włączony cały czas (ustawiony trochę za połową w stronę maxa) w którym upatrujemy winowajcę. Od listopada płaciliśmy prognozowane 100 zł miesięcznie (dopiero się wprowadziliśmy), w marcu przyszła niedopłata 600 zł, teraz będziemy musieli płacić prognozowane 260 zł co miesiąc do sierpnia... No i postanowiliśmy zmienić żarówki na nowe. Liczę na to, ze żarówka led będzie pobierała o wiele mniej prądu. I trochę zaoszczędzimy.
|
|
Niedawno zrobiłem apkę na Androida. Doradca Taryf Energii Elektrycznej. Tam znajdziesz ceny we wszystkich taryfach. Może się komuś przyda. https://play.google.com/store/apps/details?id=doradcataryf.energy_calc
|
|
Na prawdę czeka nas poważny kryzys ...ceny prądu i gazu dla właścicieli firm są ogromne!! _______________________ warto przeczytać https://www.wbpkultura.pl/domy-drewniane-z-bali-z-jakiego-drewna-najlepsze/
|
|
|
Teraz panele też jakoś rewelacyjnie nie wychodzą. Zobaczymy jakie podwyżki będą w przyszłym roku.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |