Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
co zabrać w góry :) |
Cześć, wybieram się na narty. Narty wynajmę, ale ubiór musze mieć swój, przegladam sklep internetowy i powiedzcie mi co muszę mieć jako taki must have?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: co zabrać w góry :) |
napisz PO POLSKU o co ci chodzi Pomysłowo.
|
|
Rozum
|
|
You must have jak wyzej rozum, you must have szacunek do gór, a reszte you must kupic w sklepie...
|
|
Nie zapomnij o sankach.
|
|
Ciepłe ubrania ,buty przedewszystkim
|
|
ROZUM
|
|
Kawosz nie powtarzaj po mnie
|
|
Jędrną góralkę w kierpcach .
|
|
Naładowany telefon plus tona pokory i szacunku do gór
|
|
Weź ze spbą psa, żeby GOPR miał kogo ratować, tak jak u Szpilki.
|
|
W góry podobno teraz lepiej nie wychodzić. A przynajmniej tak mówią, aby nie wychodzić.
|
|
Nie słuchaj ! tak mówi konkurencja z nad morza.
|
|
Flache new
|
|
Spodnie i kurtkę narciarską - inne Ci przemokną. Czapkę, szalik, warto mieć bieliznę termoaktywną. Niby kask nie jest konieczny, ale w tym roku żałowałem, że go nie miałem dla własnego bezpieczeństwa - niektórzy jeżdżą jak wariaci. Dobrze jest mieć plecak na buty, bo często przebierasz buty na ławeczce przed stokiem i trzeba gdzieś je schować. No i rękawice narciarskie.
|
|
Ja bym na twoim miejscu dorzucił dmuchany materac i płetwy bo roztopy zapowiadają.
|
|
Na pewno termos z gorącą herbatą i to niezależnie od pory roku. Nie da się ukryć, że pogoda w górach lubi się zmieniać. Poza tym im wyżej, tym jest oczywiście zimniej. Tutaj https://dobrenarty.pl/termos-tatonka-h-c-stuff-0-35-l kupicie praktyczny termos. Nie jest to duży wydatek, a może okazać się naprawdę bardzo przydatny.
|
|
Ciupagę
|
|
:D Plecak z ciepłymi ciuchami, butelkę wody, jedzenie, śpiwór i dobry humor.
|
|
Na pewno przydadzą się wygodne buty.
|
|
Jak dla mnie kask, bez znaczenia czy uczysz się jeździć czy już umiesz :)
|
|
A co polecicie zabrać do apteczki? Fajnie byłoby jakby można znaleźć to na tej stronie https://apteka.bonifratrzy.pl/ bo będę tam zamawiać.
|
|
Witam wszystkie osoby zainteresowane tematyką gór, ponieważ chciałbym Wam polecić oferte sklepu, z którego sam niejednokrotnie korzystałem. Jeżeli kochacie wędrówki po górskich szlakach, to z pewnością będziecie zainteresowani ofertą sklepu internetowego https://wloczega.pl/ Włóczęga .
|
|
Odpowiednie ciepłe ubranie ,buty ,naładowany telefon z aplikacją Ratunek .Mapę papierową bo telefon bywa zawodny
|
|
Idąc w góry, niezależnie czy są to niskie wysokości jak np Góry Świętokrzyskie czy te badziej wymagające pasma jak Tatry należy liczyć się z tym, że ubierając bawełnianą koszulkę nie będzie to optymalny wybór. Kiedy ciało się poci to bawełna wchłania pot i niespecjalnie szybko go wyparowuje. Kiedy mamy na sobie mokrą koszulkę i zawieje wiatr to nie jest to przyjemne uczucie. Dlatego pamiętajcie, żeby wybierać odzież techniczną z dobrej jakości materiałów oddychających. Szczególnie fajnie jeśli poza technicznymi właściwościami możemy cieszyć się nadrukiem w górskim klimacie. Odzież oddająca nasze zainteresowania to przyjemny element garderoby zwlaszcza kiedy jest unikatowa i gustowna. Osobiscie polecam koszulki ze sklepu Fan-klub. Tutaj macie link do sklepu. Pozdro dla wszystkich i życzę każdemu pięknej pogody i zdobywania szczytów w sposób bezpieczny. Do zobaczenia na szlakach.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |