Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
pies na działce na szosie do Mężenina |
dobry wieczór, praktycznie codziennie widzę psa zamkniętego na działce na szosie do Mężenina za Zawadami. Wiadomo - pilnuje altany :D nie ma budy, nie widziałam też michy z wodą. Wsypałam mu karmę przez płot. Wilczur. Czy ktoś go w ogóle karmi>? czasami lata wolno w pobliżu jezdni, po łąkach. Ludzie, jeśli macie psa na działce który pilnuje Wam tak drogocennych rzeczy karmcie go, pilnujcie. Dajcie mu chociaż możliwość schronienia się przed mrozem.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: pies na działce na szosie do Mężenina |
Bierej go do chińczyka na giełczyńskiej. Tam przerobią ci go na wieprzowinę w sosie z trawy cytrynowej i jeszcze podziękują.
|
|
jeżeli chodzi o starego wilczura to ten pies jest z jednej z posesji na przeciwko działek, pierwszy dom od ul. Mazurskiej
|
|
Bardzo pozytywny pan czy pani reaguje na krzywde zwierzat nie to co reszta bydla na dwoch nogach kocha zwierzeta ale zrec Choćbym ciemną doliną kroczył zła się nie ulęknę
|
|
Miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt. Św Franciszek mawiał ze zwierzęta to są nasi bracia mniejsi. Znam przypadek gdzie w parafii wiejskiej nastał nowy proboszcz i chcąc poznać nowych parafian pierwsze wizyty kolędowe rozpoczynał od nawiedzania obór. Wielkie to było zaskoczenie bo chata wysprzątana, dzieci wystrojone a proboszcz do obory każe się prowadzić i mówi że to jest najlepsza ilustracja gospodarza, wszelkie gadki są zbędne bo tu od razu zobaczyć można kto jaki człowiekiem jest. Także miejmy oko na wszystkie zwierzęta i ptaki. Śnieg zapowiada nadejście zimy, więc ja tuż przed nim wywiesiłem świeżutką słoninkę sikorkom i nasypałem ziarenek do karmnika. ZAPRASZAM WSZYSTKICH do pomocy im w przetrwaniu. Słoninkę za 2 zł można kupić pół kilograma a to wystarczy na kilka porcji.
|
|
ta działka z psem jest za Zawadami, obok pól z truskawkami. Mam nadzieję że właściciel chociaż zapewni psu zabezpieczenie przed mrozem czy śniegiem.O żarciu nie wspomnę.
|
|
Miał zapewnione ale żeżarł.
|
|
Można to zgłosi na Policję, do SM
|
|
PIES ZAWADY na działce na szosie do Mężenina |
PIES DZISIAJ BIEGA PO SZOSIE DO MĘŻENINA...drogi właścicielu nakarm psa, daj mu chociaż budę. Pies ponoć pilnuje działki obok pola z truskawkami Zawady .Ludzie ogarnijcie się.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |