Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zawiasy |
Mam pytanko do forumowiczów Mój kolega potracił samochodem kobiete na rowerze nie było to na przejsciu dla pieszych po prostu wyjezdzal z drogi podporzadkowanej a babka była na drodze z pierszenstwem.Babka ma skrecona noge.Policja kumplowi zabrała prawko i groza mu zawiasy...Czy byliscie w podobnej sytuacji??Jak tak to jak to sie zakonczyło??podkersle,że kierowca nie był pijany,nie uciekł z miejsca wypadku,udzielił pierwszej pomocy a babka nie ma do niego żadnych roszczeń.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zawiasy |
niech sie nie dziwi...raczej nie dostanie zawiasow... ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
ale czemu zabrali mu prawko??
|
|
no właśnie
|
|
No właśnie nie wiem z tego co słyszałem to zrobili to bezprawnie...
|
|
Podobno takie prawo...
|
|
Czy spowodowanie wypadku drogowego to mały powód do zabrania prawa jazdy ?? Pzdrr
|
|
Ja bym to raczej nazwał kolizja poniewaz wypadek drogowy wystepuje wtedy jak osoba poszkodowana przebywa 7 dni w szpitalu...A w tym przypadku został załozony gips w godzine i do domu
|
|
Ja bym zgłosił apelacje, lub jak to tam się nazywa i udał się do pana komendanta naszej szanownej policji(hahahaha) ... i niech wyjaśni sprawę dlaczego twój znajomy został nie słusznie ukarany skoro kobiecie się nic nie stało??!!
|
|
Też chciałbym to wiedziec tyku...
|
|
Co Wy klepiecie. Nie znasz się, to nie wyjaśniaj innym. Opisane zdarzenie jest klasycznym WYPADKIEM DROGOWYM. Facet wymusił pierwszeństwo i spowodował wypadek drogowy, gdyż poszkodowana została na zdrowiu inna osoba. Nieważne, że nie ma złamań, lecz założono jej gips, a więc ma jakiś uszczerbek na zdrowiu. Kolizja drogowa ma miejsce wówczas, gdy zaistniała tylko szkoda w mieniu, a więc uszkodzone auto, płot, słup drogowy itp. Prawo jazdy zatrzymano więc zgodnie z przepisami i nie ma o co się indyczyć. Raczej dostanie zawiasy.
|
|
Prawa jazdy nie powinni zabrać ale jeżeli przebywA więcej jak 7 dni na zwolnieniu to się ZALICZA SIĘ TO jako ciężkie uszkodzenie ciała. LUNATYK: Jeżeli w wypadku są osoby ranne lub zabite to ZALICZA SIĘ TO JAKO WYPADEK A NIE KOLIZJA. waldek27 wtedy nie uważałeś co robisz - teraz rób co uważasz?
|
|
"kolega"
|
|
wszystko zgodnie z prawem. Kolega może już teraz pożegnać się na rok z prawkiem. Odnośnie kary to do roku w zawieszeniu jest całkiem realne. Jak będzie się dziwił, że zrobili to bezprawnie to dołożą jeszcze z 6 m-cy. Czy oczekujesz, że zabiorą dokumenty jak już kogoś zabijesz ?? Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
bez przesady, gosc mi skasowal auto, mialem skrecony odcinek szyjny kregoslupa i bylem 7tyg na zwolnieniu, nie starcil prawa jazdy bo zcemu mialby je stracic?? wymusil pierwszenstwo i za to zaostak ukarany, ot tyle :/
|
|
ja: no to miał układy. Art. 177. § 1. Kto, naruszając, chociażby nieumyślnie, zasady bezpieczeństwa w ruchu lądowym, wodnym lub powietrznym, powoduje nieumyślnie wypadek, w którym inna osoba odniosła obrażenia ciała określone w art. 157 § 1, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. § 2. Kto powoduje naruszenie czynności narządu ciała lub rozstrój zdrowia trwający nie dłużej niż 7 dni, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. § 3. Jeżeli sprawca czynu określonego w § 1 lub 2 działa nieumyślnie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. Koniec - kropka. Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
Sprawa sie wyjasniła mianowicie koledze oddali prawko i dostał grzywne 1000zł
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |