poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Zawiasy

Mam pytanko do forumowiczów
Mój kolega potracił samochodem kobiete na rowerze nie było to na przejsciu dla pieszych po prostu wyjezdzal z drogi podporzadkowanej a babka była na drodze z pierszenstwem.Babka ma skrecona noge.Policja kumplowi zabrała prawko i groza mu zawiasy...Czy byliscie w podobnej sytuacji??Jak tak to jak to sie zakonczyło??podkersle,że kierowca nie był pijany,nie uciekł z miejsca wypadku,udzielił pierwszej pomocy a babka nie ma do niego żadnych roszczeń.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Zawiasy

niech sie nie dziwi...raczej nie dostanie zawiasow...

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

ale czemu zabrali mu prawko??

no właśnie

No właśnie nie wiem z tego co słyszałem to zrobili to bezprawnie...

Podobno takie prawo...

Czy spowodowanie wypadku drogowego to mały powód do zabrania prawa jazdy ?? Pzdrr

Ja bym to raczej nazwał kolizja poniewaz wypadek drogowy wystepuje wtedy jak osoba poszkodowana przebywa 7 dni w szpitalu...A w tym przypadku został załozony gips w godzine i do domu

Ja bym zgłosił apelacje, lub jak to tam się nazywa i udał się do pana komendanta naszej szanownej policji(hahahaha) ... i niech wyjaśni sprawę dlaczego twój znajomy został nie słusznie ukarany skoro kobiecie się nic nie stało??!!

Też chciałbym to wiedziec tyku...

Co Wy klepiecie. Nie znasz się, to nie wyjaśniaj innym. Opisane zdarzenie jest klasycznym WYPADKIEM DROGOWYM. Facet wymusił pierwszeństwo i spowodował wypadek drogowy, gdyż poszkodowana została na zdrowiu inna osoba. Nieważne, że nie ma złamań, lecz założono jej gips, a więc ma jakiś uszczerbek na zdrowiu. Kolizja drogowa ma miejsce wówczas, gdy zaistniała tylko szkoda w mieniu, a więc uszkodzone auto, płot, słup drogowy itp. Prawo jazdy zatrzymano więc zgodnie z przepisami i nie ma o co się indyczyć. Raczej dostanie zawiasy.

Prawa jazdy nie powinni zabrać ale jeżeli przebywA więcej jak 7 dni na

zwolnieniu to się ZALICZA SIĘ TO jako ciężkie uszkodzenie ciała.

LUNATYK:

Jeżeli w wypadku są osoby ranne lub zabite to ZALICZA SIĘ TO JAKO

WYPADEK A NIE KOLIZJA.

waldek27

wtedy nie uważałeś co robisz - teraz rób co uważasz?

"kolega"

wszystko zgodnie z prawem. Kolega może już teraz pożegnać się na rok z prawkiem. Odnośnie kary to do roku w zawieszeniu jest całkiem realne. Jak będzie się dziwił, że zrobili to bezprawnie to dołożą jeszcze z 6 m-cy. Czy oczekujesz, że zabiorą dokumenty jak już kogoś zabijesz ??

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

bez przesady, gosc mi skasowal auto, mialem skrecony odcinek szyjny kregoslupa i bylem 7tyg na zwolnieniu, nie starcil prawa jazdy bo zcemu mialby je stracic?? wymusil pierwszenstwo i za to zaostak ukarany, ot tyle :/

ja: no to miał układy.

Art. 177. § 1. Kto, naruszając, chociażby nieumyślnie, zasady bezpieczeństwa w ruchu lądowym, wodnym lub powietrznym, powoduje nieumyślnie wypadek, w którym inna osoba odniosła obrażenia ciała określone w art. 157 § 1,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

§ 2. Kto powoduje naruszenie czynności narządu ciała lub rozstrój zdrowia trwający nie dłużej niż 7 dni,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 3. Jeżeli sprawca czynu określonego w § 1 lub 2 działa nieumyślnie,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

Koniec - kropka.

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

Sprawa sie wyjasniła mianowicie koledze oddali prawko i dostał grzywne 1000zł

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org