Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kogo rajcują SKOKI NARCIARSKIE ? |
... toż to niszowy sport dla niewielkiej grupy zawodników, wywodzących się i mieszkających o tzw. rzut beretem od nielicznych, kilku skoczni narciarskich w Polsce . Potencjalny target zawodników ogranicza się do \"niziołków\" , którzy ważą po ok. 50kg. a i to tylko po deszczu, jak zmokną :) Ilu zawodników w skali kraju uprawia ten sport ? Jaka jest selekcja i z czego wybierać ? ... no, ale Polska jest rządna sukcesów i cieszy nawet to. Naród rozdmuchał sukcesy, ma swoich idoli, a ten sport jest w gruncie rzeczy niszowy. Raptem kilka krajów na świecie : Skandynawia, kraje alpejskie i Japonia, no może jeszcze i Korea . ps: nie neguję sukcesów polskich skoczków, ale śmieszy mnie robienie z ich kariery bohaterów narodowych. Cała ta \"małyszomania\" , jak i teraz \"żyłomania\" czy \" stochomania \" :))) Sorrki, nie mogłem się sprawdzić w tej dziedzinie, ( raz , że wagowo nie to ) ale kto wie, gdybym miał skocznię pod domem ? :))) Cała ta \"skokownia\" to lipa ! Raptem rywalizuje pomiędzy sobą kilkadziesiat osób z Podhala . Jak do tego się mają tysiące osób w kraju uprawiające czynnie lekkoatletykę , lub inne dyscypliny sportu ? ... ba , nawet i biathlon Tam gdzie jest większa konkurencja i dyscyplina bardziej popularna na świecie - jakoś Polska , nie odnosi spektakularnych sukcesów.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kogo rajcują SKOKI NARCIARSKIE ? |
Przynajmniej w skokach mamy nagrody a piąta drużyna świata w piłce nożnej dała dupy bigi2004
|
|
... zobaczcie ile w kraju jest całorocznych lodowisk, gdzie można trenować, a i jakie są \"sukcesy\" polskich zawodników : czy to łyżwiarstwo sportowe czy i też figurowe ? ... a i troszku więcej, ale np. zawodowo tenis ziemny czy też golf ? ... ile osób to trenuje ? ( czytaj, ma takie możliwości )
|
|
a to sport jest? jeśli tak to czysto telewizyjny .. a tak powszechny w świecie że wszystkich trenujących powiedzmy na tzw. seniorskim poziomie pewnie w 2 autobusach szłoby zmieścić.
|
|
wypierdalaj pajacu... raptem pajac z podlaskiego a jakże ***** wszystko wiedzący...
|
|
prymitywie Autor: BLM , krowy już wydoiłeś i tylko tyle parobku masz do powiedzenia w ww temacie ? ps: nie obrażając nikogo, ale ty potomku roztrząsaczy gnoju , tylko utwierdzasz ludzi, że cham ze wsi wyjdzie, ale wieś z chama i prostaka nigdy :)
|
|
utwierdzam ludzi w tym przekonaniu... zwłaszcza dresów i debili co po swoim psie posprzątać nie potrafią... rzeczy trzeba nazywać po imieniu dlatego wypierdalaj pajacu...
|
|
sam napisałeś, że wagowo jesteś nie ten czyli siedzisz świnio przed kompem i walisz posta za postem a ja prostak i wieśniak pisze jak jest czyli wypierdalaj pajacu...
|
|
... a jakbym ci wsiowy pastuchu napisał , że mam - 50 siąt, to tego 198cm wzrostu i tylko 98kg . wagi a zaproponował jakiś sparing, w stylu \"wolna americana\" , to wtedy też będziesz taki mundry ?
|
|
no jakbyś napisał to pewnie bym się przestraszył... ale ****** możesz pajacyku... jak widać po piśmie już dobre pół litra przez ciebie przemawia... i tak pewno dzień w dzień stąd tyle postów...
|
|
Masakra ...
|
|
...to fakt, Speech to postrach całego forum 4lomza , wystraszył już tu wszystkich hahahaha.
|
|
speech czy ty myślisz że ktoś cię czyta? Szkoda czasu i prądu na śmieciarza forum.
|
|
Masakra
|
|
Ja przyznam, że jestem dużym fanem skoków narciarskich i jak nie ma sezonu to lubię sobie z synem pograć w grę Ski Jumps, gdzie można wcielić się w rolę zawodnika i jednocześnie trenować oraz rywalizować z innymi o jak najlepsze pozycje. Jak będziecie chcieli zobaczyć jak to wygląda to możecie zajrzeć na portalmmo.pl/film/ski-jumps-symulator-skokow-narciarskich-recenzja-video-full-hd,1321.html gdzie są również recenzje i video :)
|
|
Kto sie juz nie moze doczekac nowego sezonu skokow? WISŁA zaraz na start:) Nasi w formie:) ja już się gotuje sobie nawet odpaliłem managera skokow narciarskich Ski Jumps co by juz poczuc ta atmosfere skokow w tym sezonie.
|
|
tych co skaczą i ich rodziny
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |