Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Internetowe konto bankowe |
Mam pytanie co jest lepsze Inteligo czy Mbank ? a może jakieś inne? które jest lepsze i łatwiejsze a takie żeby w przyszłości było dobre do korzystania i nie tylko do zakupów przez internet ale również tako na co dzień i do oszczędzania i jakie są koszta prowadzeniu takiego konta ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Internetowe konto bankowe |
Polecam e-konto w Mbanku. Łatwe w obsłudze.Żadnych opłat za prowadzenie, kartę czy przelewy i kilka darmowych bankomatów w dobrych punktach miasta.
|
|
Polecam e-konto w Mbanku. Łatwe w obsłudze. Żadnych opłat za prowadzenie, kartę czy przelewy i kilka darmowych bankomatów w dobrych punktach miasta.
|
|
takze polecam e-konto w mbanku prowadzenie jak i zalozenie rowniez karta za darmo jako dodatek mozesz sobie zalozyc bezpłatny rachunek oszczędnościowy emax plus z oprocentowaniem 5,75%, z jedną bezpłatną wypłatą w miesiącu takze za darmo jesli chodzi o bankmaty to jest troche niewygodnie bo trzeba szukac darmowych a nie zawsze sa najwieksza przeszkoda moze byc wplata pieniedzy na konto poniewaz w naszym miescie nie ma wplatomatow a jedynym wyjsciem jest wplata w pko badz tez w innym banku gdzie pobierana jest prowizja
|
|
No w Łomży są 3 bankomaty w których nie jest pobierana prowizja z mbanku to dobrze nawet no prowadzenie i opłaty no 0zł niby tak no wpłata na konto no to ja bym nie miał problemu bo to już zakład by mi wpłacał na konto no czytałem e-konto lepsze niż inteligo ale w mbanku wniosek przez internet i później kurier przyjeżdża podpisać umowę hmmm... a ciekawe jak z innymi miastami w Polsce korzystanie z tego konta.
|
|
Jutro startuje Alior Bank -> www.aliorbank.pl W Łomży jest nawet oddział . Wszystkie bankomaty za darmo i lokata o/n na 11%. e-konto w mBanku jest bezpłatne i przelewy też. 6 bankomatów bezprowizyjnych w Łomży. emax plus już 6%, a nie jak pisał logoc86
|
|
Korzystam zarówno z konta Inteligo jak i mBanku, więc mam porównanie. Inteligo / mBank - 5zł za prowadzenie konta jeżeli średnie miesięczne saldo będzie niższe niż 100zł / 0zł za prowadzenie konta niezależnie od salda i wpływów - 1zł za przelewy do innych banków / darmowe przelewy do wszystkich banków - nieco irtytujący interfejs (kliknięcie Wstecz = ponowne logowanie) / prosty, lekki i przejrzysty interfejs - hasła do wykonywania operacji na kartach "zdrapkach" / hasła do wykonywania operacji wysyłane sms-em - możliwość otwarcia kilku rachunków w ramach 1 konta / tylko 1 rachunek na 1 koncie - 1zł za kartę płatniczą miesięcznie, jeżeli średnie miesięczne saldo będzie niż 50000zł / 0zł za kartę płatniczą miesięcznie - oprocentowanie 0,3% - 2,1% w zależności od wysokości środków na rachunku / oprocentowanie 0% - 4 bezprowizyjne bankomaty w Łomży / 7 bezprowizyjnych bankomatów w Łomży Jak widać, więcej przemawia za eKontem w mBanku. Właściwie jedyna zleta Inteligo to możliwość otwierania dodatkowych rachunków, do których dostajemy dodatkowe numery i możemy zamówić do nich karty. Oprocentowanie środków na koncie Inteligo jest takie, że równie dobrze mogłoby go nie być. Np. od 1000zł dostaniemy po miesiący 0,33zł odsetek ;)
|
|
KB24
|
|
7 bankomatów ? mi tylko znalazło 3 : Orlen , BP , Nowy Szpital. No to w mbank lepiej, dzięki za dobre rady :)
|
|
Ja mam w ING, nie narzekam bezpłatne: - założenie - prowadzenie - przelewy.
|
|
Bezprowizyjne bankomaty dla wypłat z mBanku: Stacja Paliw BP al. Legionów 155 Lukas Bank al. Legionów 42 Mini galeria Długa 8 Statoil, stacja paliw Legionów 58 Wojewódzki Szpital Zespolony Piłsudskiego 11 Stacja Paliw Piłsudskiego 115A Kaufland Piłsudskiego/Zawadzka Powyższe dane na podstawie wyszukiwarki na stronie internetowej mBanku.
|
|
w inteligo tez wysylamy wniosek on line i kurier przyjezdza z umową. nie mialem do czynienia z mbankiem. najwieksza wada intelligo to ze jak chce wplacic na nie pieniadze to musze stac w pko w kolejce!
|
|
aha bezplatny bankomat inteligo znajduje sie także przy pko, przy rondzie kosciuszki.
|
|
Ja mam konto w Dominet Banku. Jestem bardzo zadowolona!!!!! nigdy nie stałam w kolejkach zawsze szybko i sprawnie.
|
|
ha ha a jak się te banki wyprowadzą z polski to gdzie będziecie szukać kasy. Jeżeli dla kogoć 5 zł miesiecznie to dużo to ja przepraszam .Juz widzę jak odpowiecie że polska ma bezpieczny system bankowy .Powiedzcie to tym z Islandii. Na buty wydacie wiecej i na paliwo jak będziecie jeździć po całym mieście z aforsa i poszukiwaniem bankomatów . Pocztowy 24 H 5 zł miesiac przelewy gratis wypłata w bankomatach PKOBP i na kazdej poczcie równiez tej wiejskiej gdzie nie macie bankomatów . 6 % oprocentowanie . A te 11% na lokacie o której piszecie to pod warunkiem że nie zerwiecie lokaty przez rok
|
|
ha ha ha, wybacz pabloz4 ale inteligencją to Ty nie grzeszysz:) Konto internetowe ma to do siebie, że możesz z niego przelać pieniądze na inne konto założone w innym banku, gdzie możesz pobrać gotówkę w kasie. PS. Czyżby prowizja za rozreklamowywanie usług pocztowych? :)
|
|
pabloz4 szkoda mi ciebie
|
|
Pocztowy hyh właśnie chce założyć konto bankowe żeby nie korzystać z usług naszej poczty paczki i tak kurierem zamawiam a na poczcie od czasu do czasu przelew zrobię jak mi się nie spieszy bo wiem że i tak za 4 dni dojdzie:) nikt się nie wyprowadzi a mbank jest częścią BRE banku S.A.
|
|
zajrzyj na str.http://zapraszamy.aliorbank.pl i sobie poczytaj.
|
|
5 zl to malo? a przelicz sobie to razy rok-60 zł wyrzucic w błoto-jak sobie chcesz, ja nie chce, dolicz pare zlotowek miesiecznie za przelewy i wychodzi ladna sumka
|
|
Najważniejsze żeby konto było bezpieczne i nie dochodziło do takiej sytuacji https://toczytam.pl/strata-pieniedzy-przez-internet-wlamanie-na-konto-bankowe-dzialaj-szybko-moze-nie-jest-za-pozno/ sprawa naszych na pierwszym miejscu.
|
|
Najważniejsze żeby konto było bezpieczne i nie dochodziło do takiej sytuacji https://toczytam.pl/strata-pieniedzy-przez-internet-wlamanie-na-konto-bankowe-dzialaj-szybko-moze-nie-jest-za-pozno/ sprawa naszych na pierwszym miejscu. Powtórzę bo to ważne!
|
|
Osobiście polecam konto w toyota banku, mamy tam założone Konto wspólne - bardzo fajna rzecz w rodzinie, albo jak sie mieszka z druga polowka ;-)
|
|
Ja to wolę jednak iść do banku i gadać o takich rzeczach w cztery oczy.
|
|
Ja korzystam aktualnie z ING i jest ok. Każdy ma inne wymagania, trzeba porównać oferty najlepiej.
|
|
Ja korzystam z Inteligo i nie mam powodów do narzekań . :) Jak już wspomniano - najlepiej porównać oferty, tak by wybrać taką, która nam pasuje.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |