Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jaki kurier najlepszy? |
Witam kto się orientuje jakie mamy firmy kurierskie w łomży i podpowiedział gdzie? Otóż chciałbym wysłać dwie paczki o wymiarach 30x20x60 i wadze ok 15kg. Gdzie najwygodniej i najtaniej mnie to wyniesie? Bardzo dziękuję za wszystkie pomocne odpowiedzi! Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jaki kurier najlepszy? |
Masakra ...
|
|
Opek
|
|
DHL masz w łomży,ewentualnie DPD polecić mogę
|
|
najtaniej dpd http://www.dpd.com.pl/ wysyłalem za granice za 80 zł
|
|
http://sendit24.pl/
|
|
firma nie musi byc z lomzy, kurier przyjedzie odebrac przesylke i nawet nie trzeba wychodzic z domu. tej samej wielkosci wysylalam ostatnio ubezpieczona na kilka tysiecy i zaplacilam ok 17 zl.
|
|
UPS Express, DHL Express
|
|
DHL Express - Łomża Ulica: Kraska 76 18-400, Łomża lub OPEK Aleja Józefa Piłsudskiego 52 18-400 Łomża 86 218 51 97 kurierskie firmy nie są aż takie tanie,ale przynajmniej szybko i można sprawdzić zawartość.
|
|
ze strony superpaczka.pl 17.99
|
|
jak chcesz aby paczka dotarła w całości i nieuszkodzona to tylko UPS, miałem doczynienia z prawie wszystkimi firmami kurierskimi i tylko oni zawsze przywozili paczki w całości. Polecam
|
|
dpd przyjmują tylko przesyłki firmowe:) ********************* ********************* *********************
|
|
Wysyłam pocztą lata nigdy nic nie miałem uszkodzonego ;)
|
|
ja polecam dpd i nie jest prawda ze przyjmuja tylko firmowe przesylki zawsze z nich kozystam najszybszy czas realizacji i do tego zawsze zawartosc cala dojezdza i poki co nie zamiezam innej firmy szukac od okolo 3 lat tylko oni chyba ze niemam wyjscia jak cos zamawiam na necie to inni
|
|
a ja polecam pocztę bo wszystkich kurierów znam i wiem jak "szanują" paczki:) rzucanie itd:) ups jeszcze jest w miarę ok bo reszta to:):) olewka :) :)
|
|
zgadza się - nie dawno zamówiłam kask , przynieśli pęknięty...i tylko kupa zamieszania niepotrzebnego przez to
|
|
haha dziękuję za odpowiedzi:) Ja chcę wysłać kolumny tonsila więc niech sobie je kurier kopie. Membrany zabezpieczę a deche walić mu żałował nie będę :D mieszkam za Łomżą i mówicie że DHL podjedzie bez problemu po paczkę?
|
|
UPS, GLS, Opek DHL - odradzam
|
|
Większość z Was "jedzie" po firmach kurierskich jak po łysej kobyle, a tak na początek to trzeba przeczytać warunki "umowy", która zawieracie w momencie zamówienia kuriera. Większość z Was ma pretensje, że kurier przyjeżdza jak Was nie ma w domu. Jeżeli nie zamówicie opcji do konkretnej godziny, to kurier ma cały dzien na dostarczenie i wcale nie ma obowiązku dzwonić do klienta(jego dobra wola), albo można zamówic telefon kuriera przed przyjazdem - płatne. Wiele ludzi dzwoni, żeby zawrócil itd..nie może, ma wyznaczoną trase, konkretna ilość stopów i nie może tego zmienić..choć zawsze można się dogadać, że się odbierze w innej cześci miasta, ale to zależy od chęci kuriera i KULTURY odbiorcy. Co do uszkodzeń to na początek trzeba dobrze ją samemu spakować, a nie w byle co i potem wielki problem, że paczka jest uszkodzona. Przecież ludzie nie wiedzą co jest w środku, a przecież nie będa obchodzić się z każda paczką jak ze złotym jajkiem. Wiadomo, w każdej firmie są ludzie którzy nie powinni pracować na danym stanowisku, a ich miejscem jest ZOO, ale to nie oznacza, że cała firma jest taka. Ja z doświadczeń odradzam jedynie "Siódemke" P.S. Nie byłem, nie jestem powiązany z żadna z firm, moja opinia to tylko i wyłącznie prywatne doświadczenie.
|
|
jeśli chodzi o wysyłkę to może kurier online bedzie też dobrą opcją. Zależy do jakiej kwoty chcecie wysłać. Na FastPost.pl są 4 firmy kurierskie i 2 paletowe, są też różne instrukcje itp.
|
|
DHL i Pocztex nie polecam, strasznie drogo.
|
|
Ja polecam DPD przez Sendit.pl Zawsze wysyłam przez Sendit DPD i zawsze jest git Przez Sendit.pl masz taniej PAWEŁ S. DĄBROWSKI
|
|
DHL I GLS przewożą najwięcej paczek, paczki sa rzucane itp. ---------------------------------------------
|
|
Z DHL jest różnie. Sama miałam kilka nieprzyjemności z nimi, ale teraz korzystam z centrum kurierskiego i tam szybko się odbywa cała wysyłka. Z domu przelewem płacę i paczkę potem odbierają ode mnie. Można wybrać różnych dostawców. Wszystko jest tam w jednym miejscu. Z tych opcji co już przetestowałam to się najlepiej sprawdza to miejsce.
|
|
UPS
|
|
Podbijam. Jakie macie doświadczenia z kurierami obecnie?
|
|
Ja korzystałam z DHL i byłam raczej zadowolona z ich usług, dopóki kiedyś spora dostawa w ogóle się nie pojawiła, bo została \"w którymś samochodzie\". W tej chwili już tak nie korzystam z firm kurierskich, ale chyba o UPS słyszałam najmniej negatywnych opinii.
|
|
To dobrze, że Ci się tak udało ;) To chyba też wiele zależy od rzetelności pojedynczych pracowników. To oni są odpowiedzialni za to jak będą traktować nasz towar i czy sprawnie go dowiozą.
|
|
Polecam Epaka. Korzystam i jest OK.
|
|
Dla mnie ok jest DPD
|
|
Nie ma jednego najlepszego... Złożę mu propozycję nie do odrzucenia
|
|
Ja często nadaję paczki za granice, konkretnie do UK i wtedy nadaję paczki przez stronę euro-paka.pl . Tam mogę wybrać różnych kurierów, ogólnie zawsze biorę najtańszą opcję i paczki dochodzą. Żadnych problemów nie było nigdy.
|
|
Wg mnie Inpost.
|
|
Tylko nie pruboj wysyłać pocztą polska,to sa dopiero osuszci.ja miałem od nich paczki wiele razy poniszczone dodam ze były ubezpieczone z tej firmy nie masz żadnych dodam żadnych szans żebyś dostał odszkodowanie.ja nie kozystam z usług poczty polskiej już od dawna.
|
|
DHL póki co nigdy mnie nie zawiódł :)
|
|
Fedex
|
|
Poczta lub paczkomaty?
|
|
Firm kurierskich jest coraz więcej. Nie oznacza to jednak, iż należy rezygnować również z rodzimych firm transportowych które świadczą takie usługi. Czasami, kiedy na ciebie patrzę, mam wrażenie, że spoglądam na odległą gwiazdkę
|
|
Chyba każdej firmie kurierskiej zdarza się czasem zawieść.
|
|
Inpost jest najtańszy, to prawda ale nie w kazdym mieście jest oddział w którym mozna nadać przesyłkę. W moim na przykład nie ma. DPD często dostarczał mi przesyłki uszkodzone. Spróbuj skorzystać z platformy wysyłkowej https://www.sendit.pl Im więcej przesyłek w miesiącu nadasz tym mniej będziesz płacić
|
|
Z różnych firm korzystam i jakoś nikt mi nie podpadł. Nie mam swojej ulubionej firmy. Najczęściej korzystam z dhl i inpostu.
|
|
Przesyłki najlepiej wysyłać za pomocą brokerów kurierskich. Informacje o nich znajdziesz na https://www.jakimkurierem.pl/. Mają na prawdę bardzo ciekawe oferty.
|
|
Ja tak samo wysyłam przez Sendit, często kurier z domu paczkę odbiera. W kilka minut i paczka do wysyłki przygotowana i opłacona. Z terminami też u nich ok, nie narzekam.
|
|
Jak mam możliwość to tylko wybieram DHL
|
|
DHL, Inpost, Złe doświadczenia z K-EX
|
|
Trzeba by wszystkich wypróbować.
|
|
FASTPOST sobie sprawdźcie, sprawnie działający pośrednik , rzetelnie do tego podchodza, doradzą w kazdym względzie, nie raz wysyłając cokolwiek korzystałem z ich pomocy faceci nie płaczą
|
|
sprawdziłem i odradzam. wszystko co zostało wyżej napisane to czysty pseudo marketing wyssany z palca
|
|
Ja korzystam z paczkomatu, bo z tym nie ma najmniejszych problemów.
|
|
Według mnie INPOST
|
|
Dla mnie najwygodniejszy jest Inpost, paczkomat mam koło bloku więc tylko zejdę na dół i nadaję paczkę. Z DHL i UPS też nie miałem problemów ale trzeba paczki do punktu wozić.
|
|
puzzyk mieszkasz w hajnówce więc tam się udzielaj a nie tu.
|
|
Jak dla mnie DPD :)
|
|
Ja bardzo lubię DHL. Bardzo szybko dostaje od nich przesyłki oraz kurierzy są mili :)
|
|
u mnie DHL nigdy nie odwalił żadnej imby na razie
|
|
DHL jest bardzo spoko
|
|
Chciałbym Wam polecić stronę https://e-lubliniec.pl/artykuly/poczta-polska-24h-na-dobe/ , na której znajdziecie bardzo interesujący artkuł na temat rozwoju usług świadczonych przez Pocztę Polską. Jeżeli jesteście zainteresowani tym tematem, to wszelkie informacje znajdziecie na stronie.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |