Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wzmacniacz wifi |
Ucieka mi często moc sygnału z bezprzewodowego routera i tu jest pytanie, czy wzmacniacz wifi pomoże. Jeśli ktoś używa takiego wzmacniacza proszę o opinie. Mój router ma 300 mb ale sygnał bardzo często słabnie w pomieszczeniu gdzie używany jest laptop a w pomieszczeniu gdzie jest zainstalowany router nie ma problemu.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wzmacniacz wifi |
Może masz stary ruter. co to za ruter? I czy mieszkasz w bloku?
|
|
spróbuj tego http://www.popularne.pl/puszka-na-routerze/
|
|
pomoże, ja używam i działa dobrze --------------------------------------------------------
|
|
stefannowak
|
|
Jak mieszkasz w bloku to ci sąsiedzi \"sieją\" pokombinuj ze zmianą kanałów. Jak kupisz wzmacniacz to ty będziesz siał sąsiadom (nie wiem czy mieszkasz w bloku ale chyba tak)
|
|
laptopy mają słabe antenki
|
|
Mieszkam w bloku , mam router TP-Link. Czy, jak zrozumiałem sąsiad używający wzmacniacz może zakłócać siłę mojego routera ?
|
|
Jak mieszkasz w bloku to masz kupę sąsiadów którzy ci zakłócają\"sieją po kanałach\"bo mają też internet i mają rutery które rozdzielają łącze za pomocą wifi. Transmisja wifi ma to do siebie że odbywa się drogą radiową i jest podatna na zakłócenia (może ją zakłócić nawet kuchenka mikrofalową). W każdym ruterze są tzw kanały które możesz ustawić. Ja mam wgrany arternatywny soft gdzie mam wykres sieci które są w pobliżu i widzę który kanał jest najmniej zakłócany. Ty najprawdopodobniej będziesz to musiał zrobić metodą prób i błędów. Do tego jeszcze dochodzi karta wifi w twoim laptopie ( o której tez nic nie napisałeś jeśli chodzi jaką transmisje obsługuje) Rutery tp link to dobre rutery sam mam tp linka i jestem z niego zadowolony. Wzmacniacz wifi też powinien teoretycznie załatwić sprawę (ale nigdy go nie używałem więc ci w 100% nie powiem.
|
|
całkiem Ci w głowie namieszają zaraz. Wrzuć kontakt na e-mayla to powiem co zrobić!
|
|
Zamiast inwestować we wzmacniać lepiej według mnie kupić po prostu dobry router - http://techfresh.pl/jaki-router-do-100-zl-top-5-najlepszych-routerow/. Nie trzeba wydawać majątku, natomiast może on poprawić komfort korzystania z internetu.
|
|
Gówno prawda.
|
|
Wzmacniacz może nie pomóc jeśli są grube ściany
|
|
@stefannowak klasa router, a na orginalnym sofcie lecisz czy dd-wrt ew. tomtato?
|
|
Wasza pomoc jak wszystko na tym forum idzie w kierunku głupich zachowań grupy durni, którzy starają się dominować a słoma z butów im wystaję. Do gnoju a nie na forum.
|
|
http://amp.timeinc.net/time/money/4091410/how-to-get-a-stronger-wifi-signal?__twitter_impression=true
|
|
Zobacz na youtube tam znajdziesz rozwiązanie problemu.
|
|
Problem został rozwiązany. Dokonano pomiaru mocy WiFi mego routera i innych nadajników z mego otoczenia, okazało się że jeden z sąsiadów zainstalował bardzo mocny router oraz wzmacniacz, który prawdopodobnie nie jest mu potrzebny ale ma takie prawo, trudno. Zainstalowałem u siebie mocniejszy router oraz wzmacniacz WiFi TP-LINK RE200 AC750. Rezultat, rewelacyjny internet.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |