Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Przeziębienie |
Cześć! Znacie jakieś fajne, sprawdzone sposoby na walkę z przeziębieniem? Złapało mnie kurcze tydzień temu i tak ciągnie się za mną non stop… Dodam, że nie mogę wyleżeć, bo pracuję na umowę zlecenie i jestem jedynym żywicielem rodziny :( No i fajnie byłoby, jakbyście polecili mi jakieś tabletki na gardło, bardzo boli.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przeziębienie |
Kwas askorbinowy
|
|
profilaktycznie 2-3 ząbki czosnku co dzień , tylko trochę brzydko pachnie bez pietruszki
|
|
Grzane piwo.
|
|
Hej! Jeśli zachorowałeś to zgaduję, że problem spowodowały Twoje nawyki żywieniowe a ja przechodzę dalej: - Koniecznie zainwestuj w owoce, powinieneś spożywać sporo cytrusów, mile widziane są cytryny, grejfruty i pomarańcze. - Odstaw napoje gazowane! Nie pomagają one przy leczeniu choroby, wypij za to 2-3 litry wody dziennie, najlepiej czystej mineralnej, przygotowanej bądź kranowej :) Powinno pomóc!
|
|
Zal czytac te smety poradnicze!!! Najprostszy sposob ZEBY NIE CHOROWAC TRZEBA SIE HARTOWAC!
|
|
Znajoma poleciła mi ostatnio: Sok z całej cytryny, do tego 1 łyżki miodu, 3 ząbki czosnku (dla dzieci to 2 ząbki wystarczą). Można dodać trochę letniej wody, tak 5-6 łyżek. Pozdrawiam,
|
|
Płukanie wodą utlenioną rozcieńczoną wodą, miód i cytryna.
|
|
Odpoczynek i ciepła herbatka ;o
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |