Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Rodziny z okolic ul. Fabrycznej/Spokojnej |
Zastanawiam się dlaczego rodziny (troszkę patologiczne ) i które już mają w miarę dorosłe dzieci decydują się na kolejne dzieci.. Czyżby tylko dla 500+ ...? Przecież to chore.. Zasiłki mogą się w koncu skończyć!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Rodziny z okolic ul. Fabrycznej/Spokojnej |
Gdyby twoi rodzice tak myśleli jak ty ,to by cie na świecie dzisiaj nie było. Każdy żyje jak chce i nic ci do tego .Lepiej zastanów się, jak by tu w cudze życie nie wtrącać się.
|
|
Dzieci i chleba nigdy nie za dozo
|
|
nie pracują , żyja na koszt podatników z 500+ czy innych zasiłkow albo pomocy i mają w ***** udając patriotów i krzycząc ,że PO okradało kraj czyli tak żyje suweren Niech moc będzie z Wami
|
|
Mocno niektórych boli fakt pobierania różnych zasiłków tylko czemu? Nie rozumiem. Odczuwacie to na własnej skórze, ze z podatków matka może wychowywać swoje dzieci i mieć ich więcej? Kiedyś te dzieci właśnie będą pracować żebyście wy mogli z ich podatków i składek pobierać renty i emerytury, żebyście mogli jeździć autobusami za darmo i korzystać z opieki zdrowotnej za darmo. Skończcie siać ta propagandę o nierobach żyjących na cudzy rachunek. Nikt wam co miesiąc więcej nie zabiera niż zabierał od momentu wejścia w życie programu 500+. Paranoja, ze ta nagonka ciągnie się dalej.
|
|
Te dzieci będą także takimi nierobami jak ich rodzice. Będą żyć na koszt podatników jak ich rodzice, MOPS będzie ich \"zakładem \" pracy.
|
|
Niestety, nie zgodzę się z Tobą, bo odkąd jest 500+ państwo więcej zabiera. Logiczne jest żebyś ty miała komuś muszą zabrać, bo przecież nikt tych pieniędzy nie urodzą. A zabierają choćby przedsiębiorczym przez wzmożone kontrole. Odczułam to na własnej skórze. Mam jedno dziecko 500 + nie dostaję, bo za bogata jestem. Także łatwo się pomądrzyć, jak się dostaje kasę za darmo. W sklepach tez jakby coraz drożej, więc mi osobiście kasy zostaje o wiele mniej niż przedtem.
|
|
Niektórych może boli bo jajca sobie szufladą przycięli i już nie mogą zrobić? Z góry zaznaczam że mnie owe 500+ nie dotyczy, ale niezmiernie cieszy że rodziny otrzymują pomoc, jedynie co to ten program powinien być zmodyfikowany i zmienione powinny być kryteria. A dla autorki tematu jeśli ma odwagę to proponuję iść bezpośrednio do tych rodzin i zadać owe pytanie... Kasia
|
|
Zabierają choćby przedsiębiorcom przez wzmożone kontrole, ha! Z tego co się orientuje to kontrola nie jest płatna! No chyba, ze pani oszukiwała państwo i nie odprowadzała podatku to jak to się nazywa? Kradzież? Życie na koszt innego podatnika? Kij ma dwa końce co?
|
|
Kontrola jest płatna w formie tzw mandaciku jeśli był szwindelek;) Kasia
|
|
@kaśka2 \"kontrole nie są płatne\" oczywiście że nie, są ale są Panie nawet Łomży np: z PIH-u potrafią się wykazać ambitne suki za brak przecinka na etykiecie i kontrola już nie jest bezpłatna. Nie wymyślam, rozumiem brak paragonu, przeterminowany towar brak ceny, wykazu składu atestów i hgw czego jeszcze ... ale niestety wytyczne z góry są by jeb..ać, jeb..ać i jeszcze raz jeb..ać potrzebna kas na łatanie budżetu i w tym m.in 500+
|
|
Przepisy są po to by je przestrzegać droga pani. Po to ktoś je stworzył. Niestety trzeba takich rzeczy pilnować jak się zakłada firmę i tyle w temacie. Ktoś kto się tego podejmuje powinien o tym wiedzieć. Nie ma dyskusji. Poza tym nie przesadzajmy, ze urząd każe za brak przecinka bo widziałam wiele sytuacji gdzie kończyło się upomnieniami za poważne przewinienia.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |