Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Adopcja dziecka- za i przeciw... |
Jak w temacie. Zależy mi na zdaniu w szczególności ludzi,którzy wcześniej byli adoptowani jak i rodziców adopcyjnych.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Adopcja dziecka- za i przeciw... |
Na tym forum zadajesz takie pytanie? Jakie tobą przesłanki kierują, że pytasz o plusy? To może lepiej adoptuj pieska, chociaż i jego też szkoda.
|
|
Temat bardzo osobisty.Pozdrawiam Klid
|
|
Ludzi złośliwych jak widać nie brakuje. A jakie to przesłanki mogą człowiekiem kierować jak takie myśli ma?!Kkaska007 -ja Tobie to bym jednak nawet szczeniaka nie zaproponował,bo pewnie byś go tresować przeciwko ludziom chciał. Temat osobisty może, forum jak forum. Głupotę napisać złośliwie drugiemu najłatwiej a ja poważnie się zastanawiam,bo nie chcę nikogo skrzywdzić. No a tu zaraz z bani najlepiej, nie wiem czy to takie durne czy złośliwe?!
|
|
Klid ma rację-temat osobisty,to fakt. Dobrej nocki!
|
|
To jesteś w błędzie moje dzieci i kotek mają się dobrze:-D Temat jest osobisty to fakt, ale żeby stawiać to w kwesti +/- :-| Może to kwestia złego postawienia pytania.
|
|
Junior_2202@o2.pl odezwij sie do mnie na maila i postaram sie podpowiedziec na miare mozliwosci
|
|
Chce sie podzielic z Toba tym co uslyszalam od mądrych, doswiadczonych ludzi. Rodzice dzieci adopcyjnych jeśli nie szanują rodziców biologicznych to te zaadoptowane dzieci nie obdarzą szacunkiem rodziców adopcyjnych. A to wielki dar dla rodziców że otrzymali dzieci innych rodziców i powinni być wdzięczni tym ludziom za dzieci, wdzięczność i szacunek. Do trzylatka mama adopcyjna może powiedzieć: „my wybraliśmy z tatą ciebie spośród całego świata, czasami mamy rodzą dzieci a czasami mamy dzieci wybierają”. Rodzice biologiczni są najważniejsi, ich dzieci są podarunkiem dla innych rodzin. To zaszczyt móc je wychowywać (przez rodziców adopcyjnych).
|
|
Kto Ci takich glupot nagadal... Po ponad 10latach rodziny zastepczej piwiem Ci tylko jedno. Stek bzdur. Jaki szacunek nalezy sie matce pijaczce, co rodzi 12 dziecko z promilami i oddaje po kolei do adopcji albo zostawia za stodola.. Ktos kto nie ma z tym stycznosci nie powinuen sie wypowiadac w temacie.
|
|
A to jeden przyklad, ktore mozna mnozyc w setkach
|
|
(Przypominam, że żyjemy w Polsce) O Tak. Dziękujmy rodzicom biologicznym za to, że nie dokarmiali swoich cudownych pociech i pili codziennie dużo alkoholu, że z domu zrobili melinę i że się bardzo np kłócili... I dzięki nim rodzice adopcyjni mają zaszczyt wychowywać ich dzieci. Niech będą im wdzięczni do końca życia i ich wychwalają, i jeszcze zachęcają do dalszego rozmnażania, by obdarzyć tym wielkim szczęściem inne rodziny adopcyjne...
|
|
Kazdy ma swoj punkt widzenia i zrozumnienia i akceptacji. To co zostalo powyzej poruszone to zupelnie inna kwestia.
|
|
Ja myślę,że szacunek to się należy jak oddadzą do adopcji,podejmą dojrzałą decyzję a nie ciągają po rodzinach zastępczych czy wolą z głupiego wstydu zakisić w beczce czy coś w tym stylu. Uważam,że taka decyzja wymaga odwagi-żeby oddać swoje dziecko. Tak jak my obawiamy się czy będziemy w stanie sprostać zadaniom rodziców adopcyjnych. Nie ma co sobie ciemnoty wciskać, dziecko i tak się kiedyś dowie,że adoptowane. Nie chcielibyśmy nikogo skrzywdzić a Łomża to też małe miasto. Dlatego i chciałbym i się boję... To żywy człowiek! Czy nie będzie miał pretensji,że nie pomogliśmy biologicznym rodzicom,czy nie będzie nas winił za wszystko? Ciężka sprawa..chociaż są uczucia od strachu silniejsze.
|
|
Jeśli ktoś z was chciałby zostać rodziną zastępczą, to na pewno warto się zgłosić do Stowarzyszenia SOS Wioski Dziecięce. Tutaj https://wioskisos.org są szczegóły. Jeśli chce się pomóc w inny sposób, to można przekazać darowiznę. Wszelkie informacje znajdują się na stronie.
|
|
Nie przejmuj się komentarzami bo tu się odzywają ludzie prości ,bez wykształcenia,naćpani i złośliwi i nie zrozumieją Twojego tematu.Przekonałam się o tym jak do mnie pisała alutka wykolejona i chory na myślenie speech.Unikaj tych ludzi !!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Adopcja to bardzo dobra rzecz zarówno dla dziecka jak i dla rodziny, która jest na to gotowa.
|
|
To jest sprawa, którą każdy musi rozważyć samemu. Kierowanie się radami z internetu nie jest tu chyba najlepszym pomysłem.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |