sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
kośćiół na zawadzkiej - dzwoni co dziennie o 6:45

Witajcie
Od niedawna mieszkam w okolicy kościoła zawadzakiej przy kaufland. Czy od zawsze tak było, że co dziennie rano dzwony dzwonią o 6:45 rano ?
Moje dziecko mogło by pospać jeszcze pół godziny to bu się przez to \"walenie\".
Nikomu to w okolicy nie przeszkadza ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: kośćiół na zawadzkiej - dzwoni co dziennie o 6:45

Dzwon jest od dzwonienia ,a cisza nocna jest od 22 do 6 rano wiec jaki masz problem bo nie rozumiemi Jest przydatny bo mam chociaz budzik punktualny i nie musze sie martwic o zaspanie do pracy chociazby czy moj zadziala jak bateria bedzie slaba .Dziecko pol godzinykladz wczesniej spac bedzie wtedy wsam raz te 30 min dluzej spalo:)

niestety cały czas tak barabani, kolega który tam mieszka też ma dosyć tego dzwonienia

@lomzy
cisza nocna ciszą, a wyrozumiałość i kultura to inna sprawa
nawet jak ktoś remontuje mieszkanie nie zaczyna walić o 6.01 tylko 7-8
policz ilu osobom potrzebne te dzwonienie, a ile ma problem
to nie średniowiecze,że ludzie nie mieli zegarków
mnie też to przeszkadza
takie przyjemne budzenie młotem pneumatycznym ?

Idź do tego klechy i go opier...... zeby nie barabanił od samego rana bo niby po co to komu ? Jak ktoś chce wstać do kościoła to budzik sobie nastawi.

Jeśli szuka się ciszy i spokoju, to należało się rozejrzeć za mieszkaniem blisko lasu (nawet nie na wsi, bo tam także już nie ma ciszy). Jeśli ktoś decyduje się na zamieszkanie w centrum miasta (bo teraz w tym obszarze Łomży koncentruje się miejskie życie), to musi się liczyć z pewnymi niedogodnościami (takimi jak, np: przyjeżdżające ciężarówki z towarem do sklepów, bijące kościelne dzwony czy też wzmożony ruch samochodowy). Przeprowadzając się na ul. Zawadzką chyba było jasne, że stoi tam kościół z dzwonami na wieży? (które - nomen omen - biją przez 1 minutę o godz. 12.00 i o 15.00, a nie o 6.45).
Jeśli ktoś potrzebuje wywołać pseudo mini-awanturkę na forum tuż przed Bożym Narodzeniem, to na pewno znajdzie powód...
Nie zapomnijcie potem, dzielni wojowniczy forumowicze, pięknie przełamać się opłatkiem z bliźnimi w sobotę. Może ze wzruszenia nawet zaszklą Wam się oczy...

Brakuje odwagi, aby rzeczowo porozmawiać o tym z proboszczem, tylko użalać się nad swoim biednym losem na forum?

kszynio04 - bądź dzielny, pójdź do proboszcza i powiedz: \"Klecho, przyszedlem Cię opier...\". Bądź kozakiem, ale nie zza klawiatury komputera. Wtedy będziesz gość, a nie szczyl.

A co wolalbys słyszeć jęki dochodzące z meczetu?

@zygzak a co z tymi co kupili mieszkania jak jeszcze nie było dzwonnicy ?
nie porównuj dźwięku samochodów do dzwonu, samochody są na dole i prawie ich nie słychać
jak już będzie szedł do świątecznej spowiedzi nie zapomnij o grzechu pychy

Przestań brać i będzie ok.

moja mama miała podobny problem z kościołem na przykoszarowej - w okresie majowym w domu pozamykane okna, 7:00 rano, niedziela a w domu dzwoni na całego.Cisza nocna nie ma nic do tego. Głośniki nie wiem czemu w kościołach są skierowane na zewnątrz. Nie ważne że w bloku obok małe dzieci nie mogą spać, czy starsze osoby jak moja mama która poprosiła mnie o pomoc.Skontaktowałam się z ów parafią i zaznaczyłam że nie mają prawa naruszać spokoju ludzi mieszkających obok parafii. Po wymianie maili - oczywiście proboszcz zaproponował mi UWAGA - MODLITWĘ zamiast łaskawego ściszenia głośników powiedziałam że sprawę skieruję wyżej.Od tamtej pory....jest trochę ciszej a starsze osoby przyjamniej moga spokojnie spać. Więc radzę skontaktować się bezposrenio z parafią i zapytać czemu całe osiedle ma wstawać bo w kośćiółku biją dzwony. Jak tak można traktować ludzi?

@Nero: mnie nie przeszkadza. I wiem że już 6:45. I nie wiem czemu piszesz że jest walenie

To nie zadne \"walenie\" tylko melodyjka i wcale nie jest tak głośno żeby dziecko obudzic, bez przesady. Ja mieszkam przy samym kościele i często tego wogole nie słychać. Kiscioly od wiek wieków dzwoniły na msze. Jak komuś nie odpowiada, zawsze można się wyprowadzić :)

Na takie barabanienie jest paragraf nazywa się \"zakłócanie porządku\" nie cisza nocna która nie ma mocy prawnej a jest tylko regulaminem spółdzielni.
Tak więc możesz wezwać policję na sąsiada który nie da ci odpoczywać jak wrócisz z pracy albo na księdza który ci barabani o 06:00 lub wytoczyć mu proces cywilny jak policja nie pomoże.

Jeśli tak to Ci przeszkadza to można zainstalować szyby dźwiękoszczelne, cisza od 22- do 06 rano jest umowna w spółdzielni gdzie mieszkasz. Na najbliższej radzie zgłoś problem i zgodnie z zasadami demokracji nie KOD niech wszyscy się wypowiedzą, i podejmijcie decyzję.

A tak prywatnie, Za Ciągnięcie kasy, pedofilię, bogactwo i rozpustę to bym się z Tobą zgodził , ale o dzwony to jesteś popierdo...y.
Ciesz się łachu że to dzwony a nie śpiewy z maczetu.

Narzekanie tak jak ci co się pobudowali przy lotnisku i mają pretensje że samoloty latają .. ..

Ja mieszkałam na Niemcewicza 2. Te melodyjki też mnie wkurzały. Latem było najgorzej bo śpi się przy otwartym oknie.

A może już czas do psychiatry?

A3 to idź po co się pytasz?

Haha, dzwony koscielne to zakłócanie porządku, bo przez 30 sek gra melodyjka?! Ludzie, zacznijcie zaskarżać karetki, policje i straz za zakłócanie porządku bo przez minute podczas przejazdu uzywaja sygnalow... Nawet w nocy, spac nie dają...

belferze
Jeśli tak to Ci przeszkadza to można zainstalować szyby dźwiękoszczelne, cisza od 22- do 06 rano jest umowna w spółdzielni gdzie mieszkasz.

o jakiej spółdzielni piszesz ? nie podlegam pod spółdzielnie

A tak prywatnie, Za Ciągnięcie kasy, pedofilię, bogactwo i rozpustę to bym się z Tobą zgodził , ale o dzwony to jesteś popierdo...y.
Ciesz się łachu że to dzwony a nie śpiewy z maczetu.

A tak prywatnie,.. gdzie mogę Cię spotkać bo chciałbym zadać Ci pytanie , na forum się krępuję ?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org