wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Budowa ronda na Wojska Polskiego

Nowe rondo na Wojska Polskiego,co myślicie o postępie prac.Coś takiego zaczęło się niemal równolegle w Piątnicy.Tam skończyli niemal dwa miesiące tymu.Co sądzici o kształcie tego obiekyu?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Budowa ronda na Wojska Polskiego

Na Wojska Polskiego prace byłyby również ukończone, gdyby nie konieczność ponownej przebudowy nieskończonego jeszcze ronda. Wtedy to jakiś driver TIR-em się nie zmieścił i zapadła decyzja - powiększyć placek. I tak do dziś....

Łomżan taki mądry to sprubuj tam tirem wjechać naprawde jest to trudne a te rondo naprawde beznadziejnie zrobione.

ale do cholery ciężkiej ktoś przecież to projektował, ktoś zatwierdził, jakieś pieniądze na to poszły (i idą), no chyba ktoś za to odpowiada

pozdrawiam

Czinkoczento posłuchaj :) Może i ciasno ale zmieścić się można. Jeżdżę tamtędy i widzę. A wiadomo nie każdy jest Hołkiem i można trącic po krawężniku. A rondo to napewno przyczyni sie do poprawy bezpieczeństwa ruchu drogowego w tym miejscu. Wytrąci prędkość bo czasem drivery od TIR-ów naprawde przeginają. Ale to już odmienny temat. Powodzenia Czinkoczento i zwróć uwage na swoją ortografię.

Dużo jeżdzę po Ostrołęce,tam są fajne rondka,to nasze na niewypal mi wygląda.Niedokończone i przeróbka? Kto zatwierdzil taki projekt? Napewno jak zwykle winny się nie znajdzie,a za wszystko zpłaci miasto,czyli my.

Teraz trwa przebudowa za nasze, podatników pieniądze. Oczywiście winnych wybudowania tego bubla nie ma.
Kiedy będzie remont tegoż dziwoląga?

Właśnie MarCo, kiedy remont,może jeszcze przed oddaniem,a może będziemy się z tym męczyć. Dziwoląg dobrze powiedziane. Szczrze mówiąc to jak po Polsce jeżdżę,to nic podobnego jeszcze nie widziałem.
Może ktoś gdzieś widział podobne pokractwo?

czy potraficie tylko narzekac? ja nie widze w tym rondzie nic dziwnego i nic zlego. moim zdaniem jest to bardzo dobre rozwiazanie dla tego miejsca. napewno zostanie poprawione tam bezpieczenstwo i usprawniony ruch dla jadacych z os. maria i poznanskiej. a co do tirow problem zostal juz rozwiazany, zostaly wyprofilowane wjazdy i zjazdy i nie ma problemu. nie wiem po co sie tak pilowac. a ronda w lomzy i okolicach zaczna spelniac swoje faktycznie zadanie dopiero wtedy gdy powstanie obwodnica i w lomzy zostanie tylko lokalny ruch. jeszcze zobaczycie ze bedzie sie jezdzilo dobrze i na pewno spokojniej niz dzis.

nad tym nie ma juz co debatowac bo czasu sie nie sofnie i ronda sie nie zlikwiduje. trzeba martwic sie jak usunac tranzyt z lomzy.

Nie wiem czy wiecie, ale rondo na Wojska Polskiego jest budowane tylko na dwa lata. Później nastąpi następna przebudowa, w której wyniku rondo zostanie przesunięte bardziej na Wojska Polskiego. Zwykłe marnotrawienie kasy.

Głos Rozsądku

Widocznie w Łomży jest zaje....sty projektant rond :) Wszystkie są zje...bane

tubylec ma rację. Ktoś ten bubel projektował, zatwierdzał i ktoś za niego powinien ponieść odpowiedzialność.Ponad miesiąc kręcą się tam jacyś ludkowie, coś grzebną, postoją, popatrzą i spokój. Ostatnio przez trzy dni wprowadzili maszyny, leją asfalt, skrobią asfalt. A korki z jednej strony pod Janowo, z drugiej do Sikorskiego. Co na to pan prezydent? Pewnie zamknął się w gabinecie, postawił na straży sekretarę i pilnie przygotowuje się do następnej kadencji.

nar

Tak szczególnie okropne rondo jest prz teatrze lalki i aktora.

chyba dwa ronda i obydwa bielickiej ;P

bad_day ,tu nie chodzi tylko o to żeby nażekać,ale czy u nzs zrobili coś sprawnie od początku do końca?Nawt zakladając ze to rondo jest dobre,to sam czas trwania budowy to już skandal.
Głoś Rozsądku ,skąd wiesz ze to na dwa lata?

po mojemu ronda przy lalkach są też średnio bezpieczne, albo jestem przewrażliwiona, tzn. dobrze że w tamtych miejscach coś zrobiono i tego nie neguję, bo było fatalnie, ale teraz też boję się tamtędy jeździć, powód banalny, dużo ludzi która tam przejeżdża (głównie do Agencji rolniczej i KRUS) niekoniecznie przestrzega ruchu drogowego (czasami są to kierowcy niedzielni, jeżdżący ze swoich domów do gminnego Kościoła) i nie zawsze potrafią zachować się właśnie na tamtejszych rondach, chociaż niektórym naszym "miastowym" też odbija - szczególnie kierowcom różnych piekarni

pozdrawiam

grzesiek72. Widać że jeszcze całej Polski nie zjechałeś a na pewno najbliższej okolicy.Przejedż się do Siedlec lub Sokołowa Podlaskiego a na pewno zobaczysz podobne dziwolągi.

Wiwsz ,Nicram calej napewno nie,ale jest skąd brać przykalad.Siedlce i Sokołów,niech sobie takie mają.My moglibuśmy mieć normalne.Może tamte były budowane w innej "epoce".

ronda są europejskie na wzór Zachodni tylko nikt nie przewidział ,że w Polsce nie ma obwodnic i przez takie małe ronda poza mpkami będą jeździły również tiry!! hmm czemu tak uparcie przeszczepia się Zachodnie wzorce? mało mamy własnych ambitnych projektów?

bigi2004

Cały ten ich biznes jest do dupy zjebali szose zambrowsko a miała być 4 pasmowa pobudowali ronda na teatrze lalek teraz wojska polskiego. Co mi się podoba to ten odcinek od 4+ do Rampy to dobrze zrobionE.

Dj.Pyku.Lomz@.poland

Autor: maciek (---.lom.vectranet.pl)
Data: 12-08-06 12:59

Łomżyńskie ronda
Autor: andrius (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 11-08-06 19:26

rondo na Wojska Polskiego
Autor: c3po (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 11-07-06 22:11

Rondo Mała Kraska
Autor: Tester (212.160.138.---)
Data: 03-07-06 10:08

Remont na Poznanskiej: raport
Autor: Carmello (---.elomza.pl)
Data: 28-06-06 19:35

Kto projektował przebudowę Poznańskiej?
Autor: Krzychu007 (193.58.232.---)
Data: 03-06-06 21:59

Nowe łomżyńskie ronda
Autor: ja_ne_k (212.33.64.---)
Data: 09-04-06 09:45

Nowe łomżyńskie ronda
Autor: ja_ne_k (212.33.64.---)
Data: 09-04-06 09:45

Rondo WP
Autor: kiernek (---.rb22.lom.netster.pl)
Data: 10-08-06 10:05

Osiem tematów w niezadługim czasie.
Dochodzi dzisiejszy - dziewiąty.

Jak nie ma o czym dyskutować, to ronda na tapetę.
Kochani przeciwnicy rond kompaktowych. Jak długo macie prawo jazdy ile jako kierowca przejechaliście kilometrów, np. Biernaczento.

Pozdrowienia

Maćku jak już to 7 tematów jeden policzyłeś 2 razy,i uwaga rondo od dziś tzn.od popołudnia jest oddane do użytku,panowie rajdowcy znaki drogowe przed rondem uległy zmianie.
Pozdrawiam

Zgadza się. Przepraszam.
Nie jest tak źle, jak twierdzili pesymiści. Tiry przejeżdżają bez problemów po poszerzeniu o 1 metr wjazdów na rondo i zjazdów z ronda.

Pozdrowienia.

Nowe rondo nie jest najgorsze,miałem okazję dziś przez nie przejechac.Po wielkich bólach w końcu je oddali.Nie jest tak pokraczne na jakie się zapowiadalo.Tylko gdyby oddali je dwa miesiące temu i nie przebudowywali w trakcie budowy to wszystkim było by lżej.Jednak ktoś dał d...z projektem,ktos go zatwierdził i nik nie poniesie pewnie odpowiedzialności. w Polsce jest tak ze wszystkim,powinniśmy się do tego przyzwyczaić,jeszcze długo pewnie tak będzie. Ale co tam takie rondo w porównaniu np. z warszawskimi inwestycjami.

ale i tak ja jestem za skrzyżowaniem w tym miejscu bo mnie boli jak co dzień widzę te ronda

kiernek,rondo to rodzaj skrzyżowania,nie rozumiem z kąd ten ból.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org