Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Budowa ronda na Wojska Polskiego |
Nowe rondo na Wojska Polskiego,co myślicie o postępie prac.Coś takiego zaczęło się niemal równolegle w Piątnicy.Tam skończyli niemal dwa miesiące tymu.Co sądzici o kształcie tego obiekyu?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Budowa ronda na Wojska Polskiego |
Na Wojska Polskiego prace byłyby również ukończone, gdyby nie konieczność ponownej przebudowy nieskończonego jeszcze ronda. Wtedy to jakiś driver TIR-em się nie zmieścił i zapadła decyzja - powiększyć placek. I tak do dziś....
|
|
Łomżan taki mądry to sprubuj tam tirem wjechać naprawde jest to trudne a te rondo naprawde beznadziejnie zrobione.
|
|
ale do cholery ciężkiej ktoś przecież to projektował, ktoś zatwierdził, jakieś pieniądze na to poszły (i idą), no chyba ktoś za to odpowiada pozdrawiam
|
|
Czinkoczento posłuchaj :) Może i ciasno ale zmieścić się można. Jeżdżę tamtędy i widzę. A wiadomo nie każdy jest Hołkiem i można trącic po krawężniku. A rondo to napewno przyczyni sie do poprawy bezpieczeństwa ruchu drogowego w tym miejscu. Wytrąci prędkość bo czasem drivery od TIR-ów naprawde przeginają. Ale to już odmienny temat. Powodzenia Czinkoczento i zwróć uwage na swoją ortografię.
|
|
Dużo jeżdzę po Ostrołęce,tam są fajne rondka,to nasze na niewypal mi wygląda.Niedokończone i przeróbka? Kto zatwierdzil taki projekt? Napewno jak zwykle winny się nie znajdzie,a za wszystko zpłaci miasto,czyli my.
|
|
Teraz trwa przebudowa za nasze, podatników pieniądze. Oczywiście winnych wybudowania tego bubla nie ma. Kiedy będzie remont tegoż dziwoląga?
|
|
Właśnie MarCo, kiedy remont,może jeszcze przed oddaniem,a może będziemy się z tym męczyć. Dziwoląg dobrze powiedziane. Szczrze mówiąc to jak po Polsce jeżdżę,to nic podobnego jeszcze nie widziałem. Może ktoś gdzieś widział podobne pokractwo?
|
|
czy potraficie tylko narzekac? ja nie widze w tym rondzie nic dziwnego i nic zlego. moim zdaniem jest to bardzo dobre rozwiazanie dla tego miejsca. napewno zostanie poprawione tam bezpieczenstwo i usprawniony ruch dla jadacych z os. maria i poznanskiej. a co do tirow problem zostal juz rozwiazany, zostaly wyprofilowane wjazdy i zjazdy i nie ma problemu. nie wiem po co sie tak pilowac. a ronda w lomzy i okolicach zaczna spelniac swoje faktycznie zadanie dopiero wtedy gdy powstanie obwodnica i w lomzy zostanie tylko lokalny ruch. jeszcze zobaczycie ze bedzie sie jezdzilo dobrze i na pewno spokojniej niz dzis. nad tym nie ma juz co debatowac bo czasu sie nie sofnie i ronda sie nie zlikwiduje. trzeba martwic sie jak usunac tranzyt z lomzy.
|
|
Nie wiem czy wiecie, ale rondo na Wojska Polskiego jest budowane tylko na dwa lata. Później nastąpi następna przebudowa, w której wyniku rondo zostanie przesunięte bardziej na Wojska Polskiego. Zwykłe marnotrawienie kasy. Głos Rozsądku
|
|
Widocznie w Łomży jest zaje....sty projektant rond :) Wszystkie są zje...bane
|
|
tubylec ma rację. Ktoś ten bubel projektował, zatwierdzał i ktoś za niego powinien ponieść odpowiedzialność.Ponad miesiąc kręcą się tam jacyś ludkowie, coś grzebną, postoją, popatrzą i spokój. Ostatnio przez trzy dni wprowadzili maszyny, leją asfalt, skrobią asfalt. A korki z jednej strony pod Janowo, z drugiej do Sikorskiego. Co na to pan prezydent? Pewnie zamknął się w gabinecie, postawił na straży sekretarę i pilnie przygotowuje się do następnej kadencji. nar
|
|
Tak szczególnie okropne rondo jest prz teatrze lalki i aktora.
|
|
chyba dwa ronda i obydwa bielickiej ;P
|
|
bad_day ,tu nie chodzi tylko o to żeby nażekać,ale czy u nzs zrobili coś sprawnie od początku do końca?Nawt zakladając ze to rondo jest dobre,to sam czas trwania budowy to już skandal. Głoś Rozsądku ,skąd wiesz ze to na dwa lata?
|
|
po mojemu ronda przy lalkach są też średnio bezpieczne, albo jestem przewrażliwiona, tzn. dobrze że w tamtych miejscach coś zrobiono i tego nie neguję, bo było fatalnie, ale teraz też boję się tamtędy jeździć, powód banalny, dużo ludzi która tam przejeżdża (głównie do Agencji rolniczej i KRUS) niekoniecznie przestrzega ruchu drogowego (czasami są to kierowcy niedzielni, jeżdżący ze swoich domów do gminnego Kościoła) i nie zawsze potrafią zachować się właśnie na tamtejszych rondach, chociaż niektórym naszym "miastowym" też odbija - szczególnie kierowcom różnych piekarni pozdrawiam
|
|
grzesiek72. Widać że jeszcze całej Polski nie zjechałeś a na pewno najbliższej okolicy.Przejedż się do Siedlec lub Sokołowa Podlaskiego a na pewno zobaczysz podobne dziwolągi.
|
|
Wiwsz ,Nicram calej napewno nie,ale jest skąd brać przykalad.Siedlce i Sokołów,niech sobie takie mają.My moglibuśmy mieć normalne.Może tamte były budowane w innej "epoce".
|
|
ronda są europejskie na wzór Zachodni tylko nikt nie przewidział ,że w Polsce nie ma obwodnic i przez takie małe ronda poza mpkami będą jeździły również tiry!! hmm czemu tak uparcie przeszczepia się Zachodnie wzorce? mało mamy własnych ambitnych projektów? bigi2004
|
|
Cały ten ich biznes jest do dupy zjebali szose zambrowsko a miała być 4 pasmowa pobudowali ronda na teatrze lalek teraz wojska polskiego. Co mi się podoba to ten odcinek od 4+ do Rampy to dobrze zrobionE. Dj.Pyku.Lomz@.poland
|
|
Autor: maciek (---.lom.vectranet.pl) Data: 12-08-06 12:59 Łomżyńskie ronda Autor: andrius (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 11-08-06 19:26 rondo na Wojska Polskiego Autor: c3po (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 11-07-06 22:11 Rondo Mała Kraska Autor: Tester (212.160.138.---) Data: 03-07-06 10:08 Remont na Poznanskiej: raport Autor: Carmello (---.elomza.pl) Data: 28-06-06 19:35 Kto projektował przebudowę Poznańskiej? Autor: Krzychu007 (193.58.232.---) Data: 03-06-06 21:59 Nowe łomżyńskie ronda Autor: ja_ne_k (212.33.64.---) Data: 09-04-06 09:45 Nowe łomżyńskie ronda Autor: ja_ne_k (212.33.64.---) Data: 09-04-06 09:45 Rondo WP Autor: kiernek (---.rb22.lom.netster.pl) Data: 10-08-06 10:05 Osiem tematów w niezadługim czasie. Dochodzi dzisiejszy - dziewiąty. Jak nie ma o czym dyskutować, to ronda na tapetę. Kochani przeciwnicy rond kompaktowych. Jak długo macie prawo jazdy ile jako kierowca przejechaliście kilometrów, np. Biernaczento. Pozdrowienia
|
|
Maćku jak już to 7 tematów jeden policzyłeś 2 razy,i uwaga rondo od dziś tzn.od popołudnia jest oddane do użytku,panowie rajdowcy znaki drogowe przed rondem uległy zmianie. Pozdrawiam
|
|
Zgadza się. Przepraszam. Nie jest tak źle, jak twierdzili pesymiści. Tiry przejeżdżają bez problemów po poszerzeniu o 1 metr wjazdów na rondo i zjazdów z ronda. Pozdrowienia.
|
|
Nowe rondo nie jest najgorsze,miałem okazję dziś przez nie przejechac.Po wielkich bólach w końcu je oddali.Nie jest tak pokraczne na jakie się zapowiadalo.Tylko gdyby oddali je dwa miesiące temu i nie przebudowywali w trakcie budowy to wszystkim było by lżej.Jednak ktoś dał d...z projektem,ktos go zatwierdził i nik nie poniesie pewnie odpowiedzialności. w Polsce jest tak ze wszystkim,powinniśmy się do tego przyzwyczaić,jeszcze długo pewnie tak będzie. Ale co tam takie rondo w porównaniu np. z warszawskimi inwestycjami.
|
|
ale i tak ja jestem za skrzyżowaniem w tym miejscu bo mnie boli jak co dzień widzę te ronda
|
|
kiernek,rondo to rodzaj skrzyżowania,nie rozumiem z kąd ten ból.
|
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |