Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
dieta 8 godzinna |
Czy ktoś z was już korzystał z tej diety i może podzielić się wiadomością na ten temat
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: dieta 8 godzinna |
Korzystam z niej od kilkudziesięciu lat, w godzinach 7-15. W tych godzinach wypijam jedynie dwie kawy. Pozdrawiam.
|
|
Kiedyś próbowałam, tylko większy zakres czasu (ale te same zasady, ponieważ to było jeszcze w latach szkolnych) - bo śniadanie było przed 7 rano, a ostatni posiłek nie później niż o 18. To nauczyło mój organizm \"dyscypliny\" w żywieniu. Ale zrezygnowałam, teraz bardziej skupiam się na tym czego trzeba mojemu organizmowi i tym czy pokarmy są zdrowe (ale jak mam ochotę na coś niezdrowego to też sobie nie odmawiam).
|
|
przez 8 godzin to można trochę się tylko odwodnić
|
|
o takiej diecie jeszcze nie słyszałam ale nie wydaje mi się żeby była zdrowa i bezpieczna.
|
|
dieta taka ,dieta owaka. Skażona żywność dotyka każdego. Pomysłowo.
|
|
Chodzi o to, żeby rację pokarmu, która przysługuje na dzień spożyć w ciągu ośmiu godzin. Pić trzeba w zależności od potrzeb, to ważne w każdej diecie - więc przy rozsądnym stosowaniu nie ma szans na odwodnienie (chce Ci się pić - pijesz, nie ma zakazu). Nie sądzę, żeby taki sposób żywienia był szkodliwy, to zależy od trybu życia, wieku, tolerancji organizmu. Jednemu coś \"cudownie\" pomaga, innemu bardzo szkodzi.
|
|
A po takiej przerwie ma się energię do np. pracy? Wszędzie piszą żeby jeść mało ale często.
|
|
Dlatego już wcześniej pisałam - wszystko zależy od organizmu. Sama aktualnie NIE jestem na żadnej cudownej diecie, staram się jeść zdrowo, przestrzegać zasad zdrowego żywienia i obserwuję swój organizm - dzięki temu wiem co jest dla mnie dobre. Też preferuję częste i małe posiłki.
|
|
Eszeweria to jak moja żona, żadna dieta, zdrowiej jada mniej a częściej, dużo wody pije do tego therm line fast bierze, takie tabletki wspomagające dostępne bez recepty w aptece, zaczęła też jeździć dużo na rowerze, wygląda coraz piękniej
|
|
Ja z tej diety korzystam od zawsze. Całą noc nic nie jem. Pozdrawiam.
|
|
a może zamiast tak radykalnych diet, warto skorzystać z pomocnej suplementacji? Jest fajna stronka na ten temat - Chudnij-szybko.pl - tabletki zielonej kawy . Sa informacje m.in. na temat zielonej kawy.
|
|
Jestem na tej diecie od 3 miesięcy efekt po trzech tyg. 2kg mniej później organizm sie przyzwyczaja i waga ani drgnie.
|
|
Hm nie słyszałam o takiej diecie. Ja od czasu do czasu jestem na diecie tego typu, że jem dużo mniej. I działa:)
|
|
Ciężko jeść mniej jak lodówa pelna :/
|
|
Ciężka ta dieta:). Potem jak się wraca do domu, to je sie za dwóch:) Przyjacielu, jeśli będzie ci dane żyć sto lat, to ja chciałby żyć sto lat minus jeden dzień, abym nie musiał żyć ani jednego dnia bez ciebie.
|
|
Dla mnie takie diety działają wyniszczająco na organizm. Lepiej jeść zdrowo, co określoną liczbę godzin, jak i stosować zdrowe dodatki takie jak olej konopny - http://konopteka.pl/kategoria/olej-z-konopi . To może pomóc schudnąć, czy mieć lepsze samopoczucie. Adi ;)
|
|
Dla mnie najlepszy i w sumie jedyny skuteczny okazał się Silvets Wcześniej stosowałam jagody acai ale nie podziałały NIC. Za to po tych tabletkach od razu widoczne zmiany i w konsekwencji 11 kg mniej, tabletki bomba, zero skutków ubocznych, samopoczucie lepsze niż zwykle no i do tego ćwiczenia i odpowiednia dieta. Ale o tym suplemencie warto też poczytać na stronie https://abnehmen-pillen.eu/
|
|
elabarbara W.Y.P.I.E.R.D.A.L.A.j
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |