Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pompa ciepła do domu jednorodzinnego. |
Witam! Czy ktoś zakładał pompę ciepła do domu jednorodzinnego, jaki jest tego koszt, bądź namiary na firmy które się tym zajmują? Z góry dziękuję.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pompa ciepła do domu jednorodzinnego. |
Ja zakładałem. Cena zależy od wielkości domu. Firma Nowent z Łomży montuje japońskie urządzenia.
|
|
A można wiedzieć jaka cena wyniosła? Z tej firmy brał Pan?
|
|
Tak z tej firmy. Tel. do tego Pana Adama jak coś 510287124. Ja zapłaciłem około 30tyś. za pompę ciepła 16kW mocy cieplnej 3fazową na dom ponad 200m2.
|
|
Dziękuję. Napewno skorzystamy z nr tel. Jeszcze pytanie. Czy potrzebny jest projekt od architekta, że chce się te pompe w domu?
|
|
U mnie obeszło się bez projektu bo firma Pana Adama dobrała pompę do już istniejącej instalacji centralnego ogrzewania.
|
|
madano to zakładałeś w tej firmie w domu , czy pracujesz w tej firmie? cóż za reklama.... Autor: madano (---.elomza.pl) Data: 21-03-12 11:14 grzałkę elektryczną montuje się dodatkowo na sprężarce o mocy 75W i drugą o mocy 40W na tacy ociekowej jednostki zewnętrznej by urządzenie pracowało do - 30 stopni... :) Jedna sprawia że olej nie gęstnieje w sprężarce w niskich temp. a druga że urządzenie szybciej się odszrania... owszem COP spada wraz z temp. zewnętrzną ale urządzenia na F... nie posiadają żadnych dodatkowych grzałek elektrycznych w jednostce wewnętrznej... musiały one bi mieć moc kilku kW jak to często jest spotykane w tanich Chińczykach... koszt ogrzania lokalu 50m2 + biuro 15m2 w miesiącu styczniu i lutym tego roku 250PLN za miesiąc na urządzeniach na F... zapraszam mogę pokazać rachunki... działam w branży pomp ciepła 10 lat... pozdrawiam początkujących... :)
|
|
a kolega Autor: lomza_team (---.zambrow.net.pl) to pewnie taki zbieg okoliczności... NOWENT ADAM NOWACKI, ul. Tadeusza Kościuszki 18-300 Zambrów
|
|
Tak zgadza się. Zakładałem brzydula z tej firmy klimatyzatory i pompy ciepła u siebie w firmie i w domu.
|
|
to pisz, że zakładasz i że to reklama bo na pewno nie zbieg okoliczności że pytający jest z zambrowa, gdzie zarejestrowana jest firma a odpowiadającym jest właściciel firmy, który w marketingu szeptanym poleca sam siebie...
|
|
Tak pytający jest z Zambrowa bo tu mieszka i planuje założyć to w domu. A kto pyta nie bladzi. Nie wiem czy ktos w mojej okolich sie tym zajmuje to pytam troche dalej.Wiec nie jest to żadna reklama Pana Adama. A skoro brzydula działasz w branży już 10 lat to podaj nr tez się chętnie skontaktuje i posłucham Twojej oferty. Wówczas się przekonasz kim jestem a nie będziesz kogoś oskarżal ze robi sobie reklamę.
|
|
A i dobrze wiedzieć brzydula ze ta firma ma siedzibę w Zambrowie. Także dziękuję za pełne info.
|
|
Tak. Firma Pana Adama ma siedzibę w Zambrowie. A oddział w Łomży. Nie wiem co w tym dziwnego. Pozdrawiam i życzę miłego dnia dla brzydkich i pięknych :)
|
|
A ja dziękuję bardzo ze madano się odezwał i wyraził swoją opinię bo po to jest forum, żeby można było się czegokolwiek dowiedzieć w szybki sposób. Pozdrawiam.
|
|
hahahahah nie działam w branży wpis Autor: madano (---.elomza.pl) Data: 21-03-12 11:14 wyjaśnia że madano działa w branży od 10 lat, a teraz piszę że on ma pc którą montowała firma Pana Adama i ją bardzo poleca... szkopuł w tym, że madano pracuje w tej firmie... KRYPTOREKLAMA!!!!
|
|
to że ktoś działał lub ma zamontowaną pompę ciepła to nie znaczy że nie może kogoś kto jest sprawdzony na rynku polecić innej osobie.
|
|
Witam lomza_team wykonujemy instalacje pomp ciepła firmy Fujitsu od 15 lat. Możemy również przedstawić ofertę na instalację ogrzewania podłogowego i innych instalacji wodnych. Pozdrawiam firma Nowent
|
|
Proszę o kontakt do Państwa i w jakich godz można dzwonić? Czy kontaktować się pod ten nr co zostal wspomniany wcześniej?
|
|
Pracujemy od poniedziałku do piątku od 9.00 do 17.00. Tak można dzwonić pod numer 510287124 lub jak nie odbieram 507080224 ewentualnie stacjonarny 86 2712989 nowent
|
|
Pompa ciepła jest moim zdaniem idealnym rozwiązaniem na ogrzewanie. Jest praktycznie bezobsługowa, wydajna, a przy tym przyjazna dla środowiska. Jeśli dodatkowo zainwestujesz w fotowoltaikę możesz być pewny, że ogrzewanie w ten sposób nie będzie drogie. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej informacji na jej temat, to na stronie: https://iochota.pl/artykul/jak-dziala-pompa-ciepla/1186103 jest artykuł, który mówi jak działa pompa ciepła. Poświęć mu chwilę :)
|
|
Kamilla36 napisał(a): > Pompa ciepła jest moim zdaniem idealnym rozwiązaniem na > ogrzewanie. Jest praktycznie bezobsługowa, wydajna, a przy tym > przyjazna dla środowiska. Jeśli dodatkowo zainwestujesz w > fotowoltaikę możesz być pewny, że ogrzewanie w ten sposób > nie będzie drogie. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej > informacji na jej temat, to na stronie: > iochota.pl/artykul/jak-dziala-pompa-ciepla/1186103 > jest artykuł, który mówi jak działa pompa ciepła. > Poświęć mu chwilę :) Jestem tego samego zdania. Kiedyś rozważałam pompy ciepła a potem nie wiedziałam w końcu czy jest sens montować. Koniec końców zdecydowałam się i nie żałuję. https://www.klimatyzacjalodz.com.pl/pompy-ciepla
|
|
Jak najbardziej jeśli ktoś się właśnie zastanawia nad takim rozwiązaniem to ja jestem przekonany, że to właśnie pompy ciepła będą bardzo dobrą opcją. W każdym razie mnie najbardziej interesuje technologia z https://www.aircon.panasonic.eu/PL_pl/ranges/aquarea/ i myślę, że każdy powinien się nią zainteresować.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |