Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ogrzewanie elektryczne |
Czy posiadacie ogrzewanie elektryczne i jesteście w stanie określić miesięczny koszt takiego ogrzania mieszkania?zastanawiam się nad centralnym ogrzewaniem , lecz wiąże się to niestety z dymem brudem i wiecznym pilnowaniem pieca i nie wspomnę o noszeniu węgla na 2 pietro a do tego muszę wszystko zakupić bo są piece kaflowe do likwidacji ,a elektrycznym mieszkanie dosyć wysokie 3,20m i jest około 45m2 chodzi mi dokładnie o cenę gdyż wolę zapłacić więcej i nie paskudzić sobie mieszkania dymem i opałem w piecu,tylko jeszcze nie jestem świadoma jaki jest taki koszt mniej więcej dlatego też chętnie poczytam wasze opinie na ten temat jeśli macie inne pomysły śmiało pisać dziękuję i pozdrawiam:)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ogrzewanie elektryczne |
Piecyk na gaz, ogrzewa 50 metrów, opary wychodzą na zewnątrz. Więcej na ten temat w sklepie przy GASPOL
|
|
Bardzo drogo nawet o tym nie myśl.Jak coś to tylko gazowe.
|
|
Freszka...drogo. Spotkamy się to pogadamy na ten temat.
|
|
enya jak się spotkamy to już pewnie będziemy oblewać mieszkanko:)decyzja już padła piec zakupiony jutro jedziemy po grzejniki i rury,elektryka odpadła,dobranoc :)
|
|
Jeszcze o kilku sprawach muszę Ci naświetlić cobyście sobie bidy tym ogrzewaniem nie narobili :) Freszka wpadnij dzisiaj w wiadome miejsce :)
|
|
A jak to wypada w stosunku do ogrzewania gazowego? Co jest tańsze?
|
|
Ja takie ogrzewanie wykorzystuję na swojej działeczce.
|
|
Ogrzewanie elektryczne jest bardzo drogie. Nie polecam bo w poprzednim mieszkaniu mielismy takie oraz comiesięczne opłaty były bardzo wysokie. Obecnie mamy ogrzewanie gazowe oraz są o wiele mniejsze. Nie mamy podłączenia do sieci miejskiej ale bez problemu można sobie zamontować zbiornik na podwórku ( mieszkamy w domu): http://www.amerigas.pl/pl/gaz-dla-domu.html Dom jest dobrze ocieplony. Koszta są mniej więcej takie same jak w przypadku ogrzewania węglem.
|
|
Ogrzewanie elektryczne to najdroższe rozwiazanie, chyba że w piecyku palisz banktotami. Czy gazowe czy olejowe to kwestia cen które się wciąż zmieniaja. Zostają jeszcze pelety.
|
|
kalkulator zużycia prądu również jest bezlitosny dla ogrzewania elektrycznego... Wychodzi po prostu za drogo, ale jeśli nie ma innego wyjścia to trzeba... Można spróbować jeszcze ocieplić w inny sposób, ale sam już nie wiem czy to ma sens...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |