poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
ogrzewanie elektryczne

Czy posiadacie ogrzewanie elektryczne i jesteście w stanie określić miesięczny koszt takiego ogrzania mieszkania?zastanawiam się nad centralnym ogrzewaniem , lecz wiąże się to niestety z dymem brudem i wiecznym pilnowaniem pieca i nie wspomnę o noszeniu węgla na 2 pietro a do tego muszę wszystko zakupić bo są piece kaflowe do likwidacji ,a elektrycznym mieszkanie dosyć wysokie 3,20m i jest około 45m2 chodzi mi dokładnie o cenę gdyż wolę zapłacić więcej i nie paskudzić sobie mieszkania dymem i opałem w piecu,tylko jeszcze nie jestem świadoma jaki jest taki koszt mniej więcej dlatego też chętnie poczytam wasze opinie na ten temat jeśli macie inne pomysły śmiało pisać dziękuję i pozdrawiam:)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ogrzewanie elektryczne

Piecyk na gaz, ogrzewa 50 metrów, opary wychodzą na zewnątrz. Więcej na ten temat w sklepie przy GASPOL

Bardzo drogo nawet o tym nie myśl.Jak coś to tylko gazowe.

Freszka...drogo.
Spotkamy się to pogadamy na ten temat.

enya jak się spotkamy to już pewnie będziemy oblewać mieszkanko:)decyzja już padła piec zakupiony jutro jedziemy po grzejniki i rury,elektryka odpadła,dobranoc :)

Jeszcze o kilku sprawach muszę Ci naświetlić cobyście sobie bidy tym ogrzewaniem nie narobili :) Freszka wpadnij dzisiaj w wiadome miejsce :)

A jak to wypada w stosunku do ogrzewania gazowego? Co jest tańsze?

Ja takie ogrzewanie wykorzystuję na swojej działeczce.

Ogrzewanie elektryczne jest bardzo drogie. Nie polecam bo w poprzednim mieszkaniu mielismy takie oraz comiesięczne opłaty były bardzo wysokie. Obecnie mamy ogrzewanie gazowe oraz są o wiele mniejsze. Nie mamy podłączenia do sieci miejskiej ale bez problemu można sobie zamontować zbiornik na podwórku ( mieszkamy w domu):
http://www.amerigas.pl/pl/gaz-dla-domu.html

Dom jest dobrze ocieplony. Koszta są mniej więcej takie same jak w przypadku ogrzewania węglem.

Ogrzewanie elektryczne to najdroższe rozwiazanie, chyba że w piecyku palisz banktotami. Czy gazowe czy olejowe to kwestia cen które się wciąż zmieniaja. Zostają jeszcze pelety.

kalkulator zużycia prądu również jest bezlitosny dla ogrzewania elektrycznego... Wychodzi po prostu za drogo, ale jeśli nie ma innego wyjścia to trzeba... Można spróbować jeszcze ocieplić w inny sposób, ale sam już nie wiem czy to ma sens...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org