Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
osierocone kociaki szukają zastępczej mamy, kotki karmiącej! |
Moja kotka zmarła dzisiaj :( osierociła pięć 10-dniowych kociąt! Maluchy nie chcą pić z butelki, odmawiają jedzenia, w związku z czym szukam kogoś kto ma karmiącą kotkę i mógłby przyjąć chociaż po jednym moim kociaku. Wymagają jeszcze 25 dni karmienia. PROSZĘ O POMOC! wiadomości proszę kierować na maila lub w komentarzu z numerem kontaktowym... mam nadzieję, że znajdzie się jakaś dobra osoba i pomoże maluchom! <3
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: osierocone kociaki szukają zastępczej mamy, kotki karmiącej! |
Moze karmisz mlekiem krowim, w romanie jest specjalne mleko na bazie kociego. A jak nie do szukać porady u weta.
|
|
Zamiast butelki użyj strzykawki i delikatnie do pyszczka wstrzykuj mleko. Ja tak robiłem i się sprawdzało, wychowałem dwa porzucone mioty. Ważne żeby miały ciepło. Mleko może być i krowie jak nie ma innego.
|
|
Kota to ty masz w głowie dziewczyno,żebyś ty chciała pomóć dzieciom którym zmarła matka to inna sprawa,kotka zmarła i osierociła kociaki to ci pech,trzeba było jej pilnować żeby się nie dy....kiedy pogrzeb?
|
|
Re. Shadowrón Każdy pomaga jak uważa. Ciekawe czy ty dałeś te złotówki na ten cel. Jeżeli tak to ok. Jeżeli nie to nie krytykuj. Bo dzisiaj takich ludzi jest dużo.
|
|
Obojętnie czyja matka odeszła trzeba ratować życie to teraz jest najważniejsze,kociątka można karmić gumową gruszką do odsysania dla niemowląt, najmniejszy rozmiar i podawać mleko krowie,jest miękka i nic nie uszkodzi .Ja tak uratowałam 5 kotków ,jest trochę pracy i poświęcenia, ale potem satysfakcja ogromna życzę powodzenia
|
|
Re.syyx,skoro masz takie dobre serce to przygarnij kotki i się nimi zaopiekuj,bo wiesz dużo ludzi tylko gadać i pisać potrafi a to trzeba przeobrazić w czyn,to czy dałem czy nie dałem to nie twoja sprawa...
|
|
Właśnie w tym temacie się pomyliłeś. Ja tez pomagam zwierzakom i pamiętaj, że na to co mają do wykonania w życiu większego mózgu im nie potrzeba. Nam dane jest nieograniczony rozwój intelektualny, ale wyrządzamy więcej szkód w naszym życiu. I tobie życzę dobrego dym.......tylko uwazaj
|
|
|
Czy udało się uratować kociaczki ?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |