Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
tatar |
Gdzie w Łomży zjem prawdziwy ,dobry tatar? Pomysłowo.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: tatar |
Nikt nie robi siekanego, wszyscy mają mielony. Musisz zrobić sam.
|
|
Też bardzo lubię tatara. Proszę,podawajcie przepisy.
|
|
wołowina (polędwica) cebula, musztarda, oliwa, sól pieprz, żółtko, ogórek kiszony. Wszystko w odpowiednich proporcjach :) smacznego
|
|
Ja się chyba nigdy nie przekonam do tatara :) surowizna nie dla mnie chyba ;) Kredyt bez BIK http://rachunki.pl
|
|
Wielu nie bacząc na szkodliwość dla wątroby (bo zawiera w swym składzie benzoesan sodowy) dodaje tzw. magi w płynie. Smak poprawia ale wątróbce szkodzi. Można też dodać koncentratu pomidorowego to nie będzie tak szybko czerniał. Jajko przed pobraniem żółtka umyć w wodzie z dodatkiem sody (może być kaustyczna, bo kiedyś się w proszku Miraxie myło a on ją zawierał) na 7 dokładnie 7 sekund we wrzątku zanurzyć aby uniknąć salmonelli. Jajko musi być koniecznie kurze, żadne inne. Kacze z reguły wszystkie, chociaż też białe bywają to mają salmonelle. Smacznego.
|
|
Kiedyś w Satyrze najlepszy był taki posuszony, a tak na serio to nie musi być z polędwicy dobry jest z szynki czy goleni wołowej oczywiście. Nie jestem pewien czy wszystkim odpowiada wersja siekana ja wolę mieloną + dodatki 200 gr wołowego, żółtko, olej rzepakowy, sól, pieprz naturalny, posiekany drobno ogórek kiszony lub konserwowy, cebula, 3 łyżki wody i dobrze wymieszać. Polecam z pieczywkiem czosnkowym, zimną wódeczką i dobrym koleszką bo kobiety nie zrozumieją waszego zachwytu i podziwu dla tego prostego dania. SMACZNEGO
|
|
A własnie że my kobiety rozumiemy wasz zachwyt przynajmniej nie które, uwielbiam tatar najlepszy jadłam u kolegi sam go zrobił nigdy nie jadłam takiego dobrego żadna koleżanka nie zrobiła lepszego, uważam że mężczyźni królują w robieniu tej potrawy i do tatara cebulka żadnych ogórków psują smak.
|
|
spermy dodał ? Do byka nie podchodż z przodu, do konia z tyłu, a do IDIOTY - w ogóle!
|
|
Jeśli to to co myślę, to dziękuję :) Piszę poprawnie po polsku.
|
|
To było do @jestem oczywiście :) Piszę poprawnie po polsku.
|
|
dobry tatar pewnie i lubi popić z miękkiej szyjki Do byka nie podchodż z przodu, do konia z tyłu, a do IDIOTY - w ogóle!
|
|
ale smaka mi narobiliście.Chyba na chybcika jutro z biedrony opucuję.
|
|
do vox populi dno jakie reprezentujesz na tym forum nie zna granic. Wiem ,że to dla ciebie komplement ,bo człowiek zdrowy psychicznie tobą gardzi. Pomysłowo.
|
|
dobromil a jaki ty reprezentujesz poziom ? Autor: Dobromil (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) JEBAĆ TIBIE JEBAĆ TIBIE. KURESTWO JEBANE!!!!!!! Autor: Dobromil (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) M_L masz wpizde Autor: Dobromil (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Skurwysyństwo. Tylko by zabijali sukinsyny Autor: Dobromil (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Prometeusz dziwki jeba na twoja stara robi z ciebie mielone jak cie napierdala młotem i cie kastruje. Autor: Dobromil (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) KUR.WA slamsy jeb.ane mogli chociaż uprzedzić,gdzie są te pamiatki( napisy) Teraz tylko jechać do białego i te kureskie grafy im pomazać...Tak trzeba zrobić.
|
|
ty farmazoniarzu dawaj linki do tych wpisów ,za kłamstwo powinieneś zostać zablokowany przez admina Pomysłowo.
|
|
Autor: Dobromil , kto tu kłamie? Autor: Dobromil (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) JEBAĆ TIBIE JEBAĆ TIBIE. KURESTWO JEBANE!!!!!!! www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&t=200498&a=2 Autor: Dobromil (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) M_L masz wpizde http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=159967&t=159936 Autor: Dobromil (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Skurwysyństwo. Tylko by zabijali sukinsyny www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=166107&t=166107 Autor: Dobromil (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Prometeusz dziwki jeba na twoja stara robi z ciebie mielone jak cie napierdala młotem i cie kastruje. www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=166107&t=166107 Autor: Dobromil (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) KUR.WA slamsy jeb.ane mogli chociaż uprzedzić,gdzie są te pamiatki( napisy) Teraz tylko jechać do białego i te kureskie grafy im pomazać...Tak trzeba zrobić. 4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=204519&t=204229&v=t www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=205839&t=204229 Do byka nie podchodż z przodu, do konia z tyłu, a do IDIOTY - w ogóle!
|
|
Większość tych postów to nie są moje posty ,większości linków które wkleiłeś nawet nie można otworzyć. Zakłamańcu zacznij naprawiać świat od siebie ,wstyd za takich ludzi.. Pomysłowo.
|
|
klikasz w każdym temacie na : Autor: Dobromil ( to zaznaczone niebieskim kolorem) klikasz na profil użytkownika i masz TU i wcześniej tą samą osobę ! a licznik bije hahaha Imię (nazwa) użytkownika: Dobromil Posty: 982 Imię: Pomysłowy Dobromil ICQ ICQ: http://www.rzuceniepalenia.pl/userbar.gif ICQ Status AIM AOL: http://www.rzuceniepalenia.pl/userbar.gif Jabber Jabber: http://www.rzuceniepalenia.pl/userbar.gif np tu: [URL]www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&t=200498&a=2 [/URL] http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=159967&t=159936 [URL]www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=166107&t=166107[/URL] [URL]4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=204519&t=204229&v=t[/URL] a teraz : http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=721240&t=721240 i co pluć ci w twarz, a ty dalej powiesz, że deszcz pada? Do byka nie podchodż z przodu, do konia z tyłu, a do IDIOTY - w ogóle!
|
|
kilka nie weszło - wkleić adres ręcznie do wyszukiwarki Do byka nie podchodż z przodu, do konia z tyłu, a do IDIOTY - w ogóle!
|
|
kilka nie weszło? właśnie plujesz sobie w twarz ,bo plujesz pod wiatr. Jesteś żałosny. Pomysłowo.
|
|
durniu, sam sobie dalej zaprzeczasz, i tu KONIEC polemiki z DEBILEM ! kto chce wpisuje w wyszukiwarkę adres i wszystko jasne - łatwe to do sprawdzenia dalej No Comment ! szkoda słów i kopania się z koniem! nie odpisuj, bo ludzie nie są zainteresowani twoją głupotą, a kogo to \"bawi\" niech najpierw sobie sprawdzi podane linki i sam oceni , jesteś fałszywą , kłamliwą mendą i tyle! żegnam ozięble! Do byka nie podchodż z przodu, do konia z tyłu, a do IDIOTY - w ogóle!
|
|
w tej chwili używasz słów ,które świadczą o twojej kulturze osobistej . Jeśli faktycznie jesteś tak tempy to gratuluje prostactwa. Pomysłowo.
|
|
chłopczyku, teraz nagle \"kultury\" osobistej nabrałeś, a jak to było w/w tematach? każdy kto chce może sprawdzić twoją wiarygodność Do byka nie podchodż z przodu, do konia z tyłu, a do IDIOTY - w ogóle!
|
|
Do vox populi ! ,a w konsekwencji do rzeczy. Jeśli byłbym na twoim poziomie widząc temat odnośnie mojego niku założył bym identyczny tytułując go twoim jakże nikczemnym nikiem.. Pomysłowo.
|
|
synku, nie widzisz, że jaja sobie robię z ciebie i w konsekwencji twojej głupoty , pokazuję FAKTY świadczące o twoim CHAMSTWIE? co to tu jest łatwe do sprawdzenia, ja operuję faktami, a ty zapierasz się jak żaba błota GOWNO i CHAMSTWO się ciebie trzyma i trudno będzie i się szamba pobyć, chłopcze trochę pokory! Do byka nie podchodż z przodu, do konia z tyłu, a do IDIOTY - w ogóle!
|
|
wkleiłeś linki ancymonie ,które w większości nie działają. Szpąciciel.to twoje drugie imie ,a co do cha.mstwa to znasz się na tym najlepiej na tym forum. Pomysłowo.
|
|
dupku, ale nawet w \" mniejszości\" dokumentują twoje chamstwo i prostactwo , a każdy adres mogą ludzie sprawdzić , co za uparty CIUL ? CHŁOPIE , TOBIE DALEJ PLUĆ W TWARZ , A ty JAK TA ŚWINIA, DALEJ TWIERDZISZ, ŻE DESZCZ PADA ! cyt z twoich postw: Re: tatar \"Autor: Dobromil (---.113.introlan.pl) Data: 21-10-15 00:22 ty farmazoniarzu dawaj linki do tych wpisów ,za kłamstwo powinieneś zostać zablokowany przez admina\" Do byka nie podchodż z przodu, do konia z tyłu, a do IDIOTY - w ogóle!
|
|
biada ci fałszywy człowieku. Pomysłowo.
|
|
Nie lepiej byłoby przygotować Ci go samodzielnie? To nie jest takie trudne. Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak go przyrządzić, zerknij tu: https://www.przepisy.pl/przepis/delikatny-tatar-w-jajach
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |