Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
sasiedztwo |
Od pewnego czasu na ulicy Nowoprojektowanej sa urzadzane seanse polegajace na ciemiezeniu i znieslawianiu dobra sasiada. Metoda dokladnie opracowana,zmienia sie tylko miejsce i sasiad,ktory tym kieruje. Podam fakty: dzisiaj jest to praca u pana Swieckiego,ktory jest moim sasiadem o wielu,wielu lat. Doszlo do takich stanow rzeczy ,ze samodzielnie scina sie brzozy,poniewaz nie wyrazilam wczesniej zgody na taka dzialalnosc! Wrocilam do Polski po 30 latach i od tego momentu wszelkie bolaczki,ktore nie byly oficjalnie wypowiedziane za czasow zycia moich rodzicow,teraz staly sie zywe i \"upierdliwe\"! Imie moje i moich rodzicow jest znieslawiane,padaja wyzwiska pod adresem mojej rodziny,jest to odleglosc okolo 50 m -slychac to i widac ta cala inscenizacje Jak na przyslowiowej dloni. Jutro moze przejdzie do pana Grochodzkiego,ktory rowniez mial zastrzezenia do mojego drzewka,ktore jest w moim ogrodzie i ktore ma liscie.Jak kazde zywe drzewo traci je w okresie jesiennym. Proby normalnej sasiedzkiej rozmowy pan Grochodzki od razu skomentowal,ze moi rodzice nie byli zdolni do tego ,zeby mu w tym kierunku pomoc i ja rowniez naleze do tego pokroju ludzi,jak moja rodzina! Czyli mowiac jednym slowem - Nagonka na sasiada ! Kazdy z nich w kazda niedziele uczeszcza na msze swieta i jest wiernym katolikiem! Pytam sie tylko,gdzie tu sa przeslanki milosci blizniego? Pozostala tylko nienawisc i zemsta\" nietoperza\" ! Czy tym sposobem mozna cos osiagnac? Po tylu latach nieobecnosci w Polsce nie bylam przyzwyczajona do takich zachowan sasiedzkich! Nikomu nic zlego nie zrobilam! Pania Grazyne z domu Grochowska przyjelam mile w moim domu jak sasiada,ktorego od dawna nie widzialam.Wizyta nie byla nawet zapowiedziana. Cieszylam sie ,ze mozemy wspolnie porozmawiac! Bylo to 1,5 roku temu. Bylam zdziwiona,ale jak mowi przyslowie \"gosc w domu-bog w domu \" Kazdego z moich sasiadow znam od dziecka,bo tu na Lomzycy mieszkali moi dziadkowie Grudzinscy,rodzice moi i ja teraz objelam dom wraz z ogrodem. Chcialabym przekazac ta droga,ze to nie jest metoda ,jaka sobie wybrali niektorzy mieszkancy ulic .
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: sasiedztwo |
co do drzewek to nie wiem czy tak mogą,zgłosi sie jutro PANI do straży miejskiej,badz do ochrony środowiska,niestety w życiu bywa tak,że raz pod górkę raz z niej....,ma Pani też obok sąsiadów państwa O....,SŁUŻĄ miastu zwrócić sie do nich może coś poradzą
|
|
ot żeby ludzie mieli takie problemy jak wyżej napisane...
|
|
halo tu gowno........ gowno wszedzie polska juz zdechla dawno, teraz nas sie dobija, czas sie obudzic i to sobie uswiadomic mto nie takie trudne LD poprostu polska jest juz zdechla, pozdro dla kumatych
|
|
szarowiak powiem tak nigdy nie zaznałeś upierdliwego sąsiada, ale może się jeszcze doczekasz. My mieliśmy sąsiada , który pozagniatał nogami małe indyczaki , bo ich mama za blisko przyszła płota i poprzechodziły. Jak kura przefrunęła , a złapał to w rękach nogi połamał i przerzucił nam na podwórko. ILE mama łez wylała. Sąsiad żył prawie do setki. Nikomu nie życzę takich ludzi obok.
|
|
hahaha, za jednego indyczaka goscia bym spral tak w nocy jakby poszedl sie odlac ze by zdechl na drugi dzien kolezanko, masz miekkie serduszka to miej mocna dupe, tyle napisze z sasiadami zyje w zgodzie, i mam dobrych sasiadow , mieszkam na wsi i wskazuje wszystko na to ze powoli beda oni odemnie zalezni,
|
|
Zawiało grozą i promilami sądząc po tych wypocinach.
|
|
Strasznie szarowiak nadpobudliwy jesteś, w sumie nie dziwię się klawiatura nie odda więc można poudawać kozaka.
|
|
to sie uspokajajcie nawzajem, jesli tacy jestescie spokojni to na hooj tu sie udzielacie? wszysto gra mozecie wrocic do swojego wyscigu szczorow
|
|
Tym szarikiem powinny się zainteresować jakieś służby zanim zrobi komuś krzywdę.
|
|
dziekuje za odpowiedz i doradztwo ! Temat sasiedztwo nie jest prostym tematem,ale zawsze dobra rada jest mile widziana. Pozdrawiam
|
|
trochę tak nie bardzo pisać nazwiskami.. ;)
|
|
konfidenci zawsze w pogotowiu, nara cwele
|
|
reprodukcja takich wybryków jak \"szarik\" powinna być karalna ...
|
|
i jak PANI sobie radzi>>juz jest w miare spokojnie
|
|
Co do drzew to też bym zgłosił odpowiednim służbom.
|
|
Temat w polowie zazegnany,podalam nazwiska osob, poniewaz w ten sposob unika sie zbednych nieporozumien. Podalam rowniez swoje nazwisko,co dalo mi mozliwosc kontaktu z panem Swieckim. Nie ma jak to bezposrednia komunikacja z podaniem sobie reki na zgode ! Pozdrawiam
|
|
Nie można było tak od razu?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |