Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
WILCZURY pilnujące TRAMPOLINY - czy ktoś opiekuje się psami |
piszę na forum bo być może ktoś mieszka w okolicy Wygody.Przejeżdżam tam 2 razy dziennie do pracy i zauważyłam że od około 10 dni ktoś zamknął dwa duże owczarki niemieckie na prawie pustej działce.Prawie - bo na środku działki jest TRAMPOLINA(rozstawiona w lipcu tego roku)Rozumiem że właściciel działki jak i trampoliny wpadł na świetny pomysł i dorzucił tam dwa psy które nie wiem czy otrzymują codziennie coś do jedzenia.Nie mają budy tylko \"daszek\" pod którym oczywiście w takie noce jak wczoraj (minus 2 st.) psu ma wystarczyć. Oba psy zatem leżą skulone w trawie. Na środku stoi wiadro - być może jest tam woda, może nie.Z każdym dnie chyba jes gorzej gdyż dzisiaj ok 15.00 próbowały wydostać się zza ogrodzenia i kopały spory dół.. nie mam pojęcia czy sąsiedzi w Wygodzie patrząc co mają za oknem robią coś z tym czy udają że nic się nie dzieje... Ale szczytem DEBILIZMU jest wrzucać dwa psy na pustą działkę z TRAMPOLINĄ do pilnowania. Jeśli będą zainteresowani - podaję adresik : Leśna 18 Mam nadzieję że właściciel RUSZY dupe i przynajmniej zrobi psom porządną budę
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: WILCZURY pilnujące TRAMPOLINY - czy ktoś opiekuje się psami |
Do domu je weź. Wpakuj do swojego łóżka, okryj ładnie kołderką, a sam leć waruj przy tej trampolinie.
|
|
On je tresuje by nauczyły się skakać po piwo.Żart. Z chęcią udostępnił bym temu DEBILOWI jedną taką noc pod chmurką, jedną,bo drugiej by nie wyrobiła ta wredna,bezduszna GNIDA.
|
|
Proponuję to zgłosić. Czy policji, czy nawet do schroniska. Być może dobra dusza zajedzie, sprawdzi i oceni sytuację. Być może wystarczy zapukać do sąsiada? Zapytać, czy widzi kogoś? Czy ktoś przyjeżdża do psów? Warto sprawdzić, bo może być za późno!!
|
|
zen1, proponuję, abyś telefonicznie zawiadomił policję o swoim PODEJRZENIU pozostawieniu psów samych sobie/niewłaściwym sprawowaniu opieki nad nimi. Wówczas policja będzie musiała podjąć działania, aby poczynić ustalenia w tej kwestii. A niewątpliwie, skoro podajesz, że psy nie mają w zasadzie gdzie się schronić (bo tego śmiesznego daszku nie należy liczyć), to ktoś najprawdopodobniej sprawuje nad nimi niewłaściwą opiekę. Pozdrawiam i brawo za wrażliwość.
|
|
Niedługo ten CZUB przywiezie pieskom łomy. Bo jak zaczną się większe przymrozki by mogły się przebić do wody w naczyniu gdy ta zostanie ścięta na wierzchu przez niską temperaturę.
|
|
czy ktoś może jechać tam i sprawdzić? kto jest na miejscu i może interweniować?? a może ktoś już dzwonił w tej sprawie?
|
|
A może najpierw ludzie spytajcie się sąsiadów o opinie a nie linczujecie juz właściciela.... ludzka nienawiść nie zna granic, żeby sąsiedzi donosili na siebie nawzajem wstyd. A skąd wiecie co ten właściciel tam trzyma w garażu? Zazdrościcie? Po to jest pies żeby pilnował i jego miejsce jest na dworze. Do domu pod koldre to se możecie wziąć kota.
|
|
Ty chyba nie rozumiesz problemu lomza_team
|
|
lomza_team.... Miejsce psa to jest w domu...nie jestem dzikim zwierzem by żył na dworzu... To członek rodziny...chyba córki czy syna nie trzymasz na dworzu... A jeśli już musi być na dworzu to w ocieplanej budzie z wybiegiem...;-/
|
|
lomza team - widzę że dokładnie wiesz o co chodzi...GARAŻ - nie napisałam tego w poście ale ty o tym doskonale wiesz...rzeczywiście jest tam garaż. Rozumiem że wiesz doskonale o którą działkę chodzi - WYGODA, POLNA 18 (nie leśna jaK wcześniej napisałam) Zapewne bardzo cenne rzeczy tam ma właściciel jeśli pilnują go dwa psy. Psy jeśli mają być na dworze - muszą mieć budę, chociażby schronienie przed mrozem, deszczem a nie mogą leżeć skulone na trawie. Widać że owczarki są zadbane, ale jak można psy zostawić same sobie z wiadrem wody!! przecież przy mrozie -3 st. ta woda zamarznie. Liczę na to że sąsiedzi których okna są skierowane na działkę z psami widzą co się dzieje i będą reagować. Jeśli psy będą w takim stanie (bez budy, zostawione samym sobie) w listopadzie kiedy będzie gorsza pogoda to zgłoszę to na policję.
|
|
Fakt psy powinny mieć możliwość schronienia jeśli przebywają na dworze...Jak mawiają:\" Należy się jak psu buda\" :)
|
|
LUDZIE!!!CZY KTOŚ OGÓLE KARMI TE PSY??? OD 2CH DNI NIE MAJĄ NAWET WIADRA Z WODĄ !!!!, z jęzorami na wierzchu biegają po działce, są tak ogresywne że nie ma szans żeby im podac miskę z wodą WŁAŚCICIEL!!!rusz dupe i nakarm swoje psy!!!
|
|
Zen nie czekaj bo zdechno z głodu albo z pragnienia tylko zadzwoń może wtedy ktoś się zainteresuje i pouczy właściciela jak opiekować się psami. Mój pies w domu jak nie ma wody to wali w miskę łapą do tej pory aż dostanie. A one bez wody tyle czasu szkoda zwierzaków. Jak masz możliwość to spróbuj butelkę z wodą przez siatkę czy tam inne ogrodzenie trochę włożyć i lać wodę może zrozumieją i się na piją
|
|
Albo sąsiadów trzeba zapytać co i jak może mają numer tel do właściciela.
|
|
Zgłoś to na policję, na takie traktowanie zwierząt jest paragraf i co raz częściej zapadają wyroki skazujące. Nie czekaj aż psom stanie się krzywda! ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
Tak, zgłoś to na policję, bo jeśli właściciel tam nie mieszka, to policja ma możliwość, aby go odnaleźć , pouczyć, lub ukarać.
|
|
A może właściciel przyjeżdża wcześnie rano lub późnym wieczorem i nikt go porostu nie widzi ??
|
|
Bud też nikt nie widzi ? Może późnym wieczorem je wystawia, a wczesnym rankiem chowa?. Zrozumiałam z założonego tematu, że bud nie ma.
|
|
buda pojawiła się dzień po napisaniu przeze mnie posta na forum...domyślam że że właściciel przeczytał o sobie i informację. Buda jest, wiadra z woda nie ma.psy wyglądają na spragnione od 2ch dni.są bardzo agresywne, nie ma szans na podejście do ogrodzenia.
|
|
Z psami jest wszystko ok! Skończ już ten temat głupia babo i zajmij się czymś pożytecznym!
|
|
Jestem za, jak wyżej. Temat do zamknięcia.
|
|
Super że jest ktoś taki jak zen1 być może to dzięki tobie psy mają budę
|
|
juz zdechly co za szkoda ---------------------------------------------
|
|
wystarczy zadzwonic do naszego schroniska , panie ze schroniska same podjada i ocenia sytuacje a potem zareaguja odpowiednia
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |