Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
moskitiery |
gdzie kupie moskitiery do okien i dzwi w lomzy i jaka cena ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: moskitiery |
naj taniej za abc firma janex czy jantex wrrrr
|
|
carpexim -za moskitiery na 4 małe okna w zeszłym roku chyba ok. 200 zł lub trochę drożej
|
|
jantex chyba
|
|
W farbexie widziałem
|
|
podajcie adresy tych firm:)) nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
Porządna moskitiera to kilka dyszek - taka z systemem demontażu, np. na rzepy. I taka moskitiera powinna bez większych problemów przetrwać wiele sezonów minimum kilka - u nas 3 sezon ta sama i wszystko jest ok.
|
|
|
Ło matko, tak koniecznie na to pożyczka potrzebna hehe... zwracajcie również uwagę na kolory - najczęściej są białe i czarne. Jedne i drugie mają plusy i minusy, ale moim zdaniem korzystniejszym rozwiązaniem z tych dwóch są czarne - nie widać na nich plam, białe wyglądają bardziej jak firanki.
|
|
Ja mam u siebie na plasikowych oknach zainstalowane moskitiery - mocowanie - taśma z jednej strony klejąca a z drugiej rzep. Do tego rzepa przyczepia się moskitierę. Dobry pomysł z takim mocowaniem, bo bez problemu ściąga się siatkę i pierze ją. Osobiście kupowałam moskitiery na allegro (ceny nie były zastraszające - ok 12zł za jedną o wymiarach 180x180, w komplecie z rzepem). Do wyboru był biały i czarny kolor siatki. halinów geodeta biuro księgowe piaseczno
|
|
Niby w temacie a na dole ..... pozycjonowanie ...... kolejna nędza zarobkująca na forum
|
|
No niestety :( Nasze są na rzepy, ale porządne - Tesy, w tv ich pokazywali. Przede wszystkim są trwałe, nie na jeden sezon, skuteczne, nie niszczą ich warunki atmosferyczne. Moja koleżanka np. nie zdejmuje ich na zimę, ale to już chyba lekka przesada.
|
|
Jak są instalowane balkonowe moskitiery i czy nie ma z nimi problemów? Bo na balkon się przecież co trochę wychodzi, zgadza się? Nie są uszkodzone po kilku tygodniach korzystania? Coś takiego łatwo ściągnąć, tym bardziej przy dzieciach.
|
|
Na ulicy krótkiej jest sklep z moskitierami. Właściciel jest budowlańcem tylko od 30 lat i sam wykonuje montaż moskitierów. Prawdziwy profesjonalizm.
|
|
zamawiałem 6 lat temu w Carpexim okienne i drzwiowe na balkon i jak na razie z żadną nic się nie dzieje. Polecam
|
|
Na Bema dobre robią
|
|
Beatka - u nas to takie trzy wiszące moskitiery, zainstalowane na rzepy - na tasmuj.pl je masz. Ale też przeglądaj, bo można kupić takie ramy na których umieszcza się moskitierę, wiele zależy od tego czy macie na coś takiego faktycznie odpowiednie warunki.
|
|
A to jest skuteczne? Owady się nie przedostają? Bo wtedy nie jest już tak, że masz idealnie wszystko zamknięte - na dole musisz mieć jakąś wolną przestrzeń, zgadza się?
|
|
kempa szmato spadaj z tego forum
|
|
Masz wolną przestrzeń, ale muchy to raczej wysoko, co nie? Poza tym - ile masz tej wolnej przestrzeni? Tyle co nic. Okna zabezpieczone, większość drzwi balkonowych również, więc teoretycznie problem rozwiązany. U nas pojawiają się muchy, ale to jakaś jedna na kilka dni, tak jest spokój.
|
|
Moskitiery w sumie fajny pomysł, może sam sobie zorganizuję do domu. Dzięki za podpowiedzi! __________________________________ chwilówki online - chwilowki-online365.pl
|
|
Moskitiera to rewelacyjne rozwiązanie!! Ja jakoś nie mogłem się do niej przekonać, ale w końcu po jakimś czasie kupiłem ją i zamontowałem na oknach. A trochę tego jest - cztery okna na wysokość prawie całego mieszkania. Teraz w końcu mogę wieczorem otworzyć balkon i okna i mieć pewność, że w mieszkaniu nie znajdzie się żaden nieproszony gość. Póki co jest to moim zdaniem całkiem skuteczne i niedrogie rozwiązanie. I co też ważne nie jest tak bardzo widoczna, bo ta siateczka jest dość drobna.
|
|
ja w zeszłym roku założyłam taśme klejącą z rzepem i wszystkie odkleiły się. W tym roku na taśme dwustronną zamontowałam i działa. Paskudnie wygląda jak się okno otworzy ale przynajmniej mi muchy nie wlatują
|
|
A ja nie miałem problemu z tymi rzepami, a moskitiery wiszą już kilka lat przez cały rok. Przetrwały i mroźne zimy i upalne lata. Jedynie co to czasami od silnego wiatru się odklejają, ale bez większej szkody. Ale chyba wszystko zależy od rodzaju kleju na tej taśmie i od tego jak bardzo narażona jest na deszcz, kurz itp. Ja mam osłonięte okna, więc może dlatego nie mam takich komplikacji.
|
|
Roletex ma ciekawe moskitiery. Warto do nich zajrzeć. Mają dobre ceny.
|
|
Powieś folie budowlaną , taniej i ten sam efekt .
|
|
Folia budowlana...to się uśmiałam:)
|
|
Dobrym rozwiązaniem są moskitiery ramkowe, są łatwe w montażu, wygodne i trwałe w przeciwieństwie do moskitier na rzepy. Jak ktoś z Was byłby zainteresowany zakupem, zobaczcie sobie takie http://www.wystroj-okien.pl/Moskitiery-Menu oni wykonują je na zamówienie.
|
|
Według mnie najlepsze moskitiery na balkon czy do okien robi firma tesa do tego ich jakość jest na strasznie wysokim poziomie, łatwy montaż, estetyczny wygląd i co najważniejsze skuteczność. A i cena przystępna. Według mnie to są najlepsze moskitiery na rynku i nie warto szukać innych rozwiązań.
|
|
W tych letnich miesiącach to rzeczywiście bardzo przydatne.
|
|
Też myślę o założeniu w tym roku moskitier, znalazłam nawet ciekawy artykuł na ich temat http://cowidze.pl/moskitiery-na-okna-i-drzwi-jak-dopasowac i widzę, że jest coraz więcej możliwości montażu. Kiedyś zakładanie moskitier do okien było bardzo czasochłonnym zajęciem, trzeba było samodzielnie zrobić ramy, ewentualnie przypinać pineskami do drewnianych ram okiennych, ale zostawały potem dziurki.
|
|
Polecę Masters dobra firma znam ich od dawna. Jeszcze pamiętam że moi rodzice swoje pierwsze żaluzje aluminiowe to kupowali u nich. Ja zamawiałam z kolei moskitiery od nich i też rolety zewnętrzne. Te rolety to głównie opuszczam jak gdzieś wyjeżdżamy tak żeby ewentualnego złodzieja nie kusiło, żeby nam się do domu włamywać.
|
|
2 lata temu u mnie zakładane były moskitiery grodzisk mazowiecki i do tej pory komary w sypialni to mit :D Okno otwarte do wywietrzenia pokoju i żadnych komarów. Trochę bardziej uważam przy drzwiach (pilnuje żeby były zamknięte) bo różnie bywa.
|
|
Nic dziwnego,ze tak wiele osob montuje sobie moskitiery. Ten zwiewny, siateczkowy materiał można zawiesić praktycznie wszędzie, dzięki temu zyskujemy spokój od gryzących i brzęczących współlokatorów. Sama nie znosze komarów. Lato uwielbiam ale komary czasami potrafią skutecznie utrudnić wieczory... Jesli zastanawiacie się nad dobrą firmą to polecam ich: http://medea.net.pl/moskitiery.php Montowali mi moskitiery w domu i osobiscie jestem bardzo zadowolona z ich pracy. Moskitera skutecznie zasłania mieszkanie przed robakami.
|
|
Kasja trollu daj sobie te bieda firemki. Nikt i tak nie będzie od nich kupował.
|
|
marek_19944 napisał(a): > gdzie kupie moskitiery do okien i dzwi w lomzy i jaka cena ? Tutaj polecam zajrzeć - mają moskitiery https://krakow-rolety.com/nasze-realizacje/
|
|
Jednak porządna moskitiera to jest podstawa. Najlepiej jest jednak zdecydować się na https://e-markizy.pl/moskitiery/ . Tutaj oferta jest bardzo korzystna, więc bez problemu znajdziecie coś dla siebie
|
|
No to się z koleżanką zgadzam. Kiedyś kupowałem w pobliskim sklepie moskiiery takie w rolce i szybko się podarły. Obecne mam ramkowe moskitiery na wymiar warszawa, ale zamawiane przez internet ze sklepu Lestore : http://lestore.pl/sklep/moskitiery-okienne
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |