Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Progi zwalniające |
Szukam konkretnych osób, którym upierdliwie przeszkadzają progi zwalniające na ul. Mazowiecka, Ks. Janusza i Rycerska i są zdecydowane by zrobić z tym porządek. Nadmieniam, iż nie mam nic przeciwko takim progom, o ile spełniają one odpowiednie wymagania, normy techniczne i są umieszczone w dozwolonych miejscach. Wszystko jest określone w Dzienniku Ustaw Nr 220 poz. 2181 z 2003r http://www.abc.com.pl/serwis/du/2003/2181.htm Na w/w ulicach jest niestety cała "masa" szykan które tych norm niespełaniają, zagrazają bezpieczeństwu i uniemożliwiają normalny przejazd. Osobiście mam dosyć ciągłego naprawiania uszkodzonego podwozia auta i wymiany pogniecionych rur wydechowych.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Progi zwalniające |
ja zalatwilem kolektor ale pewnie nikt mi za to nie zwroci bo mam obnizone zawieszenie i opdrawia mnie z kwitkiem ze jak bede mial seryjne auto to bedzie ok
|
|
heh, ale masz auto dopuszczone do ruchu więc nie powinno być kłopotu. Poza tym są pewne normy, a nasze szykany ich nie spełniają, więc jest sens powalczyć.
|
|
_wowo to co ty masz za samochud,że ci się podwozie rozwala ?? może rzeczywiście za szybko podjeżdzasz do tego progu?
|
|
Niestety przed każdym progiem zatrzymuje sie, a większość musze pokonywać ze skosa. Na ul. Mazowieckiej omijam jadą chdnikiem/trawnikiem. Nestety takie są realia. Norma ustala wysokość takiego progu, max. 10cm przy jego długości znacznie przekraczającej 50cm. Proponuje przyjżeć sie naszym szykanom.
|
|
facet przesiądz się do autobusu i dupy nie zawracaj. MIESZKAM NA JEDNEJ Z TYCH ULIC I WIDZIALEM MNÓSTWO PRZYPAŁOW KTÓRZY ZASUWALI SWYMI AUTKAMI AZ STACH BYLO PRZEJSC TERAZ JEST SPOKÓJ L pROGI ZROBIŁY SWOJE. stanos
|
|
stanos -> a ty nie przechodź jak sie cykorzysz i czytaj uważnie. Nie piszę ze ma ich nie być. Niech są bo znakomicie pełnią swoją funkcje. Tylko niech będą takie jak ustawodaca przewidział, bo na chwilę obecną to jest samowolka.
|
|
no mnie tez te progi wkur. moze ma ktoś walec albo jakiś cieżki pojazd rozjedzimy je hehehe Jack Daniels rulezzzzzzz
|
|
Progi sa potrzebne to jest teren zabudowany na którym np.moga bawic sie dzieci...Niektóre sa naprawde wysokie i trzeba sie prawie zatrzymywać przed nimi :) ale to chyba dobrze. A nie zdażylo mi sie jeszcze nigdy zaczepić o próg i o takiej sytuacji nie słyszalem...
|
|
Dzieci mogą się bawić na placach zabaw, a ulice są dla pojazdów!!! Zdrówko! >Istnieją ludzie, którzy sądzą, że wszystko, co czyni się z poważną miną, jest rozsądne. /Lichtenberg/ "Bo nie jest światło, by pod korcem stało." Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba. "Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan
|
|
progi powinny zostać ale ich wysokość powinna być jednakowa, w Łomży są trzy przejazdy na których zawsze obcieram podwoziem i na które nigdy nie wjade jak mam kogoś na pokładzie.
|
|
Ejjj Maxxx ! a piraci drogowi nie powinni miec praw jazdy a jeżdza po Polskich ulicach!!
|
|
mieczkos, 'look who is talking' Pare razy mialem okazje z toba jechac... Bez komentarza ; )
|
|
Bo Ty misiek to panikarz jesteś i tchórz ;P Piratem drogowym nie jestem ale czasem lubię troche adrenalinki... wiesz o tym najlepiej :)
|
|
wszelkie szkody w aucie które ma ważny przegląd nie ważne czy opuszczone czy nie nalezy zgłaszać do własciciela drogi mi zwrucono za naprawę układu wydechowego żeby zrobić na złość spółdzielni naprawiłem to w serwisie autoryzowanym toyoty poto aby cena była lepsza do prezesa spółdzielni wystosowałem kilka wezwań do zapłaty i ostrzeżenie że skieruję pozew do sądu i........ulegli obiecałem im nawet przy oględzinach progu że jutro dla zasady zrobię to samo ale z taką kur;; jaką jest spółdzielnia nie chcę się szarpać zróbcie więcej takich wezwan do zapłaty i sami obniżą a może ktoś to zgłośi do prokuratury przecież to zagraża bezpieczeństwu i życiu jaś
|
|
|
Mieczkoś to cipa i mu non stop nic nie pasuje
|
|
To sie ciesz, bo ja z seryjnym zawieszeniem dopiero co po remoncie, z 1 pasazerem zawsze ale to zawsze czepiam podwoziem na progu na Wyszynskiego pod Leader Price co mnie strasznie @#$%^&^$#@#$%^
|
|
Witam. Jedyny poprawnie wykonany próg zwalniający w naszym mieście, to próg przy Szkole Podstawowej nr 10, przy ul. Niemcewicza. Wszystkie progi w mieście powinny tak wyglądać. Głos Rozsądku
|
|
Jest taki jeszcze na Ks. Anny
|
|
Mieczkos nie slyszales o tym, zeby ktos zaczepil o prog zwalniajacy?? No to ja ci moge zrobic mala demonstarcje. Warunek jest tylko jeden kazda szkoda x3 z Twojej kieszeni. Mam co prawda obnizone auto, ale to chyba nie przestepstwo, zeby karac mnie wzniesieniami z kostki brukowej.
|
|
mieczkoś policyjna wywłoko jak masz pisać takie głupoty to lepiej zamilcz. Głos Rozsądku
|
|
Ja myślę że trzeba te progi obniżyć
|
|
te progi to największe dziadostwo źle oznakowane za wąskie za wysokie w sumie jak bym śmigał polonezem to by mi nie przeszkadzało ale mam troche niskie auto i musze napierdalać miską olejową .............
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |