środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Progi zwalniające

Szukam konkretnych osób, którym upierdliwie przeszkadzają progi zwalniające na ul. Mazowiecka, Ks. Janusza i Rycerska i są zdecydowane by zrobić z tym porządek. Nadmieniam, iż nie mam nic przeciwko takim progom, o ile spełniają one odpowiednie wymagania, normy techniczne i są umieszczone w dozwolonych miejscach. Wszystko jest określone w Dzienniku Ustaw Nr 220 poz. 2181 z 2003r http://www.abc.com.pl/serwis/du/2003/2181.htm
Na w/w ulicach jest niestety cała "masa" szykan które tych norm niespełaniają, zagrazają bezpieczeństwu i uniemożliwiają normalny przejazd.
Osobiście mam dosyć ciągłego naprawiania uszkodzonego podwozia auta i wymiany pogniecionych rur wydechowych.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Progi zwalniające

ja zalatwilem kolektor ale pewnie nikt mi za to nie zwroci bo mam obnizone zawieszenie i opdrawia mnie z kwitkiem ze jak bede mial seryjne auto to bedzie ok

heh, ale masz auto dopuszczone do ruchu więc nie powinno być kłopotu. Poza tym są pewne normy, a nasze szykany ich nie spełniają, więc jest sens powalczyć.

_wowo to co ty masz za samochud,że ci się podwozie rozwala ??
może rzeczywiście za szybko podjeżdzasz do tego progu?

Niestety przed każdym progiem zatrzymuje sie, a większość musze pokonywać ze skosa. Na ul. Mazowieckiej omijam jadą chdnikiem/trawnikiem. Nestety takie są realia.
Norma ustala wysokość takiego progu, max. 10cm przy jego długości znacznie przekraczającej 50cm. Proponuje przyjżeć sie naszym szykanom.

facet przesiądz się do autobusu i dupy nie zawracaj. MIESZKAM NA JEDNEJ Z TYCH ULIC I WIDZIALEM MNÓSTWO PRZYPAŁOW KTÓRZY ZASUWALI SWYMI AUTKAMI AZ STACH BYLO PRZEJSC TERAZ JEST SPOKÓJ L pROGI ZROBIŁY SWOJE.

stanos

stanos -> a ty nie przechodź jak sie cykorzysz i czytaj uważnie. Nie piszę ze ma ich nie być. Niech są bo znakomicie pełnią swoją funkcje. Tylko niech będą takie jak ustawodaca przewidział, bo na chwilę obecną to jest samowolka.

no mnie tez te progi wkur. moze ma ktoś walec albo jakiś cieżki pojazd rozjedzimy je hehehe

Jack Daniels rulezzzzzzz

Progi sa potrzebne to jest teren zabudowany na którym np.moga bawic sie dzieci...Niektóre sa naprawde wysokie i trzeba sie prawie zatrzymywać przed nimi :) ale to chyba dobrze. A nie zdażylo mi sie jeszcze nigdy zaczepić o próg i o takiej sytuacji nie słyszalem...

Dzieci mogą się bawić na placach zabaw,
a ulice są dla pojazdów!!!

Zdrówko!

>Istnieją ludzie, którzy sądzą, że wszystko,
co czyni się z poważną miną, jest rozsądne.
/Lichtenberg/

"Bo nie jest światło, by pod korcem stało."
Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

progi powinny zostać ale ich wysokość powinna być jednakowa, w Łomży są trzy przejazdy na których zawsze obcieram podwoziem i na które nigdy nie wjade jak mam kogoś na pokładzie.

Ejjj Maxxx ! a piraci drogowi nie powinni miec praw jazdy a jeżdza po Polskich ulicach!!

mieczkos, 'look who is talking'

Pare razy mialem okazje z toba jechac... Bez komentarza ; )

Bo Ty misiek to panikarz jesteś i tchórz ;P Piratem drogowym nie jestem ale czasem lubię troche adrenalinki... wiesz o tym najlepiej :)

wszelkie szkody w aucie które ma ważny przegląd nie ważne czy opuszczone czy nie nalezy zgłaszać do własciciela drogi mi zwrucono za naprawę układu wydechowego żeby zrobić na złość spółdzielni naprawiłem to w serwisie autoryzowanym toyoty poto aby cena była lepsza do prezesa spółdzielni wystosowałem kilka wezwań do zapłaty i ostrzeżenie że skieruję pozew do sądu i........ulegli obiecałem im nawet przy oględzinach progu że jutro dla zasady zrobię to samo ale z taką kur;; jaką jest spółdzielnia nie chcę się szarpać zróbcie więcej takich wezwan do zapłaty i sami obniżą a może ktoś to zgłośi do prokuratury przecież to zagraża bezpieczeństwu i życiu

jaś

mieczkoś, do jasnej cholery.

Wpakuj 4-5 osób do samochodu i przejedź po w/w progach.

PIRACIE. ;)

Mieczkoś to cipa i mu non stop nic nie pasuje

To sie ciesz, bo ja z seryjnym zawieszeniem dopiero co po remoncie, z 1 pasazerem zawsze ale to zawsze czepiam podwoziem na progu na Wyszynskiego pod Leader Price co mnie strasznie @#$%^&^$#@#$%^

Witam.
Jedyny poprawnie wykonany próg zwalniający w naszym mieście, to próg przy Szkole Podstawowej nr 10, przy ul. Niemcewicza. Wszystkie progi w mieście powinny tak wyglądać.

Głos Rozsądku

Jest taki jeszcze na Ks. Anny

Mieczkos nie slyszales o tym, zeby ktos zaczepil o prog zwalniajacy?? No to ja ci moge zrobic mala demonstarcje. Warunek jest tylko jeden kazda szkoda x3 z Twojej kieszeni. Mam co prawda obnizone auto, ale to chyba nie przestepstwo, zeby karac mnie wzniesieniami z kostki brukowej.

mieczkoś policyjna wywłoko jak masz pisać takie głupoty to lepiej zamilcz.

Głos Rozsądku

Ja myślę że trzeba te progi obniżyć

te progi to największe dziadostwo źle oznakowane za wąskie za wysokie w sumie jak bym śmigał polonezem to by mi nie przeszkadzało ale mam troche niskie auto i musze napierdalać miską olejową .............

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org