Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wszystkim górnikom .....i Barbarom! |
...życzenia zdrowi i pomyślności z okazji ich dzisiejszego święta! ...pamiętacie kilka (-naście) lat temu jak głośno było o tym dniu? Robiliście w szkołach te ich czapki z kilofem i młotem? - jak one się nazywały? - bo zapomniałem! ....a te piuropusze z bibuły! pozdrawiam sentymentalnie! --- PGG
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wszystkim górnikom .....i Barbarom! |
Tak wszystkiego najlepszego! Szczegolne zyczenia dla radnego Piechocińskiego w tym dniu,ktory pokazal nam wszystkim ,że jest pierwszym gornikiem !!! michal
|
|
I ja skromnie dołączę się do tych życzeń ... Wszystkiego dobrego wszystkim Basiom i górnikom - z tego co pamiętam to na naszym forum pisuje jedna Basia .... Serdecznie pozdrawiam Tiger PS Michał a właśnie przymierzałem sie do śniadania a feee Chociaż...... w sumie .......radny Piechociński przynajmniej symbolicznie mógłby uczcić ten wyjątkowy dzień i na najbliższej sesji powinien założyć czapeczkę o której pisał Kefas no i mógłby zatańczyć z którąs z Pań radnych jakiś śląski taniec (chyba chodzony?) :P - tak zwana część artystyczna Acha byłbym zapomniał - takie święta były dawniej okazją do wyeksponowania na dumnie wypiętych piersiach swoich medali - a więc nasi wybitni odznaczeni pokażcie te cacuszka !!!
|
|
Oj Tiger,jaki chodzony, jak śląski, to grozik... Pana Piechocińskiego nie znam, to sie nie wypowiadam, ale do Baś chętnie się fołączę.... w końcu o mały włos sama Basią nie zostałam. Pozdrawiam gorąco w pochmurny dzień Koszmitka
|
|
Dziękuję za życzenia !!!!!!!!!!!!!!!!!! Chwilowo mam przerwę w pisaniu, bo przysłowiowy huk roboty u mnie. Ale to dobrze, gdyż jak jest praca, to są również pieniądze. A dziś piekę właśnie ciasto z wiórkami kokosowymi i masą budyniową!!!!!!!!!!!!!
|
|
Oj kusisz Basieńko kusisz ... myślę o słodyczach rzecz jasna :D Jeszcze raz wszystkiego najlepszego :) Tiger
|
|
Tiger Piechociński niech fedruje na drugim przodku ............( bo oko wydlubie),a urobek niech chowa szybko do kieszeni.... michal
|
|
uff.... te nakrycia głowy z pióropuszami (przepraszam za poranne piUropusze <a życzenia, oczywiście, były 'zdrowia', a nie 'zdrowi'>) to podobno czako..... możliwe...? ...czy raczej kołpak? a teraz: DO!... AKADEMII! "CZARNE SKARBY" / Ewa Szelburg-Zarembina / W ciemności, w ciszy drzemią czarne skarby pod ziemią. Ale wnet armia ludzi dźwiękiem młotów je zbudzi. To górnicy odważnie w głąb ziemi wdzierają, węgiel, skarb drogocenny, dla nas wydobywają, Potrzebny jest fabrykom. Potrzebny i nam w domu. Dziękujemy górnikom i jeszcze... Jeszcze komu? _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Ach, te czasy, gdy w zerówce przebrani za góników śpiewaliśmy do akompaniamentu pianina: "Barbórka, barbórka, wesoły to dzień Zabawa górnicza, więc ciesz się i śmiej!!!" Łezka sięw oku kręci :-) Pozdrawiam. grover
|
|
Przyłączam się do życzeń dzisiejszym Solenizantkom i przypominam że Św. Barbara jest także patronką ciężkiej artylerii. Tak że pozdrawiam ciężką artylerię!!!!
|
|
Kefas & grover Czyżbyśmy reprezentowali to samo pokolenie ? Pamiętam moje prace na plastyce .......... górnicy w strojach galowych........ kilof i młot........... choć na moich wypocinach te dwa jakże różne narzędzia wyglądały identycznie - ważne, ze były skrzyżowane :D Pozdrawiam wszystkich urodzonych w połowie lat 70-tych - to były piękne dni - jak śpiewał, któryś z promowanych wówczas (odgórnie - [czyt. przez PZPR]) piosenkarzy Tiger
|
|
Tiger.... co do mnie to ...trafiony zatopiony! :D No i te wyjazdy na kolonie.... dni dziecka w Balikach ...Kino Październik! .....słoneczne lata i roznoszący się po całej Łomży dźwiek krosien (krosn?) z Bawełny! Pozdrówka dla urodzonych w połowie lat 70tych (szczególnie tych z końcówki 1 połowy lat 70ych :D ) _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |