Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Koncert na muszli 13 maja |
Ciekawe, ile osób znowu potem powie, ze nie wiedziało. http://www.nolongermusic.com/index.php?option=com_content&view=article&id=5&Itemid=109
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Koncert na muszli 13 maja |
a kto to?
|
|
Jakieś większe info byłoby wskazane. Na stronie, do której prowadzi odnośnik jest tylko wskazane nasze miasto. Jak masz dodatkowe namiary to podepnij pod temat. Całkiem przyjemna muzyczka.
|
|
Ja tez ich dziś dopiero wygooglowałam. Pod linkiem podanym wyżej jest o kapeli, (co prawda po angielsku, ale nie pomyślałam, że to problem) koncert z Minneapolis. http://www.nolongermusic.com/index.php?option=com_content&view=article&id=51&Itemid=112 Zapowiada się mega show. Tu opis na stronie MDK DŚT: \"NO LONGER MUSIC (NLM) używa muzyki w połączeniu z teatrem. Założycielem zespołu i jego liderem jest David Pierce. NLM istnieje od ponad 30. lat i na przestrzeni tego czasu występował na pięciu kontynentach - w klubach, na miejskich placach, festiwalach. Występ NLM jest widowiskiem muzyczno-teatralnym ukierunkowanym na młodzież żyjącą we współczesnej globalnej kulturze zawierającym mieszankę dynamicznej nowoczesnej muzyki, dramy oraz efektów specjalnych rodem z Holywood (np. videoanimacje i fireshow). Oprawa artystyczno-wizualna jest jednym z powodów niesłabnącego zainteresowania tym zespołem na międzynarodowej scenie. Widowisko NLM jest zawsze tłumaczone na język polski, tak aby jego sens był możliwy do uchwycenia przez wszystkich widzów. W 2015r. NLM ruszył w międzynarodową trasę koncertową po Europie. Łomża znalazła się w gronie miast, w których wystąpi grupa. „...NO LONGER MUSIC - fantastyczny kontakt z publicznością, zaskakujące zwroty akcji, unikalny przekaz - to znaki firmowe No Longer Music, grupy łączącej na scenie muzykę z działaniami parateatralnymi. Koncertowali na 5. kontynentach, w Polsce zagrali pierwszy raz w 1987 r. na festiwalu w Jarocinie, gdzie przeszli do historii jako „zakazana kapela”, bo jako „zachodni” zespół zostali dosłownie „zdjęci” ze sceny przez milicję. Zespół zagrał wtedy nieoficjalny koncert poza terenem festiwalu”. \"
|
|
Zapomniałam dopisać, że ci z Was bardziej \"kościołowi\" powinni szczególnie się ucieszyć: \"We środę , 13 maja o godzinie 20.30 w Amfiteatrze Miejskim przy ul. Zjazd odbędzie się koncert legendarnego zespołu NO LONGER MUSIC, składającego się z międzynarodowej grupy muzyków, aktorów i artystów. Celem zespołu, który powstał w Amsterdamie w 1985r. jest ewangelizacja poprzez muzykę opartą na wartościach chrześcijańskich.\"
|
|
Kurcze może być naprawdę ciekawie.. Szkoda, że tak mało nagłośnione. Dzięki, że tutaj została chociaż zamieszczona ta informacja ;) _________________________________________________________ :) :) :) :) :) :) __________________________________________________________
|
|
Plakaty w mieście widziałam.
|
|
Dobrze wiedziec
|
|
Ktoś się wybiera?
|
|
Jak pójdzie Transponder to będzie się działo.Po prostu MASAKRA. PS.Wpadnij tylko w moje łapy!!!
|
|
Ja nie wiedziałem
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |