poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Koncert na muszli 13 maja

Ciekawe, ile osób znowu potem powie, ze nie wiedziało.
http://www.nolongermusic.com/index.php?option=com_content&view=article&id=5&Itemid=109

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Koncert na muszli 13 maja

a kto to?

Jakieś większe info byłoby wskazane. Na stronie, do której prowadzi odnośnik jest tylko wskazane nasze miasto. Jak masz dodatkowe namiary to podepnij pod temat. Całkiem przyjemna muzyczka.

Ja tez ich dziś dopiero wygooglowałam. Pod linkiem podanym wyżej jest o kapeli, (co prawda po angielsku, ale nie pomyślałam, że to problem) koncert z Minneapolis.
http://www.nolongermusic.com/index.php?option=com_content&view=article&id=51&Itemid=112
Zapowiada się mega show.
Tu opis na stronie MDK DŚT:
\"NO LONGER MUSIC (NLM) używa muzyki w połączeniu z teatrem. Założycielem zespołu i jego liderem jest David Pierce. NLM istnieje od ponad 30. lat i na przestrzeni tego czasu występował na pięciu kontynentach - w klubach, na miejskich placach, festiwalach. Występ NLM jest widowiskiem muzyczno-teatralnym ukierunkowanym na młodzież żyjącą we współczesnej globalnej kulturze zawierającym mieszankę dynamicznej nowoczesnej muzyki, dramy oraz efektów specjalnych rodem z Holywood (np. videoanimacje i fireshow). Oprawa artystyczno-wizualna jest jednym z powodów niesłabnącego zainteresowania tym zespołem na międzynarodowej scenie.

Widowisko NLM jest zawsze tłumaczone na język polski, tak aby jego sens był możliwy do uchwycenia przez wszystkich widzów.

W 2015r. NLM ruszył w międzynarodową trasę koncertową po Europie. Łomża znalazła się w gronie miast, w których wystąpi grupa.

„...NO LONGER MUSIC - fantastyczny kontakt z publicznością, zaskakujące zwroty akcji, unikalny przekaz - to znaki firmowe No Longer Music, grupy łączącej na scenie muzykę z działaniami parateatralnymi. Koncertowali na 5. kontynentach, w Polsce zagrali pierwszy raz w 1987 r. na festiwalu w Jarocinie, gdzie przeszli do historii jako „zakazana kapela”, bo jako „zachodni” zespół zostali dosłownie „zdjęci” ze sceny przez milicję. Zespół zagrał wtedy nieoficjalny koncert poza terenem festiwalu”. \"

Zapomniałam dopisać, że ci z Was bardziej \"kościołowi\" powinni szczególnie się ucieszyć:
\"We środę , 13 maja o godzinie 20.30 w Amfiteatrze Miejskim przy ul. Zjazd odbędzie się koncert legendarnego zespołu NO LONGER MUSIC, składającego się z międzynarodowej grupy muzyków, aktorów i artystów. Celem zespołu, który powstał w Amsterdamie w 1985r. jest ewangelizacja poprzez muzykę opartą na wartościach chrześcijańskich.\"

Kurcze może być naprawdę ciekawie.. Szkoda, że tak mało nagłośnione. Dzięki, że tutaj została chociaż zamieszczona ta informacja ;)

:) :) :)
:) :)
:)

Plakaty w mieście widziałam.

Dobrze wiedziec

Ktoś się wybiera?

Jak pójdzie Transponder to będzie się działo.Po prostu MASAKRA.
PS.Wpadnij tylko w moje łapy!!!

Ja nie wiedziałem

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org